Пиріжки з лаваша з фаршем

pirozhki-iz-lavasha-s-farshem
Цей нескладний рецепт виручить, якщо ви збираєтеся на пікнік, хочете накрити стіл для нежданих гостей або збираєтеся перекусити на роботі.

Неймовірно смачні, рум’яні і соковиті пиріжки з лаваша з фаршем готуються швидко і просто, вони допоможуть урізноманітнити ваше повсякденне меню. Ми ознайомимося з приготуванням двох видів цього простого і смачного блюда, один з яких напевно припаде до душі вашим рідним і близьким.

У першому рецепті використовується сирий фарш, а тому такий варіант ще і дуже вигідний: начинки в такі пиріжки ми будемо класти зовсім небагато.

pirozhki-iz-lavasha-s-farshem1

Перш, ніж приступити безпосередньо до «виробничому» процесу, слід зробити кілька зауважень, що стосуються вибору інгредієнтів.

  • М’ясний фарш краще взяти курячий або яловичий. Свинину краще (і безпечніше) використовувати для готової, просмажене начинки.
  • Зелень ви можете вибрати на свій розсуд. Крім того, ви можете використовувати кілька видів ароматних трав.
  • Купуючи лаваш, зверніть увагу на еластичність листів. Якщо ви вирішили використовувати домашні запаси і виявили, що листи лаваша стали ламкими, просто збризніть їх водою, загорніть у рушник і залиште на 30 хвилин. Незабаром вони знову знайдуть м’якість.

Рецепт пиріжків з лаваша з фаршем

Складові

  • Вірменський лаваш – 1 упаковка або 6 листів + ​​-
  • Фарш – 450 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Рослинна олія – ​​0,5 склянки + –

Покрокове приготування пиріжків з лаваша

  1. Дрібно нарізаємо цибулину.
  2. Шаткуємо ретельно вимитий зелень.
  3. Додаємо до фаршу цибулю, зелень, сіль, спеції, 2 ст.л. холодної води і ретельно вимішуємо.
  4. В окремій мисочці злегка збиваємо яйце.
  5. Лаваш нарізаємо на квадратні шматочки.
  6. Краї нарізаного лаваша змазати збитим яйцем.
  7. На кожен квадратик кладемо трохи фаршу (занадто великий грудочку начинки може залишитися напівсирим, а в нашому випадку це неприпустимо).
  8. Складаємо квадратики по діагоналі, формуючи трикутні пиріжки, які обсмажуємо в розігрітій олії на середньому вогні.

Їсти такі пиріжки краще теплими. Ви можете подати їх салатом зі свіжих овочів або на додаток до легкого супчику.

Пиріжки з лаваша з обсмаженою м’ясним фаршем

В даному рецепті пиріжків з лаваша з м’ясним фаршем ви можете використовувати будь-який вид фаршу, які вам до душі. Це ж відноситься і до вибору сиру. Однак перш ніж формувати пиріжки, фарш доведеться обсмажити.

pirozhki-iz-lavasha-s-farshem3

Складові

  • Вірменський лаваш – 3 листа;
  • Фарш – 350 г;
  • Твердий сир – 150 г;
  • Болгарський перець – 1 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Вода – 100 мл;
  • Суміш перців – пучку;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Як приготувати пиріжки з лаваша з фаршем

  1. Розігріваємо на сковороді трохи рослинного масла, викладаємо фарш і починаємо обсмажувати, помішуючи. При цьому ми будемо намагатися, щоб начинка була однорідною, без великих грудок.
  2. Цибулю дрібно шаткуємо, додаємо до фаршу і продовжуємо смажити.
  3. Сюди ж додамо дрібно нарізаний болгарський перець (можна використовувати заморожений) і продовжимо тушкувати все разом. Якщо начинка виходить занадто сухий, додамо трохи води.
  4. У самому кінці приготування солимо і перчимо начинку. Якщо любите погостріше, можна додати трохи червоного перцю або 1-2 зубчики часнику.
  5. Листи лаваша розрізати на великі прямокутні шматки. У центр кожного кладемо начинку, додаємо трохи натертого сиру і загортаємо «конвертиком» або будь-яким іншим способом.
  6. Обсмажуємо в розігрітій олії на середньому вогні до утворення апетитною рум’яної скоринки.

Пиріжки стануть ідеальним, дуже ситним «перекусом» на роботі, підійдуть для сніданку, вечері або як доповнення до першої страви.

Пиріжки з м’ясом з лаваша, секрети смачної страви

pirozhki-iz-lavasha-s-farshem4

Зрозуміло, запропоновані рецепти – це тільки основа. Фантазія підкаже вам десятки варіантів м’ясної начинки. Наприклад, до фаршу ви можете додати:

  • Трохи злегка обсмажених печериць або інших грибів.
  • Найрізноманітніші спеції і приправи, які можуть надати начинці для пиріжків особливий, неповторний смак.
  • Зелень, яка зробить ваше блюдо не тільки ситним, але і корисним.

Фантазуйте, імпровізуйте, експериментуйте, адже пиріжки з лаваша з фаршем дають такий простір для кулінарної думки! Смачного!