Стандартне пісочне печиво стає дивним і оригінальним, якщо в процесі виготовлення використовувати різні формочки і дати волю фантазії. Пропонуємо влаштувати легкий майстер-клас і провести час на кухні з маленькими непосидами, оформляючи забавне печиво «Ведмедики» з мигдалем в лапках!
Основа нашої випічки – розсипчасте тісто на жовтках з тонким вершковим ароматом. Для отримання ніжної текстури замість цукру застосовуємо цукрову пудру, а для більш цікавого смаку додамо невелику порцію лимонної цедри.
Складові:
- вершкове масло – 120 г;
- цукрова пудра – 80 г;
- борошно – 200 г;
- яєчні жовтки – 2 шт .;
- лимонна цедра – 1 ст. ложка;
- мигдаль – 30-50 г;
- сіль – пучку.
Печиво «Ведмедики» з мигдалем рецепт з фото
- Завчасно виймаємо масло з холодильника, щоб воно встигло добряче підтанути. Розм’якшену, податливу масляну масу з’єднуємо з цукровою пудрою і пучкою солі, розтираємо до отримання єдиної суміші.
- Трьом дрібно лимонну цедру, не зачіпаючи білу м’якоть цитруса, здатну дати гіркоту. Додаємо до маслу. Слідом вводимо жовтки, розмішуємо.
- Частинами додаємо борошно, збираємо пухку масу в єдиний м’який кулю (довго місити тісто не потрібно). Обертаємо борошняної кому харчовою плівкою і відправляємо на полицю холодильника – перед подальшою роботою обов’язково даємо тесту охолонути 30-60 хвилин.
- Далі розгортаємо пласт, доводимо товщину до 5 мм. За допомогою формочки вирізаємо фігурки ведмедиків або за бажанням інших звірів. Обрізки тіста збираємо, розгортаємо, знову вирізаємо заготовки – і так, поки не витратиться вся борошняна маса.
- Переносимо фігурки на застелений пергаментним папером деко. На «тулуб» кожного «ведмедика» кладемо по одному горіху. Дерев’яною шпажкою або зубочисткою проробляємо отвори для «око» і «носика».
- Акуратно загинаємо «лапки» до центру і злегка притискаємо, як ніби «ведмедика» намагаються тримати горіхи.
- Розігрів духовку до 180 градусів, випікаємо печиво 8-15 хвилин. Фігурки повинні лише злегка зазолотитися по краях.
- Повністю охолодити випічку. Печиво «Ведмедики» з мигдалем готове!
Приємного чаювання!