Рибні пироги дуже смачні. Найчастіше я печу їх з рибних консервів, наприклад, пиріг з консервованою горбушей або наливний пиріг з консервованою рибою. Сьогодні ж до вечері я вирішила спекти пиріг з рибним філе.
Для приготування пирога з рибою і картоплею нам знадобиться:
для начинки
- 250 грам картоплі,
- 500-600 грам рибного філе, у мене був хек,
- 1 велика головка ріпчастої цибулі,
- сіль,
- перець,
- 1-2 столових ложки води при необхідності,
для листкового тіста на пиві
- 120 мл пива,
- 200 грам маргарину,
- 380 грам борошна.
Рецепт приготування пирога з рибою і картоплею.
Приготуємо листкове тісто на пиві, хоча тепер, пізнавши тонкощі приготування рубленого тесту, я можу з упевненістю сказати, що тісто на пиві лише один з різновидів рубленого тесту.
Для цього пирога, на мій погляд, підійде і дріжджове тісто.
Цього разу я замішувала тісто на пиві в кухонному комбайні насадкою з ножами, вийшло дуже швидко. У чашу комбайна просіяла борошно, додала маргарин, порізаний на шматочки. Включила комбайн не більше ніж на хвилину. Він перетворив борошно з маргарином в дрібну крихту. Додала пиво і потримала комбайн включеним ще якийсь час, поки не сформувався ком.
Прибираємо тісто в холодильник.
Картоплю чистимо, миємо й тонко нарізаємо. Рибне філе дрібно ріжемо. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
Дістаємо тісто з холодильника, поділяємо на дві нерівні частини.
Розкачуємо більшу частину в пласт, трохи більший, ніж розмір форми. Адже нам треба з нього сформувати борту і залишити місце для защипування. Кладемо тісто в форму, формуємо борту.
На тісто викладаємо картоплю, солимо, перчимо до смаку, потім рибне філе, теж солимо і перчимо, потім цибулю.
Розкачуємо меншу частину тіста і накриваємо нею пиріг, добре защипувати краю.
У центрі верхнього тесту робимо дірочку.
Якщо риба не жирна, то можна в дірочку влити 1-2 столових ложки води.
Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій до 160-180 градусів духовці приблизно 60 хвилин, до готовності.
Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути, лише потім виймаємо з форми.
Нарізаємо пиріг з рибою і картоплею на порційні шматки і подаємо до столу.
Смачного.