Пиріг з плавленими сирками

Рецепт пирога з плавленими сирками лежить у мене вже давним-давно. Привернув він мене своєю простотою і доступністю інгредієнтів. Та й люблю я все, що пов’язано з сиром. Без удаваної скромності скажу, що пиріг з плавленими сирками виходить ну дуууже смачний, просто пальчики оближеш.

Пиріг з плавленими сирками

Для приготування пирога з плавленими сирками нам знадобиться:

на велику форму діаметром 30 см

для сирно-цибулевий начинки

  • 4 плавлених сирка,
  • 4 яйця,
  • 500 грам ріпчастої цибулі,
  • сіль і приправи за смаком і бажанням,
  • соняшникова олія,

для рубленого тіста

  • 200 грам вершкового маргарину або масла,
  • 500 грам борошна,
  • 1 чайна ложка розпушувача,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 250 грам сметани.

Рецепт приготування смачного пирога з плавленими сирками і цибулею.

Плавлені сирки приберемо в морозильну камеру.

Приготуємо рубане тісто. Докладний рецепт приготування рубленого тесту можна подивитися тут. Я лише коротко нагадаю основні моменти.

  1. З борошна і масла отримаємо крихту. На цьому ж етапі додамо сіль і розпушувач.
  2. В олійно-борошняну крихту додамо сметану і швидко замісити тісто.
  3. Розділимо тісто на 2 нерівні частини і приберемо його в холодильник.

IMG_3758 IMG_3762 IMG_3767

Для начинки цибулю почистимо і поріжемо. Дрібно різати не обов’язково, я порізала досить крупно.

У сковороду наллємо трохи соняшникової олії, буквально 1-2 столових ложки, викладемо цибулю і обсмажити його до золотистого кольору.

IMG_3768 IMG_3774

Поки цибуля остигає, натремо сирки на крупній тертці. Додамо до сирків яйця (сирі) і перемішати, посолити за смаком.

IMG_3779

Дістанемо з холодильника більшу частину тесту, розкачати її в пласт і викладемо у форму для пирога, вистелив дно і сформувавши високі борта.

IMG_3782

Викладемо на тісто лук і сирно-яєчну суміш, рівномірно розподіливши.

IMG_3792

Дістанемо з холодильника меншу частину, розкачати і накриємо нею пиріг зверху. Надлишки тесту обрізаємо, защипніть краю. Наколемо виделкою тісто в декількох місцях.

IMG_3804

Із залишків тіста можна зробити прикраси для пирога, або випекти у вигляді печива.

IMG_3814

Випікаємо пиріг з плавленими сирками в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яної. У мене на це пішло 45 хвилин.

Пиріг з плавленими сирками

Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути, після чого виймаємо з форми, ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу.

Пиріг з плавленими сирками Пиріг з плавленими сирками Пиріг з плавленими сирками Пиріг з плавленими сирками

Смачного.