Пиріг з чорничним варенням, простий рецепт

pirog-s-chernichnym-varenem-prostoj-recept3
Домашні закрутки допомагають нам зберегти соковиті плоди на зиму і вносять різноманітність в щоденний раціон.

Пиріг з чорничним варенням наповнить ваш будинок ароматами спекотного літа і його рецепт буде дуже до речі до сімейного чаювання. Баночка солодких ласощів перетвориться в шикарний десерт, який підкорить ваше серце назавжди.

Щоб зварити корисне варення потрібно вибрати найпростіший і щадний метод обробки ягід. Так як в пирозі ягоди теж піддаються високим температурам, а користь з продукту все таки хочеться витягти.

Найкраще приготувати варення з однієї чорниці, без різних добавок і додаткових компонентів.

Як приготувати чорничне варення для пирога

pirog-s-chernichnym-varenem-prostoj-recept1

  1. Візьміть 1 кг свіжої чорниці. Спочатку перегляньте все ягоди, щоб неякісні плоди не зіпсували смак варення. Потім добре вимийте чорницю кілька разів в холодній воді. Чисті ягоди розкладіть на кухонний рушник і просушіть.
  2. Чорницю перекладіть в ємність для варіння варення і засипте склянкою цукру. Щоб варення мало природний смак і солодкість, половину цукру можна замінити медом.
  3. Поставте тару з ягодами на повільний вогонь. Коли побачите виділився сік додайте мед. Після закипання варіть варення 5-10 хвилин, постійно помішуючи. Не забувайте знімати піну!
  4. Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам, закатати. Дочекайтеся, поки банки з варенням охолонуть, і помістіть їх в холодильник або льох.

Як бачите зварити варення з чорниці дуже просто. Воно стане прекрасним доповненням до ваших пирогів і різних десертів!

Простий пиріг з чорничним варенням і горіхами

Складові

  • Чорничне варення – 1,2 склянки + –
  • Жирний кефір – 220 мл + –
  • Яйця курячі – 2 шт + –
  • Сода – 1 ч.л. + –
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки + –
  • Волоські горіхи – 30 г + –
  • Кориця – 2 ч.л. + –

Як спекти простий пиріг з чорничним варенням

  1. У невелику ємність розбийте яйця, і влийте кефір. Ретельно перемішайте віночком.
  2. Горіхи подрібнити в блендері і додайте до яєць і кефіру. Також можна додати горіхи і цілком, якщо вони невеликого розміру.
  3. Поступово до маси додайте чорничне варення і швидко перемішайте.
  4. Просійте борошно і потроху введіть в чорничну суміш. Кілька хвилин збийте міксером тісто для майбутнього десерту.
  5. Форму для випічки застеліть пекарським пергаментом. Змастіть його будь-яким маслом без запаху. Вилийте у форму готове тісто і відправте в попередньо розігріту духовку.
  6. Випікайте чорничний десерт при температурі 190С, протягом 35 хвилин. Готовність пирога перевіряйте сірником або зубочисткою.
  7. Вийміть пиріг з духовки, вийміть з форми і охолодіть.

При подачі пиріг наріжте кубиками і посипте корицею. Якщо ви готуєте такий пиріг влітку, можна прикрасити його свіжими ягодами і листочками м’яти.

Пісочний пиріг з чорничним джемом

Чорниця одна з небагатьох ягід, яка при тепловій обробці стає смачніше. Але щоб ягідки в духовці не підсушити – кращий варіант готувати пироги з джемом.

Щоб пиріг з чорницею вийшов дуже смачним можна поекспериментувати з тестом. Наприклад додати до нього улюблену пряність, горіхи або корицю. Загалом, як ваша душа забажає.

pirog-s-chernichnym-varenem-prostoj-recept

Складові

  • Чорничний джем – 220 г;
  • Яйця – 3 шт;
  • Вершкове масло – 5 ст.л .;
  • Розпушувач – 1,5 ст.л .;
  • Цукор – 150 г;
  • Борошно – 3,2 склянки;
  • Кокосова стружка – 8 ст.л.

Як зробити пиріг з чорничним джемом

  1. Візьміть пшеничне борошно і просійте її кілька разів в глибоку тару. Додайте до борошна розпушувач, 6 ст.л. кокосової стружки і перемішайте. До речі, перед тим як додати стружку в тісто, можна трохи підсушити її в духовці.
  2. В іншій ємності розітріть яйця, розм’якшене масло і цукор. Потім поступово всипати борошно і вимісити еластичне тісто.
  3. Роз’ємну форму, діаметром 24 см рясно змастіть вершковим маслом. Викладіть на неї тісто і розформують руками по всій поверхні. Зробіть високі бортики з тіста.
  4. Помістіть виріб в розігріту духовку і готуйте при 190С, близько 20 хвилин. Потім витягніть з духовки зарум’янений корж і вилийте на нього чорничний джем. Краї пирога злегка загорніть на джем, щоб вийшло козуб. Надішліть пиріг з джемом в духовку ще на 15-20 хвилин.
  5. Пиріг вийміть з духовки і повністю остудіть. Посипте кокосовою стружкою і подавайте до столу.

Пиріг з чорничним варенням нікого не залишить байдужим і якою б рецепт ви не вибрали у вас вийде чудовий десерт. Запасайтеся ягодами з літа, а в зимовий час зможете готувати ласощі кожен день!