Автори кулінарних передач стверджують, що навіть з бюджетних продуктів цілком можливо приготувати смачну закуску або ароматну випічку.
Улюблений багатьма ласунами пиріг з вишнями, спечений в домашніх умовах простим рецептом, що називається, на швидку руку, – наочний доказ. Таке частування можна зробити і буденних ввечері, паралельно заважаючи ложкою борщ, і презентувати як святковий десерт, трохи поколдовав над прикрасою.
Універсальність випічки пояснюється демократичністю набору продуктів, і способу її виготовлення. Звичайно, ідеальний варіант – використовувати свіжу ягоду без кісточок, але морожений продукт або уварений до стану варення теж зійде.
Основа для тесту може бути як бісквітна (в цьому випадку ягід потрібно класти побільше для соковитості), кефір або пісочна. Пиріг відмінно випікається як в стандартному духовій шафі, так і електричної печі або навіть мультиварці.
Пропонуємо кілька рецептів улюбленого ягідного ласощі під назвою «домашній вишневий пиріг на швидку руку».
Класичний покроковий рецепт пирога з вишнею
В даному випадку для начинки краще використовувати консервовані або ж трохи підталі вишні з морозилки, оскільки основа у нас вийде трохи сухуватою. Однак в літній багатий ягодами сезон це однозначно будуть свіжі плоди – їх аромат не заміниш нічим! Кількість цукрового піску дозволяється варіювати з урахуванням смакових уподобань.
Складові
- Вишня консервована – 0,5 л;
- Яйця великі сирі – 4 шт;
- Цукор-пісок – 150 г;
- Борошно (в / с) пшеничне – 1 склянка;
- Кориця в порошку – 1 ч.л .;
- Розпушувач кондитерський – 1 ч.л .;
- Масло соняшнику без аромату – 1 ст.л .;
- Манна крупа – 1 ст.л.
Як приготувати швидкий пиріг з вишневим варенням за півгодини
- Для початку відкоркуємо півлітрову банку консервованої вишні, відкриємо її і, відкинувши ягоди в друшляк, відцідити сироп.
- У глибоку посудину розбиваємо всі яйця, підсипає в них цукор і міксером вспенивающем інгредієнти до появи легкої пінки. Як тільки солодкі крупинки розчиняться, можна переходити до наступного етапу.
- Сиплемо половину борошна в яєчну суміш, заправляємо її корицею і знову збиваємо до однорідності.
- Далі – друга частина борошна упереміж з розпушувачем (1/2 стандартного 10-грамового пакетика).
- Якщо тісто стало ідеально однорідним, виливаємо його в форму, бортики і дно якої вже змазано маслом і присипане манкою, щоб уникнути докучання.
- Зверху утапливаем вишні. З них можна викласти нескладні візерунки або розкидати по поверхні тесту хаотично.
- Духовка до цього часу вже повинна бути розігріта до 160С. Розмішаємо деко з формою на однаковій відстані від верхньої і нижньої розпалених панелей щоб уникнути підгоряння.
Звичайне час випікання при 160С – півгодини. Готовність випічки пробуємо дерев’яною зубочисткою, проткнув нею пиріг. Якщо на ній не залишилося слідів сирого тесту – все готово!
Подавати випічку можна щедро присипавши зверху цукровою пудрою або ж полив сиропом. Хоча і сама по собі вона хороша – вже дуже виходить рум’яної і ароматною!
Домашній пиріг з вишнею на вершках
Складові
- Вишня (без кісточок) – 300 г + –
- Вершки жирні – 200 г + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Ванільний цукор – 1 пакетик + –
- Розпушувач кондитерський – 1 ч.л. + –
- Масло вершкове (для змащування) – 1 ст.л. + –
Як зробити своїми руками вишневий пиріг швидко і смачно
- З’єднуємо яйця і цукор, збовтуємо віночком, поки не розчиняться солодкі крупинки.
- Окремо на високій швидкості збиваємо вершки, поки не стане густим, а потім додаємо в солодку яєчну основу.
- Висипаємо просіяне борошно і розпушувач, присмачуємо майже готове тісто ванільним цукром і все заважаємо до однорідності.
- Промащуємо внутрішні поверхні форми маслом, ллємо тісто (воно вийде такий же консистенції, як для оладок), зверху – вишня. Щоб пом’якшити кислинку вишні, її перед додаванням в тісто пересипаємо цукром (1 ст.л.).
- Випікаємо до зарум’янювання при температурі 160С.
Готовий пиріг нарізати на порційні шматочки найкраще після охолодження, щоб не пошкодити його пишну консистенцію.
Простий пиріг на кефірі з вишнями на швидку руку
Складові
- Свіжі ягоди вишні – 3 склянки;
- Кефір – 1 склянка;
- Яйця – 2 шт;
- Цукровий пісок – 1,5 стакан;
- Борошно в / с – 2 склянки;
- Розпушувач на соді – 2 ч.л .;
- Екстракт мигдалю – 0,5 ч.л .;
- Олія – 2 ст.л.
Випікання швидкого пирога з вишнею
- Гарненько змішуємо все сипучі інгредієнти. Цукор (1 склянка) змішуємо з яйцями, доливаємо кефір (можна замінити 2/3 склянки молока).
- Вишні окремо засипаємо 0,5 склянки цукру і поливаємо екстрактом, перемішуємо, даємо настоятися 15 хвилин.
- З’єднуємо «сипучку» і яєчно-кефірну бовтанку, перемішуємо міксером до однорідності.
- Змастивши форму маслом, ллємо в неї тісто (воно вийде негустим) і утапливаем в ньому вишневу начинку. Випікаємо пиріг приблизно півгодини до зарум’янювання. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або прикрасити збитими вершками.
У кожній родині є свої кулінарні пристрасті і гастрономічні уподобання. Але домашні пироги з вишні, які дбають швидко і смачно по простими рецептами, – поза конкуренцією і у вічно зайнятих господинь, і примхливих їдців. Ароматне частування зі свіжими вишнями – ситний і корисний перекус в обідню пору і завжди бажане частування до вечірнього чаю.