Пельмені з сиром

Пельмені з сиром
М’ясо і риба – це, звичайно, добре, але що ж цікавого без цих продуктів можна приготувати для вегетаріанців? Ми знаємо відповідь на це питання – це незвичайні і соковиті пельмені з сиром, рецепт яких ми підготували спеціально для вас. По суті це ті ж самі знамениті вареники, які можна їсти зі сметаною, йогуртом або ягідним варенням вприкуску.

Сирні пельмені: рецепт наших бабусь

Складові

Для тесту

  • Борошно пшеничне – 3 ст. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Сіль морська – 1 ч.л. + –
  • Вода – 1,5 ст. + –
  • Масло вершкове (для поливання) – 2 ст.л. + –

Для начинки

  • Сир – 600 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Сметана високої жирності – 2 ст.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
  • Сіль морська – 1 щіпка + –

Як зробити пельмені з сиром

Наші бабусі знали толк в тесті: вони готували його з обов’язковим додаванням яєць, про що, іноді, забувають сучасні господині.

Тільки в такому вигляді тісто виходить дивно ніжним, а самі пельмені просто тануть у роті. А запивати їх солодким чаєм взагалі божественно!

  • Спочатку зробимо те саме чарівне тісто, яке виходило у наших бабусь: борошно просіваємо, додаємо до неї яйця, морську сіль і починаємо потихеньку вливати воду – замішуємо круте тісто.

Води в рецепті дано приблизну кількість, тому дивіться на консистенцію. І пам’ятайте, що вона повинна бути дуже холодною, можна сказати, крижаний.

  • Тепер зробимо начинку: сир змішуємо з іншими інгредієнтами і розтираємо до стану еластичною пасти.
  • Тісто розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо з нього за допомогою чашки або звичайного гранчака кружечки.
  • На кожен кружечок в серединку кладемо начинку, защипуємо краю, формуємо пельмені або, як їх частіше називають, вареники. Краєчки повинні бути закріплені дуже щільно, щоб при варінні пельмені не зварилися і начинка не витекла.
  • У каструлі гріємо воду. Коли вона закипить – кидаємо в неї наші сирні пельмені. Виймаємо їх відразу ж, як тільки вони спливуть. Довше варити не потрібно, адже сир – вже готовий продукт, а тому в додатковій обробці, як м’ясо або риба, не потребує.

pelmeni-s-tvorogom.1jpg

  • А тепер ми дізнаємося, навіщо нам було необхідно вершкове масло. Його потрібно спочатку розтопити, після чого полити їм зверху пельмені, розкладені на тарілці, – так вони не злипнуться.

Пельмені з сиром, рецепт яких ви тільки що дізналися, виходять дуже соковитими, ароматними і смачними. Спробуйте – і самі переконаєтеся в тому, що не тільки м’ясними стравами можна нагодувати всю сім’ю.