Пельмені в мультиварці зі сметаною

Пельмені в мультиварці зі сметаною
Напівфабрикати готуються простіше простого, але як же, іноді, хочеться внести хоч якусь різноманітність і зробити щось новеньке. Пельмені в мультиварці зі сметаною – відмінне рішення, якщо ви хочете отримати схвальні відгуки про ваших кулінарних здібностях від домочадців і гостей. Сьогодні ми розповімо вам, як смачно приготувати страву трьома різними способами, а ви вже самі вирішите, що для вас краще.

Як готувати пельмені зі сметаною в мультиварці

Складові

  • Пельмені – 300 г + –
  • Сметана – 2 ст.л. + –
  • Соєвий соус – 2 ст.л. + –
  • Часник – 1-2 зубки + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Вода кип’ячена – 1 ст. + –

Як зробити пельмені під сметаною в мультиварці

Вам зовсім не обов’язково возитися з домашнім тестом, адже навіть магазинні пельмені за цим рецептом виходять неймовірно смачними. Головне – взяти сметану пожирнее, а ось пікантності страві додасть часничок.

  1. У мультиварку на дно чаші викладаємо пельмені в замороженому вигляді. Попередня розморожування не потрібно, але можна витягнути їх (за бажанням) з морозилки за 15-20 хвилин до початку готування.
  2. Зробимо соус: в склянку кип’яченої води кладемо сметану і соєвий соус, видавлюємо туди ж часник і добре перемішуємо.
  3. Виливаємо соус на пельмені, кидаємо в чашу лаврові листочки, солимо і перчимо до смаку.
  4. Мультиварку поки не закриваємо. Ставимо режим «Випічка», готуємо з відкритою кришкою п’ятнадцять хвилин, а потім ще стільки ж – із закритою. От і все!

Пельмені зі сметаною: рецепт для мікрохвильової печі

У цьому рецепті складові практично не змінюються. Єдине, що потрібно зробити, – це взяти чашу зі скла або кераміки, що дозволяє готувати в мікрохвильовій печі.

  • Пельмені точно також викладаємо в ємність, заливаємо соусом, накриваємо кришкою і готуємо на максимальній потужності близько 10 хвилин.

До речі, від використання води ви можете просто відмовитися, збільшивши кількість сметани до 400 мл.

  • Але найкраще готувати такі пельмені в СВЧ-печі більш маленькими порціями, наприклад по п’ятнадцять штук. При готуванні вечері на всю сім’ю це виходить незручно, зате, якщо ви вирішили перекусити в поодинці – саме те.

Як приготувати пельмені в сметані на сковороді

Якщо ні мікрохвильової печі, ні мультиварки у вас вдома немає, то звичайна сковорідка, напевно, знайдеться.

  • Просто висипаємо в неї заморожені пельмені в потрібній кількості, додаємо теплу воду так, щоб вона покрила їх повністю, і на середньому вогні готуємо їх до тих пір, поки водичка не закипить.

pelmeni-v-multivarke-so-smetanoj.1jpg

  • Як тільки вода закипіла – ми її зливаємо, а замість неї додаємо сметану з соєвим соусом і часником.

Можна не використовувати соус, а обмежитися однією сметаною або ж скомбінувати її з жирними вершками, а ще додамо ложку борошна, щоб соус загус.

  • В приготованому соусі тушкуємо на невеликому вогні наші пельмені близько чверті години, не забуваючи їх періодично перемішувати. Готову страву подаємо, посипавши рубаною зеленню.

Що саме вибрати: пельмені в мультиварці зі сметаною або напівфабрикати, приготовані в мікрохвильовій печі або на сковорідці, – вирішувати вам. На наш погляд, варто спробувати кілька способів, особливо, якщо у вас на кухні є всі необхідні гаджети, а вже потім зробити висновок про те, як вийшло смачніше.