Пиріг з сиром і грушею: домашній рецепт

Пиріг з сиром і грушею домашній рецепт
Задавши в пошуковій системі запит «домашня річна випічка з фруктами», отримаємо довгу стрічку посилань на різні за складністю варіанти десертів.

Серед них неодмінно виявиться оригінальний за своїм змістом і багатства смакових звучань пиріг з сиром і грушею з безліччю варіацій рецептів. Щоб полегшити вам завдання і скоротити час пошуків, пропонуємо добірку з трьох рецептур на конкретну фруктову тему, в тому числі і святкову.

Кращий варіант фруктової начинки – свіжі фрукти з власного саду, адже вони є гарантією того, що плоди екологічно чисті і безпечні для маленьких ласунів, до того ж тільки вони можуть порадувати незабутнім медовим ароматом літа.

Взимку ці рецепти теж стануть в нагоді для різноманітності сімейного меню, але в цьому випадку фрукти будуть використовуватися морожені. Солодкі грушеві консерви також підійдуть, тільки перед використанням потрібно буде зцідити сироп. Якщо цього не зробити, то пиріг вийде занадто вологим і може погано пропектися.

Класичний грушевий пиріг з сиром: простий рецепт

Складові

  • Сир пастоподібний – 200 г + –
  • Груша щільна – 2 середніх плода + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 4 ст.л. + –
  • Масло вершкове м’яке – 50 г + –
  • Борошно в / с – 7 ст.л. + –
  • Сода кондитерська – 1/2 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –

Як спекти сирний пиріг з грушами в духовці

Сир згодиться з будь-яким відсотком жирності, головне, щоб він не був занадто сухим, інакше навіть при випіканні залишиться зернистість, що зовсім небажано. Якщо хтось не надто шанує корицю, то її можна замінити ванільний цукром.

  1. Беремо миску глибше і викладаємо туди сир, до нього додаємо масло і розминаємо виделкою або блендером до однорідності.
  2. У вийшла кремоподібну масу розбиваємо сирі яйця.
  3. Заправивши вміст миски цукром з корицею, знову змішуємо все. Працювати потрібно до тих пір, поки не зникнуть солодкі крупинки.
  4. У нас вийде маса середньої густини. Поступово підсипає до неї пропущену через сито борошно з розпушувачем, не перестаючи перемішувати.
  5. Коли тісто стане ідеально однорідним, його вже можна буде викладати в форму.
  6. Заповнюємо форму тестом і розрівнюємо його лопаткою. В цей же час потрібно включити духову шафу – нехай нагрівається.
  7. З груш знімаємо шкірку, ділимо плоди навпіл, видаляємо з них середину з насіннєвий коробкою.
  8. Кожну половинку ділимо ножем (з добре заточеним лезом) на часточки, які не дорізаючи їх до кінця.

pirog-s-tvorogom-i-grushej-domashnij-recept

9. Підготовлені груші утапливаем в тесті і відправляємо пиріг в духовку.

Фрукти можна розділити на часточки і більш звичним способом, а потім викласти їх зверху на тісто в довільному порядку.

10. При 170 градусах, при верхньому і нижньому нагріванні, час випікання десерту до зарум’янювання – близько 50 хвилин.

Подавати грушевий пиріг рекомендуємо не холодним, а трохи теплим, присипавши його перед подачею цукровою пудрою.

Грушевий пиріг на сирної основі: поради до рецептом

  • Ідеальний діаметр пирога на задану кількість продуктів – 24 см. Якщо саме такої форми в господарстві немає – краще тоді взяти форму поменше (так випічка вийде більш високою).
  • Днище і бортики потрібно змастити маслом. Бажано також на дно постелити пергамент і змастити його олією, але це не обов’язково.

Ситний сирний пиріг з грушами: оригінальний рецепт

Цей варіант частування з грушевим ароматом оцінять любителі домашньої випічки з підвищеним вмістом калорій. Щоб пиріг вийшов не надто сухим – його після випічки можна просочити грушевим сиропом – вийде дуже смачно і ароматно!

