Рецепт пирога з плавленими сирками лежить у мене вже давним-давно. Привернув він мене своєю простотою і доступністю інгредієнтів. Та й люблю я все, що пов’язано з сиром. Без удаваної скромності скажу, що пиріг з плавленими сирками виходить ну дуууже смачний, просто пальчики оближеш.
Для приготування пирога з плавленими сирками нам знадобиться:
на велику форму діаметром 30 см
для сирно-цибулевий начинки
- 4 плавлених сирка,
- 4 яйця,
- 500 грам ріпчастої цибулі,
- сіль і приправи за смаком і бажанням,
- соняшникова олія,
для рубленого тіста
- 200 грам вершкового маргарину або масла,
- 500 грам борошна,
- 1 чайна ложка розпушувача,
- 0,5 чайної ложки солі,
- 250 грам сметани.
Рецепт приготування смачного пирога з плавленими сирками і цибулею.
Плавлені сирки приберемо в морозильну камеру.
Приготуємо рубане тісто. Докладний рецепт приготування рубленого тесту можна подивитися тут. Я лише коротко нагадаю основні моменти.
- З борошна і масла отримаємо крихту. На цьому ж етапі додамо сіль і розпушувач.
- В олійно-борошняну крихту додамо сметану і швидко замісити тісто.
- Розділимо тісто на 2 нерівні частини і приберемо його в холодильник.
Для начинки цибулю почистимо і поріжемо. Дрібно різати не обов’язково, я порізала досить крупно.
У сковороду наллємо трохи соняшникової олії, буквально 1-2 столових ложки, викладемо цибулю і обсмажити його до золотистого кольору.
Поки цибуля остигає, натремо сирки на крупній тертці. Додамо до сирків яйця (сирі) і перемішати, посолити за смаком.
Дістанемо з холодильника більшу частину тесту, розкачати її в пласт і викладемо у форму для пирога, вистелив дно і сформувавши високі борта.
Викладемо на тісто лук і сирно-яєчну суміш, рівномірно розподіливши.
Дістанемо з холодильника меншу частину, розкачати і накриємо нею пиріг зверху. Надлишки тесту обрізаємо, защипніть краю. Наколемо виделкою тісто в декількох місцях.
Із залишків тіста можна зробити прикраси для пирога, або випекти у вигляді печива.
Випікаємо пиріг з плавленими сирками в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці до рум’яної. У мене на це пішло 45 хвилин.
Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути, після чого виймаємо з форми, ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу.
Смачного.