Всі готують напівфабрикати по-різному: хтось вважає за краще їх варити, хтось обсмажувати на сковороді, а хтось – запікати.
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати пельмені, смажені в духовці, – це смачно і швидко, а впоратися з цією стравою зможе не тільки жінка, але й чоловік. Ми впевнені, що після цього кулінарного експерименту ви відкладіть в сторону сковороду і каструлі і будете готувати тільки цим способом.
Смажені пельмені в духовці: рецепт класичний
Складові
- Пельмені – 1 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Масло вершкове – 100 г + –
- Майонез – 100 г + –
- Сметана – 100 г + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Як посмажити пельмені зі сметаною в духовці
Цей рецепт смажених пельменів в духовці можна назвати «на всі випадки життя», адже у кожного з нас вдома є форма для запікання, а в холодильнику завжди можна знайти трохи майонезу або сметани і твердого сиру, що залишився після готування інших блюд.
- Спочатку даємо нашим пельменів трохи розморозитися при кімнатній температурі – це потрібно для того, щоб пішла зайва волога.
Якщо часу на розмороження у вас немає, тоді використовуємо альтернативний варіант – відварюємо заморожені пельмені до напівготовності (пару хвилин після закипання), потім відкидаємо їх на друшляк і даємо воді стекти.
- Дістаємо форму для запікання, викладаємо в неї вершкове масло цілим шматком і відправляємо його на пару-трійку хвилин в розігріту до 200 ° С духовку, щоб воно розтопилося.
- Коли масло розтопиться – викладаємо в нього (безпосередньо в формі) пельмені і добре перемішуємо, щоб вони всі виявилися в маслі.
- Відправляємо форму з пельмешками в духовку на десять хвилин, після чого додаємо туди 100 мл гарячої води і запікаємо ще таку ж кількість часу.
- Поки пельмені запікаються, займемося приготуванням заливки: для цього ми перемішуємо майонез зі сметаною, трьом на крупній тертці сир і відправляємо його в сметанно-майонезну суміш. Солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо.
- Дістаємо з духовки нашу форму з пельмешками, виливаємо заливку, яку ми приготували, на пельмені і знову відправляємо їх в духовку (тепер уже на двадцять хвилин).
- Готові пельмені подаємо на стіл в гарячому вигляді. А для краси можна посипати їх зверху подрібненою зеленню.
Смажені пельмені в духовці: рецепт в фользі
Тим, хто не може знайти на своїй кухні форму для запікання, можна скористатися трохи іншим рецептом.
- Спочатку пельмені відварюються до напівготовності, потім ми даємо воді стекти.
- Дістаємо фольгу, кладемо на неї шматочки вершкового масла, зверху на них – пельмені.
- Після цього поливаємо все сметанно-майонезній сумішшю з сиром і відправляємо в духовку, загорнувши фольгу так, щоб вона покрила всі блюдо і рідина не витікала.
У цьому рецепті краще взяти трохи менше заливки, а час приготування страви складе близько двадцяти п’яти хвилин.
- Хвилин за п’ять-десять до закінчення запікання фольгу можна відкрити, щоб на пельмені утворилася апетитна рум’яна кірочка.
Пельмені, смажені в духовці таким способом, подаються точно так же, як і в класичному варіанті.
З чим подавати смажені пельмені в духовці
Пельмені з духовки – це цілком самостійне блюдо, яке не потребує будь-яких гарніру.
Але якщо приготувати салатик зі свіжих овочів і зелені – він прекрасно доповнить приготовані за цим рецептом пельмені.
А ще їх можна подати на стіл в якості прекрасної закуски до всіма улюбленого пінного напою – пива. Такий варіант, напевно, сподобається холостякам. Обов’язково спробуйте!