Цей нескладний рецепт виручить, якщо ви збираєтеся на пікнік, хочете накрити стіл для нежданих гостей або збираєтеся перекусити на роботі.
Неймовірно смачні, рум’яні і соковиті пиріжки з лаваша з фаршем готуються швидко і просто, вони допоможуть урізноманітнити ваше повсякденне меню. Ми ознайомимося з приготуванням двох видів цього простого і смачного блюда, один з яких напевно припаде до душі вашим рідним і близьким.
У першому рецепті використовується сирий фарш, а тому такий варіант ще і дуже вигідний: начинки в такі пиріжки ми будемо класти зовсім небагато.
Перш, ніж приступити безпосередньо до «виробничому» процесу, слід зробити кілька зауважень, що стосуються вибору інгредієнтів.
- М’ясний фарш краще взяти курячий або яловичий. Свинину краще (і безпечніше) використовувати для готової, просмажене начинки.
- Зелень ви можете вибрати на свій розсуд. Крім того, ви можете використовувати кілька видів ароматних трав.
- Купуючи лаваш, зверніть увагу на еластичність листів. Якщо ви вирішили використовувати домашні запаси і виявили, що листи лаваша стали ламкими, просто збризніть їх водою, загорніть у рушник і залиште на 30 хвилин. Незабаром вони знову знайдуть м’якість.
Рецепт пиріжків з лаваша з фаршем
Складові
- Вірменський лаваш – 1 упаковка або 6 листів + -
- Фарш – 450 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Рослинна олія – 0,5 склянки + –
Покрокове приготування пиріжків з лаваша
- Дрібно нарізаємо цибулину.
- Шаткуємо ретельно вимитий зелень.
- Додаємо до фаршу цибулю, зелень, сіль, спеції, 2 ст.л. холодної води і ретельно вимішуємо.
- В окремій мисочці злегка збиваємо яйце.
- Лаваш нарізаємо на квадратні шматочки.
- Краї нарізаного лаваша змазати збитим яйцем.
- На кожен квадратик кладемо трохи фаршу (занадто великий грудочку начинки може залишитися напівсирим, а в нашому випадку це неприпустимо).
- Складаємо квадратики по діагоналі, формуючи трикутні пиріжки, які обсмажуємо в розігрітій олії на середньому вогні.
Їсти такі пиріжки краще теплими. Ви можете подати їх салатом зі свіжих овочів або на додаток до легкого супчику.
Пиріжки з лаваша з обсмаженою м’ясним фаршем
В даному рецепті пиріжків з лаваша з м’ясним фаршем ви можете використовувати будь-який вид фаршу, які вам до душі. Це ж відноситься і до вибору сиру. Однак перш ніж формувати пиріжки, фарш доведеться обсмажити.
Складові
- Вірменський лаваш – 3 листа;
- Фарш – 350 г;
- Твердий сир – 150 г;
- Болгарський перець – 1 шт;
- Цибуля – 1 шт;
- Вода – 100 мл;
- Суміш перців – пучку;
- Рослинна олія – для смаження.
Як приготувати пиріжки з лаваша з фаршем
- Розігріваємо на сковороді трохи рослинного масла, викладаємо фарш і починаємо обсмажувати, помішуючи. При цьому ми будемо намагатися, щоб начинка була однорідною, без великих грудок.
- Цибулю дрібно шаткуємо, додаємо до фаршу і продовжуємо смажити.
- Сюди ж додамо дрібно нарізаний болгарський перець (можна використовувати заморожений) і продовжимо тушкувати все разом. Якщо начинка виходить занадто сухий, додамо трохи води.
- У самому кінці приготування солимо і перчимо начинку. Якщо любите погостріше, можна додати трохи червоного перцю або 1-2 зубчики часнику.
- Листи лаваша розрізати на великі прямокутні шматки. У центр кожного кладемо начинку, додаємо трохи натертого сиру і загортаємо «конвертиком» або будь-яким іншим способом.
- Обсмажуємо в розігрітій олії на середньому вогні до утворення апетитною рум’яної скоринки.
Пиріжки стануть ідеальним, дуже ситним «перекусом» на роботі, підійдуть для сніданку, вечері або як доповнення до першої страви.
Пиріжки з м’ясом з лаваша, секрети смачної страви
Зрозуміло, запропоновані рецепти – це тільки основа. Фантазія підкаже вам десятки варіантів м’ясної начинки. Наприклад, до фаршу ви можете додати:
- Трохи злегка обсмажених печериць або інших грибів.
- Найрізноманітніші спеції і приправи, які можуть надати начинці для пиріжків особливий, неповторний смак.
- Зелень, яка зробить ваше блюдо не тільки ситним, але і корисним.
Фантазуйте, імпровізуйте, експериментуйте, адже пиріжки з лаваша з фаршем дають такий простір для кулінарної думки! Смачного!