Пиріг зі щавлем: рецепт з пісочного тіста

Пиріг зі щавлем рецепт з пісочного тіста
Якщо ви справжній любитель випічки, то наша сьогоднішня рецептура вам дуже сподобається, адже це частування вийде воістину літнім і смачним.

Пиріг зі щавлем (рецепт з пісочного тіста) – ось про що ми сьогодні будемо говорити, і нехай він не настільки популярний, як яблучна шарлотка, проте, їй ні в чому не поступається. Начинка з трав’янистої рослини надає випічці вишуканість і унікальність, а саме це шукають багато господинь, втомившись від одноманітних рецептів.

Два з таких неординарних ми сьогодні і розглянемо, хоча простоті його приготування можуть «позаздрити» навіть найзнаменитіші десерти.

Як приготувати пиріг зі щавлем з пісочного тіста

Складові

  • Борошно пшеничне – 200 г + –
  • Цукор-пісок білий – 4-5 ст.л. + –
  • Щавель свіжий – 300 г + –
  • Крохмаль – трохи + –
  • Масло вершкове – 80 г + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –

Як спекти пісочний пиріг з щавлем

Тестова основа для такої випічки може бути абсолютно різною, але наш рецепт передбачає приготування саме пісочного тіста. Перевага його в тому, що воно розсипчасте і має вельми незвичайний смак.

Готується тісто для пирога зі щавлем так само просто, як і сам пиріг. Ну не будемо довго мучити вас розмовами і приступимо до створення десерту, а результат процесу скажёт все сам за себе.

  1. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем, цукровим піском (2 ст.л.), курячим яйцем, шматочками вершкового масла і сіллю.
  2. Все добре розтираємо, а потім 2/3 всієї маси перекладаємо в форму для випічки, уклавши тісто шаром в 0,5-1 см.

Замішувати тісто потрібно недовго. Вважається, що швидкий заміс робить пісочне тісто більш смачним.

  1. На час прибираємо тестову масу в холодильник.
  2. Перебираємо листя щавлю, промиваємо їх у воді, злегка обсушуємо.
  3. Підготовлену зелень дрібно нарізаємо, посипаємо цукром (2-3 ст.л.), крохмалем, після чого ретельно все заважаємо.
  4. Форму з тістом, яку ми раніше ставили в холодильник, дістаємо і викладаємо поверх тестової основи щавлеву начинку.
  5. Залишок тесту можна попередньо злегка заморозити. Це потрібно для того, щоб нам потім легше було його натерти.
  6. Коли тісто трохи замерзне – натираємо його на крупній тертці, після чого розподіляємо терту масу поверх щавлю.

pirog-so-shhavelem-recept-iz-pesochnogo-testa.2jpg

  1. Відправляємо пиріг з щавлю в духовку на 15-20 хвилин. Випікати його потрібно при t 180 ° C.

На цьому приготування пісочного пирога з щавлем закінчено. Трохи остудіть десерт і подавайте його з чаєм до столу.

Пісочний пиріг з щавлю: рецепт з содою

Хтось не любить робити випічку на соді, а хтось не уявляє собі смачних пирогів без цього компонента. Якщо ви відносите себе до любителів содової випічки, тоді цей рецепт саме для вас.

Він особливо не відрізняється від попереднього, але все ж в ньому є відмінності, які допоможуть зробити щавлевий пиріг з пісочного тіста ще смачніше.

Складові

  • Яйця – 3 шт .;
  • Борошно – 2,5 ст. по 200 г;
  • Щавель – 1 кг;
  • Вершкове масло – 250 г;
  • Харчова сода – 1 ч.л .;
  • Цукор – 1,5 ст.

pirog-so-shhavelem-recept-iz-pesochnogo-testa

Рецепт пісочного пирога зі щавлем в духовці

  1. У борошно всипаємо харчову соду, а потім всі разом просіюємо на сухий чистий стіл.
  2. Жовтки відділяємо від білків, останні на час отставляем в сторону, вони нам знадобляться трохи пізніше.
  3. Вершкове масло в охолодженому вигляді нарізаємо маленькими шматочками.
  4. У борошняної гірці робимо невелике заглиблення, висипаємо в нього цукор (1/2 ст.), Кладемо масляні шматочки і яєчні жовтки. Змішуємо все це, перетворюючи інгредієнти в кашку.
  5. Замішуємо пісочне тісто, формуємо з нього кулю, який загортаємо в фольгу і прибираємо на 1-2 години в холодильник.
  6. Щавель моєму, обтрушуємо від залишків води, трохи обсушуємо і дрібно нарізаємо.
  7. Охолоджене тісто розгортаємо в округлий пласт на сухій поверхні столу, присипаної борошном.
  8. Акуратно розкатаний пласт переносимо на деко, попередньо змащений маслом (вершковим), і робимо по всій його поверхні невеликі проколи вилкою.
  9. Подрібнений щавель рівномірно розподіляємо по тестовій основі.
  10. Після того, як начинка викладена, – поміщаємо деко в розігріту духовку (t 200 ° C) на 30 хвилин.
  11. Тепер займемося білками: відкладені раніше яєчні білки збиваємо міксером разом зі склянкою цукру. У результаті повинна вийти стійка піна.
  12. Перекладаємо отриману білкову масу в кондитерський мішок з круглою насадкою.
  13. Через півгодини випікання, пісочний пиріг з щавлевої начинкою дістаємо з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на час остигати.

pirog-so-shhavelem-recept-iz-pesochnogo-testa.5jpg

14. Коли десерт охолоне – за допомогою кондитерського мішка робимо на поверхні пирога грати з білків.

15. Після нанесення білкової сітки знову відправляємо пиріг в духовку, але на цей раз всього на 10 хвилин, буквально щоб білки підрум’янилися. На цьому приготування закінчено.

Ось такий він незвичайний і одночасно простий пиріг зі щавлем. Рецепт з пісочного тіста – ідеальний варіант для сімейного чаювання і посиденьок в колі близьких і рідних людей. Не пошкодуйте трохи часу і не бійтеся проекспериментувати, це частування воістину заслуговує вашої уваги.

Смачного!