Всі люблять домашню ароматну випічку, і десерти з замороженими ягодами завжди стоять на першому місці, навіть в зимовий час з них можна готувати улюблені страви.
Пиріг з чорницею замороженої має чимало шанувальників і його рецепт обов’язково повинен бути присутнім в кулінарній книзі кожної господині. Потрібно всього лише запастися плодами і в будь-який час ви зможете приготувати гідний десерт і порадувати домочадців!
Як правильно заморозити чорницю
Для пирога підійдуть як свіжі ягоди, так і заморожені. І щоб випічка з мороженою чорницею виходила чудовою, ми поділимося секретами заморозки. І тоді ваші пироги ні в чому не поступляться річним варіантів.
- При покупці ягід для заморозки вибирайте тверді плоди. Перезрілу чорницю дуже важко заморозити. При готуванні з таких ягід пиріг не вийде повітряним.
- Перед заморожуванням добре вимийте ягоди і обсушити на кухонному рушнику. Плоди слід мити в холодній воді. Візьміть кілька кубиків льоду і додайте в таз з водою перед миттям чорниці.
- Сухі ягоди розкладіть на широке блюдо одним шаром і відправте в морозилку. Повністю заморозьте ягоди і вийміть з холодильника. Розкладіть ягоди по пакетам, бажано в тару із застібкою. Щоб чорниця НЕ переповнилася сусідніми запахами ягоди краще щільно упакувати.
- Якщо потрібно, перед тим як відправити чорницю в пакети видаліть хвостики. У замороженому вигляді це зробити дуже просто. При цьому шкірка ягід не зашкодить і вони залишаться цілими.
Простий пиріг з мороженою чорницею
Складові
- Заморожена чорниця – 600 г + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Цукор-пісок білий – 0,5 склянки + –
- Борошно пшеничне – 1 склянка + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Крохмаль – 1 ст.л. + –
- Розпушувач – 1 ст.л. + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Панірувальні сухарі – 50 г + –
- Рослинна олія – 1,5 ст.л. + –
Як приготувати смачний пиріг з мороженої чорницею
- Візьміть форму для випікання діаметром 21 сантиметр, можна роз’ємну. Змастіть її невеликою кількістю рослинного масла. Потім рясно посипте форму сухарями.
- На дно форми викладіть заморожену чорницю. Злегка припорошити ягоди картопляним крохмалем, щоб вони не виділяли занадто багато соку. Тепер відправте форму в холодильник на 10 хвилин.
- Для приготування тіста розтопіть масло, охолодіть його. З’єднайте в одній мисці масло, цукор, яйця і сіль. Все добре перемішайте і потроху всипати просіяне борошно. Отриману масу збийте міксером, а потім додайте розпушувач. Тісто має вийти не дуже густим.
- Дістаньте форму і рівномірно налийте тісто поверх чорниці.
- Поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте при температурі 180С протягом 35 хвилин.
- Готовий пиріг дістаньте з форми і подавайте до столу. За бажанням перед подачею посипте виріб цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Пиріг з мороженої чорницею стане прекрасним десертом для будь-якого випадку. Його простий рецепт – кращий варіант для кожного пекаря!
Смачний вегетаріанський пиріг з чорницею
Для любителів легкої і не калорійної їжі стане знахідкою вегетаріанський варіант пирога з чорницею. Пиріг виходить неймовірно смачним і соковитим.
У 100 грамах чорничного ласощі всього 76 калорій. Такий варіант десерту підійде навіть для розвантажувального дня!
Складові
Для тесту
- Борошно – 2 склянки;
- Сіль – 1 ч.л .;
- Рослинна олія – 160 мл;
- Очищена вода – 80 мл.
Для начинки
- Чорниця – 3 склянки;
- Борошно – 50 г;
- Цукор – 80 г;
- Лимонний сік – 1 ст.л .;
- Вершкове масло – 1 ст.л .;
- Ванільний цукор – 1 ст.л. (Без гірки).
Як спекти вегетаріанський пиріг з мороженої чорницею
- В першу чергу приготуйте тісто для пирога. Відміряйте всі продукти дуже точно. У глибокій мисці збийте виделкою масло з водою. Додайте сіль, просіяне борошно і перемішайте (але не заважайте довго). Замісити м’яке еластичне тісто.
- Розділіть тісто на дві частини і розкачайте дві тонкі коржі. Першу корж викладіть в круглу невисоку форму для тортів.
- З’єднайте в мисці цукор, борошно і ванільний цукор. Потім додайте заморожену чорницю і ретельно перемішайте. Чорничну масу вилийте на тісто, збризніть лимонним соком. Вершкове масло наріжте дрібними шматочками і рівномірно розподіліть поверх ягід.
- Покладіть другу частину тесту поверх чорниці і красиво з’єднайте краю. Візьміть зубочистку і кілька разів проткніть пиріг. Накрийте виріб фольгою, щоб краю не підгоріли.
- У розігріту духовку поставте форму з пирогом, і випікайте 40-50 хвилин при температурі 190 ° С. За 15 хвилин до закінчення випічки зніміть фольгу і випікайте, поки сік не почне міхур через отвори.
- Витягніть пиріг з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу. Перед подачею посипте пиріг рубаними горіхами.
Пиріг з чорницею замороженої буде частим гостем на вашому столі, а його рецепт з доступних продуктів порадує вас подвійно.