Складові

  • Груші великі (середньої щільності) – 2 плоду;
  • Борошно в / с – 2 ст .;
  • Масло вершкове – 110 г;
  • Сир або сир м’який – 200 г;
  • Великі курячі яйця – 3 шт .;
  • Розпушувач кулінарний – 1 ч.л.

pirog-s-tvorogom-i-grushej-domashnij-recept.3jpg

Випікання сирного пирога з грушею: покроковий рецепт

  • Усередині перемішавши цукор і масло до розчинення солодких крупинок, додаємо сир і перетираємо все до однорідності.

Якщо кисломолочний продукт містить в собі крупинки, то краще його спочатку перебити блендером до кремової консистенції.

  • В отриману основу для тесту по одному вводимо сирі яйця кімнатної температури. В кінці частинами додаємо суміш борошна і розпушувача, не перестаючи заважати.
  • Форму, приготовлену для випічки, змащуємо маслом (вершковим або соняшниковою без запаху) і кладемо в неї тісто, розрівнюємо. Зверху прикрашаємо все часточками груш. З них попередньо потрібно зняти шкірку.

Фруктову начинку можна помістити в середину пирога. Для цього кладемо половину тіста в форму, зверху – грушевий нарізку, а потім – залишки тіста. Ще один варіант: викласти груші на дно форми, а потім накрити їх зверху тістом.

  • Час випікання десерту в духовці, прогрітій до 170 градусів, – приблизно 1 годину. Подаємо частування, полив його сиропом з груш, або щедро посипавши цукровою пудрою.

Домашній сирно-грушевий пиріг: кращий святковий рецепт

Складові

  • Груші стиглі напівсолодкі – 3 середніх фрукта;
  • Сир жирний – 400 г;
  • Масло вершкове (підтале) – 130 г;
  • Яйця курячі великі – 2 шт .;
  • Цукор білий – 150 г;
  • Крупа манна – 3 ст.л .;
  • Борошно в / с – 100 г;
  • Цукор з ароматом ванілі – 2 пакетика;
  • Розпушувач кулінарний – 1 ч.л .;
  • Масло рослинне рафіноване – 1 ст.л.

Рецепт приготування пирога з сиром і грушею в духовці

  • Готування починаємо з очищення фруктів від шкірки і видалення насіннєвих коробочок. М’якоть ріжемо на акуратні, не дуже тонкі скибочки або часточки.
  • Манку змішуємо з просіяного борошном і розпушувачем.
  • 1 яйце вспенивающем зі 100 г звичайного цукру і пакетиком ванільного до розчинення крупинок, додаємо 80 г масла (м’якого) і половину від усієї необхідної порції сиру.
  • Тісто заважаємо до отримання однорідної еластичної маси.

Вона повинна вийти середньої щільності – не рідким, але і не тверда.

  • Викладаємо тестову основу пирога в промаслений форму, розподіляємо її по всьому дну, не забувши зробити високі бортики.
  • Зверху викладаємо грушеві часточки так, щоб вони заходили одна на іншу і повністю покрили дно.
  • Для отримання заливки змішуємо залишився сир (його перед цим потрібно перебити блендером до пастоподібного стану), яйце, цукор, в тому числі ванільний, і масло.
  • Отримані густим кремом покриваємо красиво укладене груші і відправляємо заповнену форму в нагріту до 200 ° С духовку.
  • Не роблячи температуру менше, випікаємо ласощі до зарум’янювання близько півгодини. Якщо краї пирога почнуть схоплюватися, то можна трохи зменшити температуру або вимкнути верхній нагрів духовки, якщо такий є.
  • Давши частування трохи охолонути, прикрашаємо його, за бажанням, мигдальними пелюстками і шоколадною крихтою.

pirog-s-tvorogom-i-grushej-domashnij-recept.1jpg

Ті, хто добровільно відмовляється від смакоти заради збереження спокусливих форм, позбавляють себе багатьох радостей життя.

Щоб життя не перетворилося на сіре одноманітність, іноді можна, згадавши оригінальний рецепт корисного і не дуже калорійного грушевого пирога з сиром, дозволяти собі невелику слабинку у вигляді шматочка ароматної домашньої випічки в затишній компанії.

Позитивні емоції і приплив сил для нових звершень будуть гарантовані!