Популярне печиво з передбаченнями родом з Китаю. Випічка із захованим побажанням всередині відмінно підійде для розваги на різноманітних святах, будь то новорічна ніч, Різдво, 8 березня або 14 лютого. Цю випічку без праці можна знайти в продажу, але сьогодні ми пропонуємо зробити печиво з передбаченнями своїми руками. Ще один рецепт можете знайти тут. Погодьтеся, адже набагато цікавіше самостійно вибрати смішні або серйозні побажання для гостей, враховуючи вік, характер і захоплення присутніх!
Готується печиво нескладно: спочатку випікаються тонкі коржі, які потім загортаються разом з листочком, на якому роздруковане пророкування. В результаті виходить симпатична випічка «з секретом». Кожен гість вибирає печиво, ламає і читає вголос своє пророкування. Можна додати до побажання ще яке-небудь смішне завдання, перетворивши захід у забавний конкурс.
Складові:
- борошно – 40 г;
- цукрова пудра – 60 г;
- яєчні білки – 2 шт .;
- вершкове масло – 20 г.
Для оформлення:
- темний шоколад – 80 г;
- вершкове масло – 20 г;
- будь-які кондитерські посипання.
Печиво з передбаченнями рецепт з фото
Як зробити печиво з передбаченнями своїми руками
- Насамперед для печива потрібно підготувати передбачення, які можна придумати самостійно або знайти на просторах інтернету вже готові. Для новорічного торжества найкраще взяти штучно побажання в віршах, щоб свято стало ще більш веселим і цікавим! Коли побажання будуть обрані, роздруковуємо їх на папері і нарізаємо на смужки шириною близько 1 см.
- Тепер приступаємо до приготування печива. Приблизно за годину-дві до початку готування дістаємо з холодильника масло для отримання м’якої консистенції. Змішуємо підтале масло з цукровою пудрою і енергійно розтираємо ложкою до однорідності.
- Білки відділяємо від жовтків і поступово вливаємо до маслу, продовжуючи розтирати масу. Добиваємося отримання рідкого однорідного складу без грудок. Для прискорення процесу можна злегка збити масу міксером протягом декількох секунд на мінімальній швидкості.
- В отриману рідину порціями вводимо просіяне борошно, кожен раз ретельно вимішуючи суміш і позбавляючись від борошняних грудочок. В результаті має вийти склад досить рідкої консистенції, приблизно як млинцеве тісто. Приготовленої рідкої маси вистачить на 12-15 штук печива.
- На пергаменті малюємо 2-3 кола діаметром близько 9 см. Для цього беремо круглу піалу, кришку, або будь-який інший відповідний предмет і обводимо його олівцем. Перевертаємо папір на іншу сторону (пергамент досить тонкий, тому кола будуть добре просвічувати). Більше 3 штук печива за раз випікати не рекомендується, так як коржі швидко остигають і можна просто не встигнути надати їм потрібну форму.
- У центр кожного кола наливаємо невелику порцію тіста (1,5-2 ч. Ложки) і розмазує в тонкий корж, не виходячи за межі намальованого шаблону. Якщо є сумніви в якості пергаментного паперу, попередньо рясно змащуємо її вершковим маслом, щоб готове печиво не прилипло. Відправляємо заготовки в розігріту до того часу духовку. Випікаємо печиво при 200 градусах близько 5-10 хвилин. Паляниця має добре зарум’яниться по краях.
- Знімаємо одне свіжоспечені печиво з дека за допомогою кулінарної лопатки (інші поки залишаємо в духовці, щоб вони не встигли охолонути). У центр гарячої коржі кладемо згорнуту папір з побажанням і оперативно складаємо печиво навпіл. Обов’язково працюємо в рукавичках, щоб не обпектися!
- Без зволікання складаємо ще раз навпіл і отримуємо трикутний «конвертик». За таким же принципом працюємо з наступною коржем. Робимо все дуже швидко – якщо печиво охолоне, згорнути його вже не вийде, так як воно просто розкришиться в руках! Готові «трикутники» складаємо в чашку або невелику піалу. Можна злегка чимось їх придавити, щоб при охолодженні сформований печиво не розгорнулося і не втратило форму.
- Є ще один спосіб згортання печива з передбаченнями. Папір з побажаннями також поміщаємо в центр гарячої коржі, яку звертаємо навпіл. А далі згинаємо заготовку за принципом ліплення пельменів. Вибирайте форму печива на ваш розсуд.
Як оформити печиво з передбаченнями своїми руками
- Щоб печиво стало яскравим і барвистим, оформимо його глазур’ю і посипаннями. Шоколад прогреваем з маслом на «водяній бані». Суміш повинна вийти однорідною.
- Наносимо глазур на кожне печиво і відразу оформляємо випічку кондитерськими посипаннями. Викладаємо оформлене печиво з передбаченнями на пергамент, прибираємо в холодильник хвилин на 10 (до повного застигання глазурі), після чого приступаємо до дегустації і починаємо «випробовувати долю»!
Готове печиво з передбаченнями в пакеті краще не зберігати, щоб воно не втратило характерні хрусткі властивості. Приємного вам апетиту!