Зараз в літо можна не тільки полетіти в будь-який час року, але і навіть влаштувати собі його на сніданок або пригощаючи гостей за святковим столом.
Звичайно ж мова йде про ягодах, і сьогодні ми приготуємо пиріг з малиною замороженої, рецепт якого дійсно можна назвати по-справжньому літнім. Поєднання хрусткою пісочної основи, ніжною вершковою м’якоті і неповторного аромату цілісних ягід нікого не залишать байдужим.
Як заморозити малину
Зараз морожену малину, як і багато інших ягід, можна купити в супермаркеті, але якщо вам пощастило і урожай вийшов рясний, зробити заготовки на зиму досить легко і в домашніх умовах.
- Для цього цілі плоди опускаємо на 15 хвилин в холодну підсолену воду, потім промиваємо і викладаємо на рушник сушитися.
- Коли вони висохнуть, перекладаємо малину в морозилку на обробній дошці або плоскій тарілці.
Головне, щоб ягоди не стикалися між собою. Через добу все готово, залишилося тільки перекласти все в контейнер. Тепер в будь-який час року ви зможете приготувати смачний пиріг із замороженою малиною.
Простий пиріг з мороженої малиною на сметані
Складові
- Борошно пшеничне – 350 г + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Масло вершкове – 200 г + –
- Цукор-пісок білий – 250 г + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Розпушувач – 5 г + –
- Малина – 300 г + –
- Сметана – 200 г + –
- Ванільний цукор – 10 г + –
Як приготувати пиріг з мороженої малиною
Рецепт цей швидкий, зрозумілий і не вимагає особливих зусиль, а якщо зробити тісто заздалегідь, весь час на кухні не перевищить 10 хвилин.
- Спочатку приготуємо тісто. Для цього масло кімнатної температури збиваємо міксером на високій швидкості до моменту, коли воно почне світлішати. Це займе близько 3 хвилин.
- Додаємо до нього приблизно 2/3 цукру і знову збиваємо поки він повністю не розчиниться.
- Зменшуємо потужність міксера і додаємо до масла 2 яйця. Повинна вийти однорідна маса консистенції густої сметани.
- Від загального обсягу борошна відокремлюємо приблизно 2 ст.л. і відкладаємо їх в сторону. Решту борошна просіваємо і змішуємо з розпушувачем і сіллю.
- Борошно акуратно вводимо в олійно-яєчну суміш і вимішуємо тісто руками. Робити це потрібно швидко, поки масло не розплавилося від тепла. Тісто вийде щільним, приємним на дотик, податливим. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Дуже зручно зробити відразу подвійну порцію тіста і заморозити залишки в холодильнику. Тоді наступного разу його можна просто розморозити і не витрачати час на його приготування. Таке тісто відмінно зберігається в морозилці 1-2 місяці.
- Дістаємо з морозилки малину. Повністю розморожувати її не потрібно, а ось скинути зайву лід, якщо він є – так.
- В окремій ємності змішуємо сметану, 1 яйце, цукор, що залишився і 2 ст.л. муки. Важливо, щоб не залишилося грудочок. Тому краще скористатися віночком або навіть міксером. В кінці додаємо ванільний цукор за смаком і все добре ще раз перемішуємо.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Беремо підходить за розміром форму для випічки, краще роз’ємну. Якщо форма звичайна, краще викласти на дно пекарські папір, так пиріг буде зручніше діставати.
- Дістаємо з холодильника тісто і розгортаємо шаром товщиною близько 0,5 см. Укладаємо в форму і не забуваємо про бортики. Злегка приминає руками, щоб біля країв не залишилося порожніх місць.
- Зайве тісто на бортах зрізаємо, а залишки збираємо в пакет і кладемо в морозилку до наступного разу.
- На тісто викладаємо заморожену малину, кількість тут залежить тільки від особистого смаку.
- Малину заливаємо сметаною сумішшю, при необхідності разравниваем.
- Майбутній пиріг ставимо в розігріту духовку на 1 годину. Верхній шар за цей час трохи підрум’яниться. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо її увіткнути і після цього вона залишиться сухою на дотик, значить пиріг готовий.
- Витягуємо, даємо трохи охолонути і тільки після цього витягуємо з форми.
Ось так просто приготувати пиріг з малиною замороженої. Рецепт можна адаптувати за своїм смаком: змінити кількість цукру, змішати малину з ожиною або придумати щось своє. Але в будь-якому випадку неповторний аромат літа залишиться з вами. Прикрасьте пиріг цукровою пудрою, листочками свіжої м’яти або тертим шоколадом і подавайте на стіл. Впевнені, гості будуть в захваті.
Смачного!