Пельмені з лаваша з фаршем

Ледачі пельмені з лаваша
Іноді не хочеться займатися копіткою приготуванням улюбленої страви, але що якщо змінити його, зробити швидше, але не втратити в смаку? Сьогодні ми розповімо, як приготувати ледачі пельмені з лаваша – зовнішній вигляд їх буде відрізнятися від звичних нам, традиційних, але смак не постраждає! Наша добірка рецептів з відео і фото допоможуть все зробити правильно навіть недосвідченої господині, тому не варто хвилюватися за кінцевий результат.

Щоб приготувати пельмені з лаваша часу знадобиться набагато менше, ніж на виготовлення класичних сибірських, але за смаком, та й за складом тісто практично ідентично. Відрізняються вони тільки зовнішнім виглядом – схожі на рулети або роли.

Пельмені з лаваша не обов’язково готувати з фаршем, дуже смачні вони і з грибною, і з картопляною начинкою. Навіть з капустою і з яйцями такі пельмені порадують домочадців.

Але зараз ми розглянемо детально традиційний рецепт.

Що потрібно для приготування пельменів з лаваша

Що нам знадобиться для приготування?

фарш

Скористаємося будь-яким, на наш смак. Це може бути і курячий, і фарш з індички, і звичайний свинячо-яловичий. Якщо фарш здається занадто сухим або пісним, сміливо додаємо в нього шматочок сирого сала з розрахунку 1: 5.

Ми можемо також використовувати і рибний фарш, поєднуючи його також з салом або використовуючи сам по собі.

лаваш

Для цієї страви нам знадобиться тонкий вірменський лаваш. Беремо в залежності від розміру 2-3 листків. Круглі коржі краще не використовувати, тому що вони завжди товщі і закрутити з ними рулет буде складно.

Отже, спробуємо приготувати?

Ледачі пельмені з лаваша з м’ясним фаршем

Ледачі пельмені з лаваша з м'ясним фаршем - класичний рецепт

Складові

  • Лаваш – 2 листи + –
  • Фарш – 450 г + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Молоко – 1/3 склянки + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Морква велика – 1 шт. + –
  • Томатна паста – 1 ст.л. + –
  • Вершки або сметана – 150 мл + –
  • Сіль – за смаком або 1/2 ч.л. + –
  • Спеції – улюблені + –

Як приготувати ленивие пельмені з фаршем

  1. Спочатку замочуємо м’якуш батона, як на котлети в молоці. Даємо йому добре набрякнути протягом 20-25 хвилин.
  2. Фарш з’єднуємо з яйцем і батоном. Добре вимішуємо, солимо і перчимо. Відставляємо сторону.
  3. Лаваш розгортаємо на столі і густо змащуємо його поверхню фаршем. Якщо у нас 2 листи, витрачаємо половину начинки. Іншу залишаємо для ще одного листа.
  4. Загортаємо лаваш рулетом і залишаємо – нехай він просочиться, а ми поки займемося овочами.Як приготувати ленивие пельмені з лаваша з фаршем
  5. Чистимо і шаткуємо цибулю, викладаємо його в глибоку сковороду, змащену олією і пасеруємо.Чистимо і шаткуємо цибулю для ледачих пельменів з лаваша
  6. Коли він буде готовий, додаємо моркву, терту на крупній тертці.Додаємо моркву для рецепта ледачих пельменів з лаваша
  7. Все тушкуємо, помішуючи ще 15 хвилин.
  1. Коли зажарка приготується, повертаємося до м’ясних рулетів і нарізаємо їх на рівні порційні шматки приблизно в 3 см шириною.
    Нарізаємо м'ясні ледачі рулетики з лаваша
  2. Викладаємо кожен шматочок зрізом вниз в сковороду прямо на овочі.Викладаємо кожен шматочок ледачих пельменів зрізом вниз в сковороду прямо на овочі
  3. На завершення робимо соус. Змішуємо в чашці сметану, томатну пасту, сіль і чорний мелений перець. Гарненько перемішуємо виделкою. При бажанні можна додати часточку часнику з преса або 1 ч.л. гірчиці. Якщо здається, що соус густоват, вливаємо до нього 3-4 ст.л кип’яченої води.lenivye-pelmeni-iz-lavasha.jpg6
  4. Заливаємо вийшов томатно-вершковим соусом пельмені з лаваша і ставимо гаситися під кришкою на маленький вогонь. Тримаємо не менше півгодини, стежачи, щоб рідина не википіла, і пельмені не почали горіти.

