Літня грядка надзвичайно щедра на різні корисні смакоту універсального значення, які гарні і в солодкій випічці, і компотах.
Домашній пиріг з молодим ревенем, спечений своїми руками за оригінальним рецептом, – ласощі, яке неодмінно варто спробувати і робити постійно. Кисломолочна основа додає йому пишності і користі, а смакові ноти запропонованої начинки «звучать» не менше благородно, ніж вишневої або абрикосової.
Що за «фрукт» ревінь?
Навіть бувалі городники далеко не завжди здатні відрізнити звичайний лопух від красеня-ревеню і нещадно корчуют обидва рослини. Дійсно, листя цих культур дуже схожі – такі ж великі і злегка хвилясті.
Однак походження ревеню куди більш благородно! Так само, як і його далека родичка-гречка, він має кулінарну цінність. Молоді черешки його листя дуже соковиті і смачні, тому господині з незапам’ятних часів кладуть їх в компоти і варять з них дивовижне кисло-солодке варення.
Ми пропонуємо спекти знаменитий ревеневий пиріг, який обожнюють ласуни у всьому світі.
Базовий рецепт пирога з ревенем на кефірі своїми руками
Складові
- Ревінь – 5-6 шт + –
- Яйця курячі – 2 шт + –
- Цукор-пісок білий – 1,5-2 склянки + –
- Кефір – 2 склянки + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Содовий розпушувач для тіста – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Ванільний цукор – 1 пакетик + –
Як спекти вдома смачний пиріг з ревенем
- Сирі яйця розбиваємо і, видаливши шкаралупу, цілком відправляємо в глибоку миску.
- Висипавши туди ж приготовлений цукор (2 ст.л. потрібно залишити для начинки), беремося за міксер і перетворюємо продукти в солодку пінисту масу.
- Вливаємо кефір і продовжуємо працювати міксером, доводячи вміст миски до однорідності.
- Далі вводимо ванільний цукор, а в кінці – суміш просіяного борошна і розпушувача. Заважаємо до однорідності. Тісто вийде не нижче, ніж оладное, – таким воно і повинно бути. Поява на поверхні бульбашок, які відразу ж лопаються, – ще одне свідчення того, що ми все зробили правильно.
- Форму (силікон або металеву) встеляли кулінарним пергаментом, змащуємо його олією.
- Ллємо тісто (все відразу) і утапливаем в ньому нарізані стебла ревеню, очищені від жорстких прожилок і пересипані цукром.
- До цього часу духова шафа вже повинен розігрітися до 200С. Трохи зменшивши температуру, випікаємо пиріг близько півгодини до зарум’янювання.
Частування вийде соковитим, пишним і неймовірно смачним, але поспішати відразу ж різати його на шматочки не потрібно – нехай трохи охолоне.
Подавати його можна, трохи присипавши цукровою пудрою для краси і солодощі. Кульку морозива – ідеальне супровід для літнього рукотворного ласощі.
Оригінальна випічка з коханою начинкою з ревеню
Освоївши базову рецептуру, можна сміливо переходити до більш складного завдання. Слід заздалегідь подбати про наявність необхідних продуктів з урахуванням того, що коричневий цукор можна знайти далеко не у всіх супермаркетах. Можна, звичайно, замінити його звичним білим аналогом, але смак частування вийде не настільки багатим.
Складові
- Ревінь – 250 г;
- Вершкове масло – 150 г;
- Цукор (білий) – 1,5 склянки;
- Цукровий пісок (коричневий) – 0,5 склянки;
- Яйце куряче сире – 1 шт;
- Борошно з пшениці (в / с) – 2 склянки;
- Кефір (жирний) – 1 склянка;
- Содовий розпушувач – 1 ч.л .;
- Сіль велика – ¼ ч.л .;
- Кориця (порошок) – 1 ч.л .;
- Ваніль в порошку – щіпка.
Як приготувати смачний пиріг з соковитою ревеневий начинкою
- Нам знадобиться 100 г м’якого вершкового масла. Його пересипаємо білим цукром і розтираємо ложкою, поки не розчиняться солодкі крупинки. Окремо вспенивающем яйце з ваніллю і додаємо в маслянисту суміш, розмішуємо до однорідності.
- Окремо потрібно з’єднати борошно з содою, присолити. Поєднавши кефір і сипучу суміш, додаємо те, що вийде, в маслянисту масу і все перемішуємо, поки тісто не стане однорідним.
- Обчищені від жорстких жилок і не дуже дрібно нарізані ревеневий стебла пересипаємо корицею, припудрюємо 1 ст.л. борошна і перемішуємо.
- Форму (з силікону або металеву) змащуємо частиною масла, що залишилося і викладаємо половину тіста, потім – начинку, розподіливши її рівномірно, заливаємо його залишилася масою.
- Зверху розкладаємо масляну стружку (перед цим масло потрібно гарненько заморозити), присипаємо напівготове частування коричневим цукром і відправляємо в гарячу духовку. При температурі 180С воно буде готове через 45 хвилин.
Щоб на столі завжди була ароматна смачна випічка, зовсім необов’язково щоразу купувати дорогі продукти. Прості на кефірі рецепти оригінального пирога з ревеню – найкраще рішення як урізноманітнити сімейне меню без зайвих витрат і клопоту. Випічка на їх основі робиться легко і виходить по-домашньому смачної.