Пиріг з сухофруктами

Пиріг з сухофруктами

Для приготування пирога з сухофруктами нам знадобиться:

для дріжджового тіста

  • 160 мл молока,
  • 20 грам живих дріжджів (~ 1,5 чайної ложки сухих),
  • 1,5 чайні ложки (в опару) +80 грам цукру,
  • 100 (в опару) +370 грам борошна,
  • 2 яйця,
  • 80-85 грам вершкового масла (можна частину масла замінити маргарином),
  • трохи солі,

для начинки

  • 700 грам сухофруктів з компоту,
  • 2-3 столові ложки лимонного варення (за бажанням і при наявності).

Рецепт приготування пирога з сухофруктами.

Приготуємо за рецептом дріжджове тісто. (Із вказаної кількості тесту виходить 2 невеликих пирога.)

Для начинки сухофрукти (сушені яблука, курага, чорнослив) потрібно відварити в солодкій воді. Пропорції можна брати довільні. Відкинути сухофрукти на друшляк (з злитого відвару виходить дуже смачний компот).

IMG_7138

Перекрутити начинку на м’ясорубці і додати лимонне варення. Перемішати.

IMG_7144 IMG_7147

Тісто розділити на 2 частини. Одна частина повинна бути більше.

IMG_7150

Розкачати більшу частину за розміром форми для випічки. У мене кругла форма, тому я розкотила коло.

Змащуємо форму рослинним маслом і викладаємо на неї розкачане тісто. Сформуємо борту. Зверху на тісто кладемо начинку.

IMG_7152IMG_7157

Тепер беремо меншу частину тесту, це наша кришка для пирога. Її можна просто розкачати і покласти зверху на пиріг, ретельно защіпнув краю. Або можна якось оформити. Я з невеликих шматочків робила полосочки як на малюнку і вкладала зверху.

IMG_7160

IMG_7165

Поставимо пиріг на расстойку, накривши серветкою.

IMG_7184

Смажена пиріг яйцем і відправимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку випікатися, приблизно на 30 хвилин.

IMG_7190

IMG_7206

Смачного.

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.