Пельмені в мультиварці з сиром

pelmeni-v-multivarke-s-syrom
Практично будь-яку страву можна зробити куди більш цікавим і відрізняється від класичного рецепту, просто помінявши спосіб приготування. Так, наприклад, пельмені в мультиварці з сиром, про які ми сьогодні поговоримо, чи не будуть схожими на продукт приготовлений в духовці. Розумна чудо-каструлька запікає усіма улюблені напівфабрикати «на ура», і в підсумку ви отримуєте швидкий і ситна вечеря без клопоту.

Сметана в поєднанні з сиром утворює при запіканні дуже красиву рум’яної скоринки. Два цих продукту, а також пачка заморожених пельменів знайдеться на кухні в кожної господині. Тому, якщо у вас є мультиварка, не варто зволікати – вперед, на підкорення нових кулінарних вершин!

Пельмені в мультиварці з сиром і сметаною

Складові

  • Пельмені – 400 г + –
  • Сметана – 5 ст.л. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Вода очищена – 100 мл + –
  • Сіль і будь-які спеції – за смаком + –

Як приготувати пельмені в мультиварці зі сметаною і сиром покроково

  1. Замороженим пельмені краще дати полежати трохи при кімнатній температурі. Вони краще запекутся, якщо стануть злегка м’якими. Тому ми витягуємо напівфабрикат з морозилки і залишаємо на кухні хвилин на двадцять.
  2. На дно чудовою кухонної помічниці-мультиварки викладаємо злегка розморожені пельмені.
  3. Воду перемішуємо зі сметаною так, щоб не було згустків, і заливаємо цим соусом пельмені. Додаємо будь-які спеції і сіль.
  4. Сир натираємо на тертці великого розміру, викладаємо його зверху на залиті соусом пельмені.
  5. Закриваємо кришку, виставляємо режим випічка і готуємо на ньому від двадцяти, до двадцяти п’яти хвилин, після чого виймаємо сметанно-сирні пельмені і відразу подаємо на стіл. Виходить дуже смачно!

До речі, якщо у вас не виявилося під рукою сметани, не варто впадати у відчай – пельмені в мультиварці з сиром і майонезом вийдуть нітрохи не гірше!

Пельмені в мультиварці під сиром і соусом з вершків

Ця варіація страви сподобається тим, хто любить ніжний смак. Сметана, як і в попередньому рецепті, тут також присутній, але вершки додають пікантності і м’ясна начинка здається просто божественної. Спробуйте!

pelmeni-v-multivarke-s-syrom2

Складові

  • Пельмені – 800 г;
  • Твердий сир – 200 г;
  • Вершки 20-30% – 200 мл;
  • Сметана – 250 г;
  • Вода – 100-150 мл;
  • Будь-які спеції і сіль – за смаком.

Як зробити смачні пельмені в мультиварці під вершками

  1. Попередньо злегка розморожуємо пельмені, як ми це робили в минулому рецепті.
  2. Наливаємо в чашу мультиварки воду, кладемо туди ж пельмені, закриваємо кришку і ставимо на режим гасіння на 15 хвилин. Вода нам потрібна, щоб пельмені не вийшли жорсткими під час запікання.
  3. Поки пельмені гасяться, приготуємо соус, яким їх будемо заливати: змішуємо вершки зі сметаною.
  4. Сир ріжемо тонкими пластинами.
  5. Коли процес гасіння буде закінчено, виливаємо в пельмені приготовлений соус, акуратно викладаємо зверху сирні пластинки, закриваємо кришку.
  6. Виставляємо режим «випічка» і готуємо пельмені близько двадцяти хвилин.

Готові пельмені в мультиварці з сиром викладаємо на тарілки, посипаємо зеленню. Нічого більше додавати не потрібно, так як вони самі по собі будуть в ніжному вершковому соусі. Хоча тим, хто любить пікантний смак – можна видавити зверху маленький зубчик часнику і перемішати.