Пиріг з консервованою горбушей

Не так давно я відкрила для себе рубане тісто. Та так воно мені сподобалося своєю простою приготування і різноманітністю смаків, що тепер я постійно печу пироги на його основі. До сих пір пироги були солодкими, рецепти яких можна подивитися тут і тут. Також були солодкі пироги, які не потрапили на сторінки мого блогу за свій непоказний вигляд, що не завадило їм бути шалено смачними. Тепер же настала черга пирога з несолодкого рубленого тіста.

Пиріг з консервованою горбушей

Для приготування пирога з консервованої горбушей нам знадобиться:

на велику форму діаметром 30 см

для несолодкого рубленого тіста

  • 300 грам борошна,
  • 150 грам маргарину або вершкового масла (я робила на маргарині),
  • 1 чайна ложка солі,
  • 150 грам нежирної сметани (10-15% жирності),

для начинки

  • 2 банки консервованої горбуші (підійде будь-яка риба, просто у мене в холодильнику була горбуша),
  • 1 головка ріпчастої цибулі,
  • 200 грам сметани,
  • 3 яйця,
  • 2 столові ложки борошна,
  • зелень.

Рецепт приготування пирога з консервованої горбушей.

Несолодке рубане тісто готується так само як і солодке. Детально етапи і нюанси його приготування я описувала тут. Але все ж коротко нагадаю основні моменти.

  1. Приготуємо олійно-борошняну крихту. Для цього в комбайн (використовуємо насадку – ніж) покладемо просіяне борошно, шматочки замороженого маргарину і сіль. Порубати борошно з маслом.
  2. Додамо сметану і замісити м’яке тісто.

IMG_5791

На присипаному борошном столі розкачати тісто за розміром форми, викладемо в неї і сформуємо борту. Зробимо в основі тесту виделкою наколи і приберемо форму на 30 хвилин в холодильник.

IMG_58025808

Для начинки з консерви злити рідину, розімніть горбушу виделкою.

Лук почистити і порізати. Я ріжу крупно, оскільки мені подобається, коли в рибних пирогах він злегка похрускує, але можна порізати і дрібно. Додамо цибулю до риби і перемішаємо.

5816

Приготуємо яєчно-сметанним заливку. Для цього яйця змішаємо віночком або вилкою зі сметаною, додати борошно і ретельно розмішати, щоб не було грудочок. Додамо дрібно порізану зелень (у мене в холодильнику був тільки кріп, його смак дуже добре вписався в загальний смак пирога) і ще раз перемішати.

IMG_5837

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо основу для пирога в духовку і випікаємо її близько 15 хвилин. Після цього рівномірно викладемо на основу рибну начинку і яєчно-сметанним заливку.

IMG_5840 Пиріг з консервованою горбушей

Запікаємо рибний пиріг ще хвилин 15-20, поки заливка повністю не схопиться.

Готовий пиріг дістанемо з духовки і дамо йому злегка охолонути. Після чого вже пиріг можна діставати з форми, нарізати на порційні шматки і подавати до столу.

Пиріг з консервованою горбушейПиріг з консервованою горбушей

Як і у випадку з наливним рибним пирогом, цей пиріг, на мій погляд, набагато смачніше холодний.

Смачного.