Пиріг з малиновим варенням

Пиріг з малиновим варенням
Повидло з малини ми звикли запасати на зиму в достатку, адже воно не тільки відмінно справляється з температурою, але і дуже смачне.

І млинці з ним хороші, та й просто на булку намазати ніхто не відмовиться, але особливо чарівний пиріг з малиновим варенням, будь-який рецепт не візьми – все одно виходить шикарно. Здобні або пісочний, листкові або бісквітні, з апельсиновою цедрою або яблуками, малинові десерти – безпрограшний варіант на будь-який випадок.

Рецепт пирога з малиновим варенням в духовці

Цей пиріг не найпростіший, але неймовірно смачний, і для любителів всього шоколадного стане точно найкращим. Цей оригінальний десерт вийшов з-під руки австралійського і нині популярного на весь світ кондитера-самоучки Білла Грейнжер.

І як запевняє автор даного шедевра, готувати потрібно неспішно і з радістю. Тому, щоб зробити цей шикарний малиновий варіант класичного Брауні своїми руками на 5+, потрібно виділити достатньо часу на освоєння рецептурної технології.

Складові

для заливки

  • Плитка чорного шоколаду – 0,1 кг;
  • Вершки 20% – ½ ст .;
  • Густе малинове варення – 150 мл;

Для тесту

  • Какао-порошок – 3 ст.л .;
  • Окріп – ½ ст .;
  • Молоко 3,2% – ¼ ст .;
  • Варення малинове – 100 г;
  • Вершкове м’яке масло – 120 г;
  • Пудра цукрова – 3 ст.л .;
  • Яйце відбірне свіже -2 шт .;
  • Борошно для випічки в / с – 1 ст .;
  • Розпушувач кондитерський – 10 г;
  • Сіль – 1-1,5 г;
  • Ванільний цукор – 1 пачка;
  • Ягоди малини – 85 г.

pirog-s-malinovym-varenem

Як приготувати пиріг з малиновим варенням

Готуємо заливку для десерту

  • В емальовану або сталеву каструльку перекладаємо, поламану на дольки, плитку темного шоколаду, вливаємо вершки і варення з малини.
  • На малому вогні, при постійному помішуванні, прогріваємо вміст каструльки до тих пір, поки шоколад не розтане і не змішається з іншими компонентами в однорідну густу підливу.
  • Тепер шоколадний склад переливаємо в форму для випічки, щоб вона покрила дно, і приступаємо до приготування тіста.

Замішуємо тісто на шоколадний пиріг з малиною

  • У поглибленому тазику з’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, ваніліном і сіллю. Все перемішуємо.
  • Беремо іншу миску, і за допомогою віночка змішуємо в ній какао з окропом. Вимішуємо добре, щоб не залишилося навіть дрібних грудочок, а потім додаємо в шоколадну суміш варення і молоко.
  • Беремо ще одну порожню чашку і збиваємо в ній міксером м’яке масло з пудрою близько хвилини. Потім, по 1 штучці, вводимо в суміш яйця.
  • Тепер потрібно з’єднати всі три фракції в одну. У миску з какао, порційно, в 4 заходи, додаємо то суху борошняну суміш, то олійно-яєчну, не припиняючи, при цьому, все збивати міксером. В результаті має вийти густе, але текучого тісто.
  • Наостанок в тестову масу засипаємо ягідки малини, перемішуємо, рівномірно розподіляючи їх по всьому об’єму.

Випікаємо пиріг з малиновим варенням в духовці

  • Випікати пиріг потрібно при 180 градусах, тому поставити духову піч на прогрів потрібно заздалегідь – перед тим, як замішувати тісто.
  • Готове тісто переливаємо в форму для випікання, на дні якої вже знаходиться шоколадна заливка. Заливаємо тісто спочатку по краях форми, а вже потім заливаємо залишки по центру. Так ми зможемо запобігти «вихід» шоколадної підливи наверх.
  • Пиріг відправляємо в духовку на 35 хвилин. Готовність коржа перевіряємо шпажкою. Як тільки паличка, витягнута з центру пирога, буде сухою – можна вважати малиновий десерт готовим.

Прикрашаємо пиріг перед подачею

  • Готовий пиріг виймаємо з духовки і залишаємо остигати прямо в формі на 30 хвилин, щоб шоколадна підлива на дні форми трохи охолола і «схопилася».

pirog-s-malinovym-varenem.4png

  • Далі акуратно ножем відокремлюємо краю пирога від стінок форми, накриваємо випічку тарілкою і перевертаємо, щоб низ пирога з шоколадною підливкою виявився нагорі. Якщо шоколадна помадка все ж залишиться на дні форми, то її необхідно зібрати ложкою і укласти поверх пирога.
  • Прикрасити пиріг можна ягодами свіжої малини і листочками м’яти.

Пиріг з малиновим варенням в мультиварці

Складові

  • Масло вершкове – 120 г + –
  • Борошно пшеничне – 3 мультічаші + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 170 г + –
  • Розпушувач – 1 пачка + –
  • Сир – 300 г + –
  • Сметана – 2-3 ст.л. + –
  • Ваніль – 1 пачка + –
  • Малинове варення – 100 г + –
  • Крохмаль – 0,5-1,5 ст.л. + –

Як зробити пиріг з малиновим варенням

Цей смачний пиріг з малиновим варенням і сиром з класичного пісочного тіста гідно поповнить рецепти страв, які готуються не в умовах домашніх духовок, а в мультиварці.

  • Замішуємо пластичне, що не липнуче до рук тісто з м’якого вершкового масла, борошна, цукру (3 ст.л.), розпушувача і одного яйця.
  • Укутавши кому тесту в плівку, прибираємо його в холодильник на 20 хвилин.
  • В цей час готуємо сирну начинку. Сир, сметану, залишки цукру, два яйця і ваніль збиваємо до однорідної маси.
  • Окремо змішуємо малинове варення з крохмалем.

Якщо хочете отримати на виході ягідну начинку, як мармелад, то додати крохмалю потрібно більше. Якщо бажаєте рідкувату фруктову прошарок, то крохмалю можна класти зовсім трохи.

  • Охолоджене тісто розгортаємо в пласт за розміром дна чаші мультиварки з урахуванням бортів. Вистилаємо тісто в змащену жиром форму і заливаємо в пиріг сирну начинку, поверх якої акуратно викладаємо малинове варення.
  • Час випікання пирога становить 1 годину в режимі «Випічка».

pirog-s-malinovym-varenem.3png

Ось такі красиві і дуже смачні пироги з малиновим варенням можна приготувати. Якщо строго слідувати кроків рецепта і вкладати в приготування душу, то десерт вийде не просто ніжним, ароматним і тане в роті, а неймовірно красивим, оригінальним і божественно смачним.

Смачного!