Пиріг з замороженими сливами, рецепт на кефірі

pirog-s-zamorozhennymi-slivami-recept-na-kefire
«Що приготувати на сніданок?» – це питання разом з пробудженням рано вранці виникає в головах всіх мам, дружин і бабусь.

Каші і бутерброди вже порядком приїлися, а гарячий пиріг з замороженими сливами і рецепт має простий, і готується швидко, і гарантовано сподобається всім домочадцям. Та й вибрати є з чого, адже для випічки можна вибирати будь-який тип тесту на ваш смак, і начинку сливову можна урізноманітнити фруктами і прянощами.

Як заморозити сливу на зиму

Зливи і алича дуже багато плодоносять, саме тому ці фрукти масово запасаються на зиму. З них виходять шикарні компоти, джеми і варення, проте найкращий варіант заготовки – це заморозка, яка дозволяє зберегти всі корисні якості сливових.

pirog-s-zamorozhennymi-slivami-recept-na-kefire1

Існує кілька видів заморозки слив:

  1. Плоди миють, обсушують, розрізають навпіл і чистяться від кісточок.
  2. Після цього половинки слив потрібно розкласти на піддоні і відправити в морозильну камеру при включеній функції «глибокої заморозки».
  3. Як тільки фрукти гарненько промерзнуть і зачерствеют, їх можна розфасувати по пакетах.
  4. Також сливи, призначені для випічки, перед фасуванням по пакетам можна присипати цукровою пудрою або крохмалем. Так вони максимально збережуть форму і солодкість при випіканні.

Пиріг із замороженою сливою «Тарт татен»

Чи можна зробити пироги з замороженими сливами? Відповідь очевидна: можна і навіть потрібно, адже випічка з такою начинкою нітрохи не поступається десертів зі свіжих слив та інших фруктів.

А як зробити в домашніх умовах справжній французький десерт швидко і дуже смачно, вам розповість наш покроковий рецепт.

pirog-s-zamorozhennymi-slivami-recept-na-kefire2

Складові

  • Борошно вищого сорту – 0,3 кг;
  • Масло солодко-вершкове – 200 г;
  • Вода фільтрована – 0,1 л;
  • Пісок цукровий – 0,15 кг;
  • Слива безкісткова морожена – 500 г;
  • Пудра цукрова – 3 ст.л.

Як спекти пиріг з замороженої сливою

  1. Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками. 1 кубик на 20 грам відкладаємо в сторону, а решту масла перетираємо з просіяного борошном в крихту.
  2. Вливаємо до отриманого кришках крижану воду і вимішуємо тісто пружне, м’яке. Відкладаємо заміс в сторонку, укривши серветкою.
  3. Тепер в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і змішуємо з цукром. На середньому вогні при постійному перемішуванні доводимо суміш до розчинення цукру і виливаємо отриманий сироп на дно форми для випікання.
  4. Поверх сиропу викладаємо нарізані на часточки сливи без кісточок, зверху накриваємо їх тестом і відправляємо форму в піч на 40 хвилин. Температура готування при цьому повинна бути 190 ° С
  5. Готовий пиріг перевертаємо на блюдо так, щоб карамель і сливи виявилися зверху. Перед подачею пиріг слід припорошити цукровою пудрою.

Пиріг на кефірі з замороженої сливи

Складові

  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
  • Ваніль – 1 упаковка + –
  • Масло вершкове – 1/2 упаковки + –
  • Кефір – 250 мл + –
  • Сода – 1 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне – по консистенції + –
  • Зливи – за смаком + –

Як зробити пиріг на кефірі з замороженої сливи

  1. Яйця збиваємо міксером з цукровим піском і ваніллю до стійкої піни.
  2. Вершкового масло розтоплюємо на водяній бані і вливаємо в яєчну суміш, не зупиняючи роботу міксера.
  3. Також вливаємо до складу кефір і відразу ж всипаємо негашене соду і борошно. Тісто по консистенції нагадує оладьевое.
  4. Тепер засипаємо в тестову масу сливи без кісточок, перемішуємо все ложкою і переливаємо в промаслений форму для випікання.
  5. При 175 градусах за Цельсієм випікати пиріг потрібно близько 50 хвилин. Сухість бісквіта всередині і рум’яна кірочка зовні – це ознака готовності десерту.

Заливний сливовий пиріг з заморожених слив

Домашня кулінарія – заняття не тільки цікаве, але це ще і відмінний спосіб смачно провести вечір під свіжу випічку і чашечку кави. Пісочний пиріг з ароматною вершковою заливкою і кисло-солодкого сливової начинкою виглядає просто чудово, а зробити його своїми руками простіше простого.

pirog-s-zamorozhennymi-slivami-recept-na-kefire4

Складові

Для тесту

  • Борошно вищого сорту пшеничне – 350 г;
  • Розпушувач кондитерський – 1 пачка;
  • Цукровий пісок – ½ склянка;
  • Яйце відбірне свіже – 2 шт;
  • Масло або маргарин вершковий – 120 г;
  • Заморожені сливи без кісточок – 250 г.

для заливки

  • Кефір – 300 мл;
  • Цукровий пісок – ½ склянки;
  • Яйця добірні курячі – 2 шт;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л. з гіркою;
  • Ваніль – 1 пачка.

Як приготувати пиріг з заморожених слив

  1. Для приготування тіста спочатку збиваємо до білої піни яйця і цукровий пісок, після чого додаємо м’яке масло і змішуємо всі компоненти до однорідної текстури.
  2. Розпушувач змішуємо з борошном і пересипаємо суху суміш в яєчно-масляний склад. Замішуємо пластичне, круте тісто, не прилипає до рук.
  3. Укутуємо тісто в плівку і прибираємо в холод.
  4. Начинка для пирога у нас подвійна: сливи і заливка. Зливи чистимо від кісток і присипаємо 2 ст.л. цукру.
  5. Для приготування ж заливки збиваємо міксером яйця з кефіром, залишками цукрового піску, крохмалем і ваніллю.
  6. Форму для випікання вистилає пергаментним папером, промазати маслом. Тісто розподіляємо по дну форми, формуючи також невеликі бортики. У тестову «кошик» заливаємо заливку і викладаємо очищені сливи в цукрі.
  7. Випікати пиріг потрібно 45-50 хвилин в стандартному температурному діапазоні від 170 до 190 ° С.

Пиріг з замороженими сливами, в незалежності від того, який саме рецепт ви виберете, це відмінний варіант десерту і для повсякденних сімейних посиденьок, і для званої вечері з чаюванням.