Пиріг розбірний «Дунай»

Пиріг розбірний «Дунай»

Це супер-пиріг. Таке чудове безпроблемне тісто! Повітряне, легке, дуже просте в обробленні. Мрія! Дуже рекомендую цей пиріг – він заслужено є хітом багатьох кулінарних форумів.

необхідно:

тісто

  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 4 шт. (Відразу відокремте один жовток для змащення!)
  • Масло вершкове – 100 г
  • Молоко – 120 г
  • Цукор – 2-4 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі – 25 г свіжих (або 11 г сухих)
  • Ванілін – побажанню

начинка

(Начинка може бути будь-яка, солодка або не солодке, в цей раз я взяла заморожену вишню з цукром і крохмалем, але робила і з яблуками, тому покажу, як готувала яблучну начинку)

  • Яблука – 3-4 шт
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Кориця – 1-2 ч. Л. (за бажанням)

приготування:

Дріжджі розім’яти і змішати з теплим молоком і цукром.

Залишити хвилин на 15 до появи густої піни.

Пиріг розбірний «Дунай»

Всі продукти повинні бути кімнатної температури – це загальне правило для дріжджового тіста.

Розмішати яйця (не забудьте відокремити один жовток для змащування), додати в них половину борошна, сіль. Перемішати.

З’єднати з дріжджовий частиною. Перемішати.

Покласти масло і став розсудливим всипати решту борошна з ваніліном.

Вимісити гладке тісто.

Борошно зазвичай більше не потрібно додавати.

Тісто дуже еластичне і м’яке.

У мене його місить хлібопічка).

Пиріг розбірний «Дунай»

Розділити тісто на шматочки розміром з яйце.

Пиріг розбірний «Дунай»

Розплющити коржики і покласти в середину начинку.

Внизу фото, як готується яблучна начинка.

Пиріг розбірний «Дунай»

Заліпити пиріжок і залишити його швом вгору.

Це дуже зручно – начинки не випливають, все целенькая.

Пиріг розбірний «Дунай»

У змащену форму щільно укласти пиріжки.

Моя форма діаметром 30 см.

Пиріг розбірний «Дунай»

Ось вони, голубчики. Ставимо на расстойку в тепле місце хвилин на 15-30 (залежить від температури)

Попередньо накриваємо завертання.

Пиріг розбірний «Дунай»

Коли пиріг підійшов, змащуємо його сумішшю жовтка і води 1: 1 за об’ємом.

Пиріг розбірний «Дунай»

Ставимо в духовку.

Температура 170-190 гр. (Орієнтуйтеся на свою духовку, тісто здобне і верх досить швидко може зарум’яниться).

Час випічки 20-30 хвилин.

Пиріг розбірний «Дунай»

Ось така краса!

Пиріг розбірний «Дунай»

І така …

Пиріг розбірний «Дунай»

Яке ж все-таки смачне тісто!

Пиріг розбірний «Дунай»

Смачного!

Пиріг розбірний «Дунай»

Пиріг розбірний «Дунай»

 Яблучна начинка.

Яблука очистити від шкірки.

Покласти в сковороду і посипати цукром.

Пиріг розбірний «Дунай»

Перемішати – виділиться сік.

Гасити на сковороді з відкритою кришкою поки не випарується вся рідина.

Пиріг розбірний «Дунай»

Охолодити. Додати корицю.