Пиріг з рибою і картоплею

Рибні пироги дуже смачні. Найчастіше я печу їх з рибних консервів, наприклад, пиріг з консервованою горбушей або наливний пиріг з консервованою рибою. Сьогодні ж до вечері я вирішила спекти пиріг з рибним філе.

Пиріг з рибою і картоплею

Для приготування пирога з рибою і картоплею нам знадобиться:

для начинки

  • 250 грам картоплі,
  • 500-600 грам рибного філе, у мене був хек,
  • 1 велика головка ріпчастої цибулі,
  • сіль,
  • перець,
  • 1-2 столових ложки води при необхідності,

для листкового тіста на пиві

  • 120 мл пива,
  • 200 грам маргарину,
  • 380 грам борошна.

Рецепт приготування пирога з рибою і картоплею.

Приготуємо листкове тісто на пиві, хоча тепер, пізнавши тонкощі приготування рубленого тесту, я можу з упевненістю сказати, що тісто на пиві лише один з різновидів рубленого тесту.

Для цього пирога, на мій погляд, підійде і дріжджове тісто.

Цього разу я замішувала тісто на пиві в кухонному комбайні насадкою з ножами, вийшло дуже швидко. У чашу комбайна просіяла борошно, додала маргарин, порізаний на шматочки. Включила комбайн не більше ніж на хвилину. Він перетворив борошно з маргарином в дрібну крихту. Додала пиво і потримала комбайн включеним ще якийсь час, поки не сформувався ком.

Прибираємо тісто в холодильник.

IMG_0418

Картоплю чистимо, миємо й тонко нарізаємо. Рибне філе дрібно ріжемо. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.

Дістаємо тісто з холодильника, поділяємо на дві нерівні частини.

Розкачуємо більшу частину в пласт, трохи більший, ніж розмір форми. Адже нам треба з нього сформувати борту і залишити місце для защипування. Кладемо тісто в форму, формуємо борту.

IMG_0422

На тісто викладаємо картоплю, солимо, перчимо до смаку, потім рибне філе, теж солимо і перчимо, потім цибулю.

IMG_0433 IMG_0436 IMG_0440

Розкачуємо меншу частину тіста і накриваємо нею пиріг, добре защипувати краю.

У центрі верхнього тесту робимо дірочку.

IMG_0449

Якщо риба не жирна, то можна в дірочку влити 1-2 столових ложки води.

Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій до 160-180 градусів духовці приблизно 60 хвилин, до готовності.

Пиріг з рибою і картоплею

Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути, лише потім виймаємо з форми.

Пиріг з рибою і картоплею

Нарізаємо пиріг з рибою і картоплею на порційні шматки і подаємо до столу.

Пиріг з рибою і картоплею

Смачного.