Пиріг з малиною, рецепт із замороженою ягодою

pirog-s-malinoj-recept-s-zamorozhennoj-yagodoj
Зараз в літо можна не тільки полетіти в будь-який час року, але і навіть влаштувати собі його на сніданок або пригощаючи гостей за святковим столом.

Звичайно ж мова йде про ягодах, і сьогодні ми приготуємо пиріг з малиною замороженої, рецепт якого дійсно можна назвати по-справжньому літнім. Поєднання хрусткою пісочної основи, ніжною вершковою м’якоті і неповторного аромату цілісних ягід нікого не залишать байдужим.

Як заморозити малину

Зараз морожену малину, як і багато інших ягід, можна купити в супермаркеті, але якщо вам пощастило і урожай вийшов рясний, зробити заготовки на зиму досить легко і в домашніх умовах.

pirog-s-malinoj-recept-s-zamorozhennoj-yagodoj1

  • Для цього цілі плоди опускаємо на 15 хвилин в холодну підсолену воду, потім промиваємо і викладаємо на рушник сушитися.
  • Коли вони висохнуть, перекладаємо малину в морозилку на обробній дошці або плоскій тарілці.

Головне, щоб ягоди не стикалися між собою. Через добу все готово, залишилося тільки перекласти все в контейнер. Тепер в будь-який час року ви зможете приготувати смачний пиріг із замороженою малиною.

Простий пиріг з мороженої малиною на сметані

Складові

  • Борошно пшеничне – 350 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Масло вершкове – 200 г + –
  • Цукор-пісок білий – 250 г + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Розпушувач – 5 г + –
  • Малина – 300 г + –
  • Сметана – 200 г + –
  • Ванільний цукор – 10 г + –

Як приготувати пиріг з мороженої малиною

Рецепт цей швидкий, зрозумілий і не вимагає особливих зусиль, а якщо зробити тісто заздалегідь, весь час на кухні не перевищить 10 хвилин.

  1. Спочатку приготуємо тісто. Для цього масло кімнатної температури збиваємо міксером на високій швидкості до моменту, коли воно почне світлішати. Це займе близько 3 хвилин.
  2. Додаємо до нього приблизно 2/3 цукру і знову збиваємо поки він повністю не розчиниться.
  3. Зменшуємо потужність міксера і додаємо до масла 2 яйця. Повинна вийти однорідна маса консистенції густої сметани.
  4. Від загального обсягу борошна відокремлюємо приблизно 2 ст.л. і відкладаємо їх в сторону. Решту борошна просіваємо і змішуємо з розпушувачем і сіллю.
  5. Борошно акуратно вводимо в олійно-яєчну суміш і вимішуємо тісто руками. Робити це потрібно швидко, поки масло не розплавилося від тепла. Тісто вийде щільним, приємним на дотик, податливим. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Дуже зручно зробити відразу подвійну порцію тіста і заморозити залишки в холодильнику. Тоді наступного разу його можна просто розморозити і не витрачати час на його приготування. Таке тісто відмінно зберігається в морозилці 1-2 місяці.
  6. Дістаємо з морозилки малину. Повністю розморожувати її не потрібно, а ось скинути зайву лід, якщо він є – так.
  7. В окремій ємності змішуємо сметану, 1 яйце, цукор, що залишився і 2 ст.л. муки. Важливо, щоб не залишилося грудочок. Тому краще скористатися віночком або навіть міксером. В кінці додаємо ванільний цукор за смаком і все добре ще раз перемішуємо.
  8. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  9. Беремо підходить за розміром форму для випічки, краще роз’ємну. Якщо форма звичайна, краще викласти на дно пекарські папір, так пиріг буде зручніше діставати.
  10. Дістаємо з холодильника тісто і розгортаємо шаром товщиною близько 0,5 см. Укладаємо в форму і не забуваємо про бортики. Злегка приминає руками, щоб біля країв не залишилося порожніх місць.
  11. Зайве тісто на бортах зрізаємо, а залишки збираємо в пакет і кладемо в морозилку до наступного разу.
  12. На тісто викладаємо заморожену малину, кількість тут залежить тільки від особистого смаку.
  13. Малину заливаємо сметаною сумішшю, при необхідності разравниваем.
  14. Майбутній пиріг ставимо в розігріту духовку на 1 годину. Верхній шар за цей час трохи підрум’яниться. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо її увіткнути і після цього вона залишиться сухою на дотик, значить пиріг готовий.
  15. Витягуємо, даємо трохи охолонути і тільки після цього витягуємо з форми.

Ось так просто приготувати пиріг з малиною замороженої. Рецепт можна адаптувати за своїм смаком: змінити кількість цукру, змішати малину з ожиною або придумати щось своє. Але в будь-якому випадку неповторний аромат літа залишиться з вами. Прикрасьте пиріг цукровою пудрою, листочками свіжої м’яти або тертим шоколадом і подавайте на стіл. Впевнені, гості будуть в захваті.

Смачного!