Пиріг з малиною: простий рецепт

Пиріг з малиною простий рецепт
Ідеальне блюдо відрізняється простотою, красою, відмінним смаком, користю, мінімальними тимчасовими витратами і скромним бюджетом.

У самий розпал літа, коли свіжих фруктів і ягід в достатку, створити ідеальний десерт просто, наприклад, можна взяти простий рецепт і зробити по ньому смачний пиріг з малиною. Варіантів випічки з цієї ароматної ягодою в кондитерських архівах тьма-тьмуща, але найкращі та найоригінальніші з них ви знайдете в нашій статті.

Як урізноманітнити смачну малинову начинку

Навіть найлегший і неабиякий малиновий пиріг сам по собі виходить дуже смачним, адже позмагатися за право першості з малиною може хіба що полуниця.

Однак тільки малина здатна гармонійно поєднуватися з безліччю різних фруктів, ягід, прянощів і молочних продуктів, даючи можливість готувати випічку в широкому асортименті:

  • Дуже добре поєднується малина з бананами, інжиром і цитрусами.
  • Більш насичений і цікавий смак виходить у начинки з малини в комбінації з яблуками, полуницею або чорною смородиною.

pirog-s-malinoj-prostoj-recept.2png

  • Традиційні східні нотки додадуть малиновому пирога цедра, кориця, ваніль і кардамон.
  • Підкреслити класичний смак малини і зробити пиріг неймовірно смачним і вишуканим здатні кисломолочні продукти: сметана, вершки, сир і вершковий сир.
  • Ну і самий шикарний варіант – малина з шоколадом.

Самий смачний пиріг з малиною і сиром

Інгредієнти для тіста

  • Масло вершкове або маргарин – 0,1 кг + –
  • Цукрова пудра – 50 г + –
  • Яєчний жовток – 1 шт. + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Борошно високосортна (просіяне) – 1 ст. + –

Інгредієнти для начинки

  • Цукор-пісок білий – 2,5 ст.л. з гіркою + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Яєчний білок – 1 шт. + –
  • Ванільний цукор – 1 пачка + –
  • Сир "Маскарпоне" ​​або будь-який вершковий сир – 130 г + –
  • Борошно вищого сорту – 2 ст.л. + –
  • Малина свіжа – 0,2 кг + –

Як приготувати малиновий пиріг з сиром в духовці

Сирний пиріг з малиною може комусь здатися дивним, але повірте, це дуже ароматний, ніжний і простий десерт, який готується досить швидко. Щоб навчитися робити своїми руками таку оригінальну випічку – пропонуємо вам цей покроковий рецепт.

  • М’яке вершкове масло (або маргарин) перетираємо з цукровою пудрою, додаємо яєчний жовток, щіпку солі і борошно. Замішуємо пластичне і м’яке пісочне тісто.
  • Розкачуємо тісто в коло, розміром з форму для випікання, і укладаємо його в ємність, також формуємо високі бортики. Робимо кілька проколів виделкою. Форму попередньо слід промазати маслом по дну і стінок, щоб після випікання пиріг витягувався без проблем.
  • Тепер сформований корж відправляємо в холодну духовку і тільки тепер включаємо нагрів до 200 ° С. Час випікання коржа – 15 хвилин.
  • Тим часом підготуємо сирний крем. Куряче яйце і яєчний білок збиваємо з цукром і ваніллю віночком до однорідної маси.
  • Далі вводимо до складу крему сир, знову все збиваємо і також додаємо борошно для згущення крему при випіканні. Текстура тесту повинна бути ллється, але густий, немов тісто на оладки.

pirog-s-malinoj-prostoj-recept.3png

  • Готовий корж виймаємо з духовки, заповнюємо сирним кремом і засипаємо малиною (вимитого і обсушене).
  • Температуру в печі зменшуємо до 160 ° С і відправляємо в неї пиріг на 30 хвилин до згущення крему. Перед нарізкою готовий пиріг повинен трохи охолонути.

Простий малиновий пиріг з какао і згущеним молоком

Цей рецепт припаде до душі любителям шоколаду, адже бісквіт для цього пирога у нас буде не класичний, а з додаванням какао. Для начинки ми беремо тільки малину, але ви можете додати шоколадну крихту, інжир і навіть банан, але врахуйте, що вага начинки не повинен перевищувати 400 г.

Складові

  • Яйце відбірне куряче – 4 шт .;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Борошно вищого сорту – 220 г;
  • Розпушувач – 5 г;
  • Олія соняшникова неароматно – 1 стопка;
  • Окріп крутий – ½ стопки;
  • Какао-порошок – 4 ст.л .;
  • Малина свіжа – 0,4 кг.

pirog-s-malinoj-prostoj-recept.4png

Як приготувати шоколадний пиріг з малиною і згущеним молоком

  1. Згущене молоко збиваємо до повного змішання з жовтками.
  2. В окремій чашці змішуємо борошно з какао-порошком і розпушувачем, пропустивши потім всю суху суміш через сито.
  3. До сгущенно-яєчної маси додаємо суху суміш і перемішуємо всі компоненти до однорідної консистенції.
  4. Окремо збиваємо білки з дрібкою солі до стійких піків і перекладаємо повітряну масу в тісто. Перемішуємо склад акуратно силіконовою лопаткою або ложкою неспішними рухами від низу до верху.
  5. Готове тісто переливаємо у жароміцних форму, зверху засипаємо пиріг свіжою малиною і прибираємо форму в прогріту до 180 градусів конвекційну піч на 30-40 хвилин.
  6. Готовий малиново-шоколадний бісквіт засипаємо пудрою і подаємо до столу.

Швидкий пиріг зі свіжою малиною

Такий експрес рецепт пирога з малиною без випічки стане в нагоді всім зайнятим господаркам, у яких часу на високу кухню не вистачає, але є величезне бажання самостійно приготувати десерт в домашніх умовах.

Складові

  • Печиво прямокутне «Ювілейне» – 32 шт .;
  • Сир м’який – 0,4 кг;
  • Сметана – 200 г;
  • Цукровий пісок – 3 ст.л .;
  • Ванільний цукор – 1 пачка;
  • Малина свіжа – ½ ст .;
  • Шоколадна плитка – 1 шт .;
  • Молоко – 2 ст.л.

pirog-s-malinoj-prostoj-recept.6png

Як зробити малиновий пиріг з печивом і шоколадом

  1. Спочатку змішуємо в блендері крем з сиру, сметани, ванілі і цукру, щоб маса вийшла ніжна і однорідна.
  2. На столі розстеляємо фольгу або вакуумну плівку. По центру розкладаємо печива (16 штук) – чотири ряди по 4 штуки. Покриваємо печеньки рівним шаром сирного крему і перекриваємо другим шаром печива, який також покриваємо кремом.
  3. Тепер по центру конструкції, на ширину в 2 печеньки, розсипаємо малину і бічні печива піднімаємо догори, щоб утворився будиночок. Укутуємо конструкцію в плівку або фольгу і прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин.
  4. Тим часом приготуємо глазур. Шоколадну плитку розтоплюємо на водяній бані і змішуємо з молоком. Готову глазур залишаємо остигати.
  5. Через 20-30 хвилин, витягаємо пиріг з упаковки і покриваємо глазур’ю. Ми залишаємо десерт ще на 15-20 хвилин, щоб шоколадне покриття застигло і потім вже можна було нарізати вкусняшку і подати її до столу.

Тепер ви точно знаєте, як зробити пиріг з малиною. Вибирайте будь-який запропонований нами рецепт і вдосконалюйте свої кондитерські навички зі смаком.