Не так давно я відкрила для себе рубане тісто. Та так воно мені сподобалося своєю простою приготування і різноманітністю смаків, що тепер я постійно печу пироги на його основі. До сих пір пироги були солодкими, рецепти яких можна подивитися тут і тут. Також були солодкі пироги, які не потрапили на сторінки мого блогу за свій непоказний вигляд, що не завадило їм бути шалено смачними. Тепер же настала черга пирога з несолодкого рубленого тіста.
Для приготування пирога з консервованої горбушей нам знадобиться:
на велику форму діаметром 30 см
для несолодкого рубленого тіста
- 300 грам борошна,
- 150 грам маргарину або вершкового масла (я робила на маргарині),
- 1 чайна ложка солі,
- 150 грам нежирної сметани (10-15% жирності),
для начинки
- 2 банки консервованої горбуші (підійде будь-яка риба, просто у мене в холодильнику була горбуша),
- 1 головка ріпчастої цибулі,
- 200 грам сметани,
- 3 яйця,
- 2 столові ложки борошна,
- зелень.
Рецепт приготування пирога з консервованої горбушей.
Несолодке рубане тісто готується так само як і солодке. Детально етапи і нюанси його приготування я описувала тут. Але все ж коротко нагадаю основні моменти.
- Приготуємо олійно-борошняну крихту. Для цього в комбайн (використовуємо насадку – ніж) покладемо просіяне борошно, шматочки замороженого маргарину і сіль. Порубати борошно з маслом.
- Додамо сметану і замісити м’яке тісто.
На присипаному борошном столі розкачати тісто за розміром форми, викладемо в неї і сформуємо борту. Зробимо в основі тесту виделкою наколи і приберемо форму на 30 хвилин в холодильник.
Для начинки з консерви злити рідину, розімніть горбушу виделкою.
Лук почистити і порізати. Я ріжу крупно, оскільки мені подобається, коли в рибних пирогах він злегка похрускує, але можна порізати і дрібно. Додамо цибулю до риби і перемішаємо.
Приготуємо яєчно-сметанним заливку. Для цього яйця змішаємо віночком або вилкою зі сметаною, додати борошно і ретельно розмішати, щоб не було грудочок. Додамо дрібно порізану зелень (у мене в холодильнику був тільки кріп, його смак дуже добре вписався в загальний смак пирога) і ще раз перемішати.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ставимо основу для пирога в духовку і випікаємо її близько 15 хвилин. Після цього рівномірно викладемо на основу рибну начинку і яєчно-сметанним заливку.
Запікаємо рибний пиріг ще хвилин 15-20, поки заливка повністю не схопиться.
Готовий пиріг дістанемо з духовки і дамо йому злегка охолонути. Після чого вже пиріг можна діставати з форми, нарізати на порційні шматки і подавати до столу.
Як і у випадку з наливним рибним пирогом, цей пиріг, на мій погляд, набагато смачніше холодний.
Смачного.