Пиріг з чорницею замороженої, кращий рецепт

pirog-s-chernikoj-zamorozhennoj-luchshij-recept3
Всі люблять домашню ароматну випічку, і десерти з замороженими ягодами завжди стоять на першому місці, навіть в зимовий час з них можна готувати улюблені страви.

Пиріг з чорницею замороженої має чимало шанувальників і його рецепт обов’язково повинен бути присутнім в кулінарній книзі кожної господині. Потрібно всього лише запастися плодами і в будь-який час ви зможете приготувати гідний десерт і порадувати домочадців!

Як правильно заморозити чорницю

Для пирога підійдуть як свіжі ягоди, так і заморожені. І щоб випічка з мороженою чорницею виходила чудовою, ми поділимося секретами заморозки. І тоді ваші пироги ні в чому не поступляться річним варіантів.

pirog-s-chernikoj-zamorozhennoj-luchshij-recept1

  • При покупці ягід для заморозки вибирайте тверді плоди. Перезрілу чорницю дуже важко заморозити. При готуванні з таких ягід пиріг не вийде повітряним.
  • Перед заморожуванням добре вимийте ягоди і обсушити на кухонному рушнику. Плоди слід мити в холодній воді. Візьміть кілька кубиків льоду і додайте в таз з водою перед миттям чорниці.
  • Сухі ягоди розкладіть на широке блюдо одним шаром і відправте в морозилку. Повністю заморозьте ягоди і вийміть з холодильника. Розкладіть ягоди по пакетам, бажано в тару із застібкою. Щоб чорниця НЕ переповнилася сусідніми запахами ягоди краще щільно упакувати.
  • Якщо потрібно, перед тим як відправити чорницю в пакети видаліть хвостики. У замороженому вигляді це зробити дуже просто. При цьому шкірка ягід не зашкодить і вони залишаться цілими.

Простий пиріг з мороженою чорницею

Складові

  • Заморожена чорниця – 600 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Цукор-пісок білий – 0,5 склянки + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Крохмаль – 1 ст.л. + –
  • Розпушувач – 1 ст.л. + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Панірувальні сухарі – 50 г + –
  • Рослинна олія – ​​1,5 ст.л. + –

Як приготувати смачний пиріг з мороженої чорницею

  1. Візьміть форму для випікання діаметром 21 сантиметр, можна роз’ємну. Змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Потім рясно посипте форму сухарями.
  2. На дно форми викладіть заморожену чорницю. Злегка припорошити ягоди картопляним крохмалем, щоб вони не виділяли занадто багато соку. Тепер відправте форму в холодильник на 10 хвилин.
  3. Для приготування тіста розтопіть масло, охолодіть його. З’єднайте в одній мисці масло, цукор, яйця і сіль. Все добре перемішайте і потроху всипати просіяне борошно. Отриману масу збийте міксером, а потім додайте розпушувач. Тісто має вийти не дуже густим.
  4. Дістаньте форму і рівномірно налийте тісто поверх чорниці.
  5. Поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте при температурі 180С протягом 35 хвилин.
  6. Готовий пиріг дістаньте з форми і подавайте до столу. За бажанням перед подачею посипте виріб цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

Пиріг з мороженої чорницею стане прекрасним десертом для будь-якого випадку. Його простий рецепт – кращий варіант для кожного пекаря!

Смачний вегетаріанський пиріг з чорницею

Для любителів легкої і не калорійної їжі стане знахідкою вегетаріанський варіант пирога з чорницею. Пиріг виходить неймовірно смачним і соковитим.

У 100 грамах чорничного ласощі всього 76 калорій. Такий варіант десерту підійде навіть для розвантажувального дня!

pirog-s-chernikoj-zamorozhennoj-luchshij-recept

Складові

Для тесту

  • Борошно – 2 склянки;
  • Сіль – 1 ч.л .;
  • Рослинна олія – ​​160 мл;
  • Очищена вода – 80 мл.

Для начинки

  • Чорниця – 3 склянки;
  • Борошно – 50 г;
  • Цукор – 80 г;
  • Лимонний сік – 1 ст.л .;
  • Вершкове масло – 1 ст.л .;
  • Ванільний цукор – 1 ст.л. (Без гірки).

Як спекти вегетаріанський пиріг з мороженої чорницею

  1. В першу чергу приготуйте тісто для пирога. Відміряйте всі продукти дуже точно. У глибокій мисці збийте виделкою масло з водою. Додайте сіль, просіяне борошно і перемішайте (але не заважайте довго). Замісити м’яке еластичне тісто.
  2. Розділіть тісто на дві частини і розкачайте дві тонкі коржі. Першу корж викладіть в круглу невисоку форму для тортів.
  3. З’єднайте в мисці цукор, борошно і ванільний цукор. Потім додайте заморожену чорницю і ретельно перемішайте. Чорничну масу вилийте на тісто, збризніть лимонним соком. Вершкове масло наріжте дрібними шматочками і рівномірно розподіліть поверх ягід.
  4. Покладіть другу частину тесту поверх чорниці і красиво з’єднайте краю. Візьміть зубочистку і кілька разів проткніть пиріг. Накрийте виріб фольгою, щоб краю не підгоріли.
  5. У розігріту духовку поставте форму з пирогом, і випікайте 40-50 хвилин при температурі 190 ° С. За 15 хвилин до закінчення випічки зніміть фольгу і випікайте, поки сік не почне міхур через отвори.
  6. Витягніть пиріг з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу. Перед подачею посипте пиріг рубаними горіхами.

Пиріг з чорницею замороженої буде частим гостем на вашому столі, а його рецепт з доступних продуктів порадує вас подвійно.