«Що приготувати на сніданок?» – це питання разом з пробудженням рано вранці виникає в головах всіх мам, дружин і бабусь.
Каші і бутерброди вже порядком приїлися, а гарячий пиріг з замороженими сливами і рецепт має простий, і готується швидко, і гарантовано сподобається всім домочадцям. Та й вибрати є з чого, адже для випічки можна вибирати будь-який тип тесту на ваш смак, і начинку сливову можна урізноманітнити фруктами і прянощами.
Як заморозити сливу на зиму
Зливи і алича дуже багато плодоносять, саме тому ці фрукти масово запасаються на зиму. З них виходять шикарні компоти, джеми і варення, проте найкращий варіант заготовки – це заморозка, яка дозволяє зберегти всі корисні якості сливових.
Існує кілька видів заморозки слив:
- Плоди миють, обсушують, розрізають навпіл і чистяться від кісточок.
- Після цього половинки слив потрібно розкласти на піддоні і відправити в морозильну камеру при включеній функції «глибокої заморозки».
- Як тільки фрукти гарненько промерзнуть і зачерствеют, їх можна розфасувати по пакетах.
- Також сливи, призначені для випічки, перед фасуванням по пакетам можна присипати цукровою пудрою або крохмалем. Так вони максимально збережуть форму і солодкість при випіканні.
Пиріг із замороженою сливою «Тарт татен»
Чи можна зробити пироги з замороженими сливами? Відповідь очевидна: можна і навіть потрібно, адже випічка з такою начинкою нітрохи не поступається десертів зі свіжих слив та інших фруктів.
А як зробити в домашніх умовах справжній французький десерт швидко і дуже смачно, вам розповість наш покроковий рецепт.
Складові
- Борошно вищого сорту – 0,3 кг;
- Масло солодко-вершкове – 200 г;
- Вода фільтрована – 0,1 л;
- Пісок цукровий – 0,15 кг;
- Слива безкісткова морожена – 500 г;
- Пудра цукрова – 3 ст.л.
Як спекти пиріг з замороженої сливою
- Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками. 1 кубик на 20 грам відкладаємо в сторону, а решту масла перетираємо з просіяного борошном в крихту.
- Вливаємо до отриманого кришках крижану воду і вимішуємо тісто пружне, м’яке. Відкладаємо заміс в сторонку, укривши серветкою.
- Тепер в сотейнику розтоплюємо вершкове масло і змішуємо з цукром. На середньому вогні при постійному перемішуванні доводимо суміш до розчинення цукру і виливаємо отриманий сироп на дно форми для випікання.
- Поверх сиропу викладаємо нарізані на часточки сливи без кісточок, зверху накриваємо їх тестом і відправляємо форму в піч на 40 хвилин. Температура готування при цьому повинна бути 190 ° С
- Готовий пиріг перевертаємо на блюдо так, щоб карамель і сливи виявилися зверху. Перед подачею пиріг слід припорошити цукровою пудрою.
Пиріг на кефірі з замороженої сливи
Складові
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
- Ваніль – 1 упаковка + –
- Масло вершкове – 1/2 упаковки + –
- Кефір – 250 мл + –
- Сода – 1 ч.л. + –
- Борошно пшеничне – по консистенції + –
- Зливи – за смаком + –
Як зробити пиріг на кефірі з замороженої сливи
- Яйця збиваємо міксером з цукровим піском і ваніллю до стійкої піни.
- Вершкового масло розтоплюємо на водяній бані і вливаємо в яєчну суміш, не зупиняючи роботу міксера.
- Також вливаємо до складу кефір і відразу ж всипаємо негашене соду і борошно. Тісто по консистенції нагадує оладьевое.
- Тепер засипаємо в тестову масу сливи без кісточок, перемішуємо все ложкою і переливаємо в промаслений форму для випікання.
- При 175 градусах за Цельсієм випікати пиріг потрібно близько 50 хвилин. Сухість бісквіта всередині і рум’яна кірочка зовні – це ознака готовності десерту.
Заливний сливовий пиріг з заморожених слив
Домашня кулінарія – заняття не тільки цікаве, але це ще і відмінний спосіб смачно провести вечір під свіжу випічку і чашечку кави. Пісочний пиріг з ароматною вершковою заливкою і кисло-солодкого сливової начинкою виглядає просто чудово, а зробити його своїми руками простіше простого.
Складові
Для тесту
- Борошно вищого сорту пшеничне – 350 г;
- Розпушувач кондитерський – 1 пачка;
- Цукровий пісок – ½ склянка;
- Яйце відбірне свіже – 2 шт;
- Масло або маргарин вершковий – 120 г;
- Заморожені сливи без кісточок – 250 г.
для заливки
- Кефір – 300 мл;
- Цукровий пісок – ½ склянки;
- Яйця добірні курячі – 2 шт;
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л. з гіркою;
- Ваніль – 1 пачка.
Як приготувати пиріг з заморожених слив
- Для приготування тіста спочатку збиваємо до білої піни яйця і цукровий пісок, після чого додаємо м’яке масло і змішуємо всі компоненти до однорідної текстури.
- Розпушувач змішуємо з борошном і пересипаємо суху суміш в яєчно-масляний склад. Замішуємо пластичне, круте тісто, не прилипає до рук.
- Укутуємо тісто в плівку і прибираємо в холод.
- Начинка для пирога у нас подвійна: сливи і заливка. Зливи чистимо від кісток і присипаємо 2 ст.л. цукру.
- Для приготування ж заливки збиваємо міксером яйця з кефіром, залишками цукрового піску, крохмалем і ваніллю.
- Форму для випікання вистилає пергаментним папером, промазати маслом. Тісто розподіляємо по дну форми, формуючи також невеликі бортики. У тестову «кошик» заливаємо заливку і викладаємо очищені сливи в цукрі.
- Випікати пиріг потрібно 45-50 хвилин в стандартному температурному діапазоні від 170 до 190 ° С.
Пиріг з замороженими сливами, в незалежності від того, який саме рецепт ви виберете, це відмінний варіант десерту і для повсякденних сімейних посиденьок, і для званої вечері з чаюванням.