Повидло з малини ми звикли запасати на зиму в достатку, адже воно не тільки відмінно справляється з температурою, але і дуже смачне.
І млинці з ним хороші, та й просто на булку намазати ніхто не відмовиться, але особливо чарівний пиріг з малиновим варенням, будь-який рецепт не візьми – все одно виходить шикарно. Здобні або пісочний, листкові або бісквітні, з апельсиновою цедрою або яблуками, малинові десерти – безпрограшний варіант на будь-який випадок.
Рецепт пирога з малиновим варенням в духовці
Цей пиріг не найпростіший, але неймовірно смачний, і для любителів всього шоколадного стане точно найкращим. Цей оригінальний десерт вийшов з-під руки австралійського і нині популярного на весь світ кондитера-самоучки Білла Грейнжер.
І як запевняє автор даного шедевра, готувати потрібно неспішно і з радістю. Тому, щоб зробити цей шикарний малиновий варіант класичного Брауні своїми руками на 5+, потрібно виділити достатньо часу на освоєння рецептурної технології.
Складові
для заливки
- Плитка чорного шоколаду – 0,1 кг;
- Вершки 20% – ½ ст .;
- Густе малинове варення – 150 мл;
Для тесту
- Какао-порошок – 3 ст.л .;
- Окріп – ½ ст .;
- Молоко 3,2% – ¼ ст .;
- Варення малинове – 100 г;
- Вершкове м’яке масло – 120 г;
- Пудра цукрова – 3 ст.л .;
- Яйце відбірне свіже -2 шт .;
- Борошно для випічки в / с – 1 ст .;
- Розпушувач кондитерський – 10 г;
- Сіль – 1-1,5 г;
- Ванільний цукор – 1 пачка;
- Ягоди малини – 85 г.
Як приготувати пиріг з малиновим варенням
Готуємо заливку для десерту
- В емальовану або сталеву каструльку перекладаємо, поламану на дольки, плитку темного шоколаду, вливаємо вершки і варення з малини.
- На малому вогні, при постійному помішуванні, прогріваємо вміст каструльки до тих пір, поки шоколад не розтане і не змішається з іншими компонентами в однорідну густу підливу.
- Тепер шоколадний склад переливаємо в форму для випічки, щоб вона покрила дно, і приступаємо до приготування тіста.
Замішуємо тісто на шоколадний пиріг з малиною
- У поглибленому тазику з’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, ваніліном і сіллю. Все перемішуємо.
- Беремо іншу миску, і за допомогою віночка змішуємо в ній какао з окропом. Вимішуємо добре, щоб не залишилося навіть дрібних грудочок, а потім додаємо в шоколадну суміш варення і молоко.
- Беремо ще одну порожню чашку і збиваємо в ній міксером м’яке масло з пудрою близько хвилини. Потім, по 1 штучці, вводимо в суміш яйця.
- Тепер потрібно з’єднати всі три фракції в одну. У миску з какао, порційно, в 4 заходи, додаємо то суху борошняну суміш, то олійно-яєчну, не припиняючи, при цьому, все збивати міксером. В результаті має вийти густе, але текучого тісто.
- Наостанок в тестову масу засипаємо ягідки малини, перемішуємо, рівномірно розподіляючи їх по всьому об’єму.
Випікаємо пиріг з малиновим варенням в духовці
- Випікати пиріг потрібно при 180 градусах, тому поставити духову піч на прогрів потрібно заздалегідь – перед тим, як замішувати тісто.
- Готове тісто переливаємо в форму для випікання, на дні якої вже знаходиться шоколадна заливка. Заливаємо тісто спочатку по краях форми, а вже потім заливаємо залишки по центру. Так ми зможемо запобігти «вихід» шоколадної підливи наверх.
- Пиріг відправляємо в духовку на 35 хвилин. Готовність коржа перевіряємо шпажкою. Як тільки паличка, витягнута з центру пирога, буде сухою – можна вважати малиновий десерт готовим.
Прикрашаємо пиріг перед подачею
- Готовий пиріг виймаємо з духовки і залишаємо остигати прямо в формі на 30 хвилин, щоб шоколадна підлива на дні форми трохи охолола і «схопилася».
- Далі акуратно ножем відокремлюємо краю пирога від стінок форми, накриваємо випічку тарілкою і перевертаємо, щоб низ пирога з шоколадною підливкою виявився нагорі. Якщо шоколадна помадка все ж залишиться на дні форми, то її необхідно зібрати ложкою і укласти поверх пирога.
- Прикрасити пиріг можна ягодами свіжої малини і листочками м’яти.
Пиріг з малиновим варенням в мультиварці
Складові
- Масло вершкове – 120 г + –
- Борошно пшеничне – 3 мультічаші + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 170 г + –
- Розпушувач – 1 пачка + –
- Сир – 300 г + –
- Сметана – 2-3 ст.л. + –
- Ваніль – 1 пачка + –
- Малинове варення – 100 г + –
- Крохмаль – 0,5-1,5 ст.л. + –
Як зробити пиріг з малиновим варенням
Цей смачний пиріг з малиновим варенням і сиром з класичного пісочного тіста гідно поповнить рецепти страв, які готуються не в умовах домашніх духовок, а в мультиварці.
- Замішуємо пластичне, що не липнуче до рук тісто з м’якого вершкового масла, борошна, цукру (3 ст.л.), розпушувача і одного яйця.
- Укутавши кому тесту в плівку, прибираємо його в холодильник на 20 хвилин.
- В цей час готуємо сирну начинку. Сир, сметану, залишки цукру, два яйця і ваніль збиваємо до однорідної маси.
- Окремо змішуємо малинове варення з крохмалем.
Якщо хочете отримати на виході ягідну начинку, як мармелад, то додати крохмалю потрібно більше. Якщо бажаєте рідкувату фруктову прошарок, то крохмалю можна класти зовсім трохи.
- Охолоджене тісто розгортаємо в пласт за розміром дна чаші мультиварки з урахуванням бортів. Вистилаємо тісто в змащену жиром форму і заливаємо в пиріг сирну начинку, поверх якої акуратно викладаємо малинове варення.
- Час випікання пирога становить 1 годину в режимі «Випічка».
Ось такі красиві і дуже смачні пироги з малиновим варенням можна приготувати. Якщо строго слідувати кроків рецепта і вкладати в приготування душу, то десерт вийде не просто ніжним, ароматним і тане в роті, а неймовірно красивим, оригінальним і божественно смачним.
Смачного!