Пельмені, смажені в духовці

Пельмені смажені в духовці
Всі готують напівфабрикати по-різному: хтось вважає за краще їх варити, хтось обсмажувати на сковороді, а хтось – запікати.

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати пельмені, смажені в духовці, – це смачно і швидко, а впоратися з цією стравою зможе не тільки жінка, але й чоловік. Ми впевнені, що після цього кулінарного експерименту ви відкладіть в сторону сковороду і каструлі і будете готувати тільки цим способом.

Смажені пельмені в духовці: рецепт класичний

Складові

  • Пельмені – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Майонез – 100 г + –
  • Сметана – 100 г + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Як посмажити пельмені зі сметаною в духовці

Цей рецепт смажених пельменів в духовці можна назвати «на всі випадки життя», адже у кожного з нас вдома є форма для запікання, а в холодильнику завжди можна знайти трохи майонезу або сметани і твердого сиру, що залишився після готування інших блюд.

  • Спочатку даємо нашим пельменів трохи розморозитися при кімнатній температурі – це потрібно для того, щоб пішла зайва волога.

Якщо часу на розмороження у вас немає, тоді використовуємо альтернативний варіант – відварюємо заморожені пельмені до напівготовності (пару хвилин після закипання), потім відкидаємо їх на друшляк і даємо воді стекти.

  • Дістаємо форму для запікання, викладаємо в неї вершкове масло цілим шматком і відправляємо його на пару-трійку хвилин в розігріту до 200 ° С духовку, щоб воно розтопилося.
  • Коли масло розтопиться – викладаємо в нього (безпосередньо в формі) пельмені і добре перемішуємо, щоб вони всі виявилися в маслі.
  • Відправляємо форму з пельмешками в духовку на десять хвилин, після чого додаємо туди 100 мл гарячої води і запікаємо ще таку ж кількість часу.
  • Поки пельмені запікаються, займемося приготуванням заливки: для цього ми перемішуємо майонез зі сметаною, трьом на крупній тертці сир і відправляємо його в сметанно-майонезну суміш. Солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо.

pelmeni-zharennye-v-duxovke.3jpg

  • Дістаємо з духовки нашу форму з пельмешками, виливаємо заливку, яку ми приготували, на пельмені і знову відправляємо їх в духовку (тепер уже на двадцять хвилин).
  • Готові пельмені подаємо на стіл в гарячому вигляді. А для краси можна посипати їх зверху подрібненою зеленню.

Смажені пельмені в духовці: рецепт в фользі

Тим, хто не може знайти на своїй кухні форму для запікання, можна скористатися трохи іншим рецептом.

  • Спочатку пельмені відварюються до напівготовності, потім ми даємо воді стекти.
  • Дістаємо фольгу, кладемо на неї шматочки вершкового масла, зверху на них – пельмені.

pelmeni-zharennye-v-duxovke.2jpg

  • Після цього поливаємо все сметанно-майонезній сумішшю з сиром і відправляємо в духовку, загорнувши фольгу так, щоб вона покрила всі блюдо і рідина не витікала.

У цьому рецепті краще взяти трохи менше заливки, а час приготування страви складе близько двадцяти п’яти хвилин.

  • Хвилин за п’ять-десять до закінчення запікання фольгу можна відкрити, щоб на пельмені утворилася апетитна рум’яна кірочка.

Пельмені, смажені в духовці таким способом, подаються точно так же, як і в класичному варіанті.

З чим подавати смажені пельмені в духовці

Пельмені з духовки – це цілком самостійне блюдо, яке не потребує будь-яких гарніру.

Але якщо приготувати салатик зі свіжих овочів і зелені – він прекрасно доповнить приготовані за цим рецептом пельмені.

А ще їх можна подати на стіл в якості прекрасної закуски до всіма улюбленого пінного напою – пива. Такий варіант, напевно, сподобається холостякам. Обов’язково спробуйте!