Ідеальне блюдо відрізняється простотою, красою, відмінним смаком, користю, мінімальними тимчасовими витратами і скромним бюджетом.
У самий розпал літа, коли свіжих фруктів і ягід в достатку, створити ідеальний десерт просто, наприклад, можна взяти простий рецепт і зробити по ньому смачний пиріг з малиною. Варіантів випічки з цієї ароматної ягодою в кондитерських архівах тьма-тьмуща, але найкращі та найоригінальніші з них ви знайдете в нашій статті.
Як урізноманітнити смачну малинову начинку
Навіть найлегший і неабиякий малиновий пиріг сам по собі виходить дуже смачним, адже позмагатися за право першості з малиною може хіба що полуниця.
Однак тільки малина здатна гармонійно поєднуватися з безліччю різних фруктів, ягід, прянощів і молочних продуктів, даючи можливість готувати випічку в широкому асортименті:
- Дуже добре поєднується малина з бананами, інжиром і цитрусами.
- Більш насичений і цікавий смак виходить у начинки з малини в комбінації з яблуками, полуницею або чорною смородиною.
- Традиційні східні нотки додадуть малиновому пирога цедра, кориця, ваніль і кардамон.
- Підкреслити класичний смак малини і зробити пиріг неймовірно смачним і вишуканим здатні кисломолочні продукти: сметана, вершки, сир і вершковий сир.
- Ну і самий шикарний варіант – малина з шоколадом.
Самий смачний пиріг з малиною і сиром
Інгредієнти для тіста
- Масло вершкове або маргарин – 0,1 кг + –
- Цукрова пудра – 50 г + –
- Яєчний жовток – 1 шт. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Борошно високосортна (просіяне) – 1 ст. + –
Інгредієнти для начинки
- Цукор-пісок білий – 2,5 ст.л. з гіркою + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Яєчний білок – 1 шт. + –
- Ванільний цукор – 1 пачка + –
- Сир "Маскарпоне" або будь-який вершковий сир – 130 г + –
- Борошно вищого сорту – 2 ст.л. + –
- Малина свіжа – 0,2 кг + –
Як приготувати малиновий пиріг з сиром в духовці
Сирний пиріг з малиною може комусь здатися дивним, але повірте, це дуже ароматний, ніжний і простий десерт, який готується досить швидко. Щоб навчитися робити своїми руками таку оригінальну випічку – пропонуємо вам цей покроковий рецепт.
- М’яке вершкове масло (або маргарин) перетираємо з цукровою пудрою, додаємо яєчний жовток, щіпку солі і борошно. Замішуємо пластичне і м’яке пісочне тісто.
- Розкачуємо тісто в коло, розміром з форму для випікання, і укладаємо його в ємність, також формуємо високі бортики. Робимо кілька проколів виделкою. Форму попередньо слід промазати маслом по дну і стінок, щоб після випікання пиріг витягувався без проблем.
- Тепер сформований корж відправляємо в холодну духовку і тільки тепер включаємо нагрів до 200 ° С. Час випікання коржа – 15 хвилин.
- Тим часом підготуємо сирний крем. Куряче яйце і яєчний білок збиваємо з цукром і ваніллю віночком до однорідної маси.
- Далі вводимо до складу крему сир, знову все збиваємо і також додаємо борошно для згущення крему при випіканні. Текстура тесту повинна бути ллється, але густий, немов тісто на оладки.
- Готовий корж виймаємо з духовки, заповнюємо сирним кремом і засипаємо малиною (вимитого і обсушене).
- Температуру в печі зменшуємо до 160 ° С і відправляємо в неї пиріг на 30 хвилин до згущення крему. Перед нарізкою готовий пиріг повинен трохи охолонути.
Простий малиновий пиріг з какао і згущеним молоком
Цей рецепт припаде до душі любителям шоколаду, адже бісквіт для цього пирога у нас буде не класичний, а з додаванням какао. Для начинки ми беремо тільки малину, але ви можете додати шоколадну крихту, інжир і навіть банан, але врахуйте, що вага начинки не повинен перевищувати 400 г.
Складові
- Яйце відбірне куряче – 4 шт .;
- Згущене молоко – 1 банка;
- Борошно вищого сорту – 220 г;
- Розпушувач – 5 г;
- Олія соняшникова неароматно – 1 стопка;
- Окріп крутий – ½ стопки;
- Какао-порошок – 4 ст.л .;
- Малина свіжа – 0,4 кг.
Як приготувати шоколадний пиріг з малиною і згущеним молоком
- Згущене молоко збиваємо до повного змішання з жовтками.
- В окремій чашці змішуємо борошно з какао-порошком і розпушувачем, пропустивши потім всю суху суміш через сито.
- До сгущенно-яєчної маси додаємо суху суміш і перемішуємо всі компоненти до однорідної консистенції.
- Окремо збиваємо білки з дрібкою солі до стійких піків і перекладаємо повітряну масу в тісто. Перемішуємо склад акуратно силіконовою лопаткою або ложкою неспішними рухами від низу до верху.
- Готове тісто переливаємо у жароміцних форму, зверху засипаємо пиріг свіжою малиною і прибираємо форму в прогріту до 180 градусів конвекційну піч на 30-40 хвилин.
- Готовий малиново-шоколадний бісквіт засипаємо пудрою і подаємо до столу.
Швидкий пиріг зі свіжою малиною
Такий експрес рецепт пирога з малиною без випічки стане в нагоді всім зайнятим господаркам, у яких часу на високу кухню не вистачає, але є величезне бажання самостійно приготувати десерт в домашніх умовах.
Складові
- Печиво прямокутне «Ювілейне» – 32 шт .;
- Сир м’який – 0,4 кг;
- Сметана – 200 г;
- Цукровий пісок – 3 ст.л .;
- Ванільний цукор – 1 пачка;
- Малина свіжа – ½ ст .;
- Шоколадна плитка – 1 шт .;
- Молоко – 2 ст.л.
Як зробити малиновий пиріг з печивом і шоколадом
- Спочатку змішуємо в блендері крем з сиру, сметани, ванілі і цукру, щоб маса вийшла ніжна і однорідна.
- На столі розстеляємо фольгу або вакуумну плівку. По центру розкладаємо печива (16 штук) – чотири ряди по 4 штуки. Покриваємо печеньки рівним шаром сирного крему і перекриваємо другим шаром печива, який також покриваємо кремом.
- Тепер по центру конструкції, на ширину в 2 печеньки, розсипаємо малину і бічні печива піднімаємо догори, щоб утворився будиночок. Укутуємо конструкцію в плівку або фольгу і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
- Тим часом приготуємо глазур. Шоколадну плитку розтоплюємо на водяній бані і змішуємо з молоком. Готову глазур залишаємо остигати.
- Через 20-30 хвилин, витягаємо пиріг з упаковки і покриваємо глазур’ю. Ми залишаємо десерт ще на 15-20 хвилин, щоб шоколадне покриття застигло і потім вже можна було нарізати вкусняшку і подати її до столу.
Тепер ви точно знаєте, як зробити пиріг з малиною. Вибирайте будь-який запропонований нами рецепт і вдосконалюйте свої кондитерські навички зі смаком.