Пиріг з лаваша з яблуками в духовці

Вирішили поласувати яблучним десертом, але вам ліньки готувати тісто для нього – тоді вас виручить проста вірменська коржик.

Пиріг з лаваша з яблуками в духовці нітрохи не гірше звичайного, звичної всім нам, яблучної випічки, до того ж, він практично нічим від неї не відрізняється. Для того, щоб приготувати цей смачний десерт, вам знадобиться легкодоступний набір продуктів і зовсім небагато часу на приготування.

Випробувавши десерт з чаєм одноразово, ви вже не зможете відмовити собі в повторній дегустації, та й ні до чого це, адже смачних страв в повсякденному меню повинно бути багато.

Як спекти яблучний пиріг з лаваша в духовці

Пироги Секрети випічки 2
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Пиріг з лаваша з яблуками в духовці
Пиріг з лаваша з яблуками в духовці

Складові

  • Тонкий лаваш – 2 листи + –
  • Яблука – 3 шт. + –
  • Цукор – 3 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 30 г + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Почнемо з начинки для нашого пирога з лаваша, тобто з яблук. Їх треба помити, обов’язково почистити і нарізати невеликими квадратиками. Не забудьте видалити з них серцевину.


  • На сковороді розтопити невеликий шматочок вершкового масла.


  • Пересипати подрібнені яблука на сковороду.


  • Відразу ж засипати їх цукром.


  • Обсмажити яблука потрібно на середньому вогні до тих пір, поки вони не закарамелізіруются.


  • Лист тонкого лаваша помістити перед собою. Я віддаю перевагу мексиканський лаваш у вигляді готових тонких лепешечек.


  • В середину лаваша викласти начинку.


  • Загорнути лаваш конвертиком.


  • Помістити конвертики з начинкою на деко «швом» вниз. Якщо у вас деко з антипригарним покриттям, то попередньо його можна не змащувати.


  • Випікати пиріг з лаваша з яблуками потрібно в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин.


  • Подавати ароматні пироги в теплому вигляді до чашечки ароматного чаю.