Як приготувати ледачі пельмені з лаваша

Готові подаємо прямо з печі з рубаною свіжою зеленню і гочіцей.

lenivye-pelmeni-iz-lavasha.jpg8

Як зробити пельмені з лаваша в духовці

Тепер ви знаєте, як приготувати ледачі пельмені з лаваша на плиті, як показано на фото, але також їх можна зробити і в духовці.

Для цього просто ставимо сковороду в уже розігріту до 190 ° С духовку і залишаємо на 25 хвилин.

По закінченні цього часу дивимося: якщо блюдо ще не готове, але краєчки вже почали горіти, прикриваємо зверху фольгою. Якщо ж все вийшло, за бажанням присипаємо пельмені 100 г тертого твердого сиру – так вони вийдуть ще смачніше і апетитний завдяки скоринці.

Пельмені з лаваша в мультиварці

Цей рецепт порадує всіх щасливих володарок цього кухонного гаджета, адже приготувати вечерю з ним вийде ще швидше!

Як приготувати начинку

Зробимо спочатку начинку:

  • Змішуємо 500 г м’ясного або курячого фаршу з 1 дрібно рубаною цибулиною і 2 зубчиками часнику з преса.
  • Солимо, перчимо і перемішуємо.

Лаваш розгортаємо на столі і змащуємо ½ начинки, звертаємо рулетом. Також чинимо з другим лавашем. Рулети залишаємо – їм потрібно дати просочитися, щоб потім їх було легко нарізати на порційні шматочки.

Для тих, хто хоче поекспериментувати з начинками, пропонуємо вивчити інші рецепти фаршу.

  • Рецепт рубленого фаршу
  • Як приготувати фарш з курки
  • Рецепт приготування грибного фаршу
  • Як приготувати фарш з баранини
  • Рецепти незвичайних фаршів для пельменів

Як приготувати пельмені з лаваша в мультиварці

Зажарка для лінивців

Приступаємо до зажарки:

  • У чаші мультиварки розігріваємо олію і пасеруємо 1порезанную на півкільця цибулину.
  • До неї через 6-7 хвилин додаємо 1 морква і обсмажуємо їх разом.
  • Тепер черга за болгарським перцем. Рубаємо його на кубики і тушкуємо ще 10 хвилин.

Як приготувати пельмені з лаваша в сметані

Поки овочі доготовляє, нарізаємо на шматки рулети і викладаємо їх зрізами вниз в чашу. Повністю заливаємо окропом, додаємо 1-2 горошини чорного перцю, 1 лавровий лист. Злегка подсаливаем, додаємо зажарку, розрівнявши її по всій поверхні пельменів, і закриваємо кришкою.

Ставимо мультиварку на режим «Гасіння», а таймер на 40 хвилин. Коли він спрацює, перевіряємо готовність наших ледачих пельменів і при необхідності додаємо ще 5-6 хвилин або залишаємо «подихати».

lenivye-pelmeni-iz-lavasha.jpg10

Готові подаємо зі сметаною, посипавши зеленню.

Ледачі пельмені з лаваша (відео рецепт)

Як бачите, нічого складного в приготуванні ледачих пельменів з лаваша і фаршу немає. Їх можна зробити і в духовці, і на плиті, і в мультиварці.

Дивимося відео, фото з натхненням і пробуємо приготувати їх самі!