Пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці

Пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці
Якщо немає можливості довго стояти біля плити, але дуже хочеться побалувати домашніх чимось смачненьким, нічого страшного! Сьогодні ми розповімо, як приготувати пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці – це блюдо робиться дуже просто, і смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ми підібрали кілька простих перевірених рецептів, які дозволять впоратися з таким вечерею або обідом за лічені хвилини!

Крім фаршу начинкою можуть служити і капуста – так ми отримаємо пісне, дієтичне блюдо, і поєднання капуста-яйця, і курка, і шинка з сиром. Загалом, фантазувати на тему пирога з лаваша в мультиварці можна нескінченно. Давайте ж спробуємо його приготувати!

Мультиварка для готування може бути будь-якої марки, головне, що б в ній був режим випічка.

Пиріг з лаваша з фаршем

Як приготувати пиріг з лаваша з фаршем будинку

Складові

для пирога

  • Лаваш вірменський – 2-3 листа в залежності від розміру + –
  • Фарш – 500 г + –
  • Лук великий – 2 шт. + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –

для заливки

  • Сметана – 5 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Кетчуп або томатна паста (за бажанням) – 1 ст.л. + –
  • Сіль – щіпка або за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –
  • Базилік сушений – щіпка + –
  • Мускатний горіх – на кінчику ножа + –

Приготування

  1. Для початку займемося начинкою: чистимо цибулю і дрібненько кришимо його в фарш. Солимо, перчимо і розминаємо додатково товкачем для картоплі металевої або дерев’яної, щоб цибуля пустила сік.

Якщо є час, краще дати начинці постояти після цього 20-30 хвилин – так вона стане соковитіше.

  1. Розгортаємо перший лист лаваша і наносимо на нього начинку. Якщо у нас 2 листи, половину фаршу, якщо 3, відповідно, третина.
  2. Закручуємо рулетом і відставляємо в сторону.
  3. Також скручуємо ще 1 або 2 рулету і починаємо збирати пиріг.
  4. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, так блюдо вийде смачніше і ароматні.Як приготувати пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці
  5. Викладаємо рулети по черзі від країв до центру, закручуючи їх у формі равлика.
  6. Тепер готуємо заливку: з’єднуємо все інгреіенти для неї в чашці або глибокій тарілці і збиваємо.
  7. Заливаємо пиріг. Робимо це так, щоб яєчна суміш потрапила і на дно, для цього піднімаємо краю рулетів дерев’яною лопаткою.Домашній рецепт пирога з лаваша з фаршем в мультиварці

Коли все буде готово, виставляємо режим випічка і таймер на 1 годину. Коли спрацює сигнал, акуратно перевертаємо наш пиріг світлою стороною вгору і залишаємо його зарумяніваться ще на 15 хвилин.

Готовий пиріг виймаємо і охолоджуємо. Подаємо, посипавши зеленню і порізавши на порційні шматки.

Дещо інший смак буде у пирога приготованого за наступним рецептом.

Пиріг з лаваша з обсмаженою фаршем

Подбаймо про приготування начинки заздалегідь.

  • Обсмажуємо на сковороді до готовності 450 г фаршу разом з 1 шинкованной цибулиною.
  • Ріпчасту цибулю можна замінити зеленим – на цю кількість фаршу його потрібно пучок. Ріжемо його ножицями або шаткуємо ножем.
  • За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо 1 ст.л. томатної пасти або кетчупу, солимо, приправляємо і перемішуємо. Млоїмо ще чуть-чуть і вимикаємо – нехай остигає.

Розгортаємо лаваш на столі і викладаємо на нього частину начинки. Закручуємо рулетом. Також чинимо ще з одним або двома лавашами.

Викладаємо їх у змащену чашу мультиварки таким же чином, як в попередньому рецепті.

  • Заливаємо сумішшю з 2 яєць, 70 г тертого сиру і 2 ст.л. панірувальних сухарів. Заливку окремо солимо (2 щіпки) і заправляємо на свій смак.

Як зробити пиріг з лаваша з обсмаженою фаршем
Ставимо пиріг готуватися на режимі «Випічка» на 50 хвилин. Після сигналу перевертаємо його і печемо ще 20 хвилин.

Ось і готовий наш пиріг, подаємо зі сметаною або гірчицею на вечерю або полуденок. Пірятного апетиту!

Ну, що ж, а тепер приготуємо вегетаріанський пиріг з лаваша.

Пиріг вегетаріанський з капустою в мультиварці

Також, як і в перших двох рецептах спочатку приготуємо начинку.

  • Шаткуємо 600 г капусти білокачанної і тушкуємо її на сковороді з додаванням рослинної олії разом з порізаною цибулиною.
  • При бажанні можна додати 1/2 ст.л. кетчупу для аромату.
  • Підсолюємо начинку (2 щіпки) і заправляємо запашним перцем, паприкою, мускатним горіхом або прованськими травами.
  • Готову начинку охолоджуємо без кришки.

Розстеляємо на столі 2-3 листа лаваша і ділимо між ними порівну начинку. Загортаємо рулетами і викладаємо в змащену чашу «равликом».

Пиріг вегетаріанський з капустою в мультиварці - домашній рецепт

  • Заливаємо пиріг сумішшю з 2 яєць, 3 ст.л. сметани, 3 ст.л. молока і 3 ст.л. рубаної зелені.

Виставляємо таймер на годину в режимі «Випічка» і спокійно йдемо займатися своїми справами. З плином часу перевертаємо пиріг, даємо йому зарум’яниться з іншого боку протягом 15-20 хвилин, акуратно виймаємо і даємо хвилин 10 подостить.

Нарізаємо на порційні шматки і подаємо. Смачного!

Як бачите, пиріг з лаваша в мультиварці гортовітся набагато простіше, ніж здається, а з заливанням можна експериментувати нескінченно! Блюдо получавется смачним і ароматним, а робити його одне задоволення, так що спробуйте і результат вас не розчарує, друзі!