Для приготування пирога з сухофруктами нам знадобиться:
для дріжджового тіста
- 160 мл молока,
- 20 грам живих дріжджів (~ 1,5 чайної ложки сухих),
- 1,5 чайні ложки (в опару) +80 грам цукру,
- 100 (в опару) +370 грам борошна,
- 2 яйця,
- 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
- трохи солі,
для начинки
- 700 грам сухофруктів з компоту,
- 2-3 столові ложки лимонного варення (за бажанням і при наявності).
Рецепт приготування пирога з сухофруктами.
Приготуємо за рецептом дріжджове тісто. (Із вказаної кількості тесту виходить 2 невеликих пирога.)
Для начинки сухофрукти (сушені яблука, курага, чорнослив) потрібно відварити в солодкій воді. Пропорції можна брати довільні. Відкинути сухофрукти на друшляк (з злитого відвару виходить дуже смачний компот).
Перекрутити начинку на м’ясорубці і додати лимонне варення. Перемішати.
Тісто розділити на 2 частини. Одна частина повинна бути більше.
Розкачати більшу частину за розміром форми для випічки. У мене кругла форма, тому я розкотила коло.
Змащуємо форму рослинним маслом і викладаємо на неї розкачане тісто. Сформуємо борту. Зверху на тісто кладемо начинку.
Тепер беремо меншу частину тесту, це наша кришка для пирога. Її можна просто розкачати і покласти зверху на пиріг, ретельно защіпнув краю. Або можна якось оформити. Я з невеликих шматочків робила полосочки як на малюнку і вкладала зверху.
Поставимо пиріг на расстойку, накривши серветкою.
Смажена пиріг яйцем і відправимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку випікатися, приблизно на 30 хвилин.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.