Це було перше печиво, яке я навчилася пекти. Мені тоді було 10 років. Печиво сирне “поцелуйчики” готується дуже легко і досить швидко. Поїдається втім теж швидко.
Для приготування печива сирного “поцелуйчики” нам знадобиться:
- 400 грам сиру,
- 1 яйце,
- 350 грам борошна,
- 250 грам маргарину або вершкового масла,
- сіль на кінчику ножа,
- цукор (я брала коричневий цукор, але підійде і білий).
Рецепт приготування печива сирного “поцелуйчики”.
Сир для печива краще протерти через сито або подрібнити в кухонному комбайні. Змішаємо сир з яйцем і сіллю.
Маргарин або вершкове масло поріжемо на пластини або кубики. Додамо в масло борошно. Порубати ножем масло з борошном.
Додамо в борошняну суміш сир і замісити тісто. Тісто може липнути до рук, тому, для полегшення роботи, приберемо тісто в холодильник на 2-4 години.
У тарілочку насипаємо цукор. Оскільки тісто містить в собі багато жиру, то деко застеляти папером зовсім не обов’язково.
Дістанемо охолодити тісто, розкачати його тонко на столі. Не обов’язково розгортати відразу все тісто, можна взяти невелику частину.
Склянкою або круглою формочкою виріжемо з тіста гуртки.
Приступимо до формування самого печива. Гурток окунем в цукор, складемо навпіл, сторона з цукром повинна бути всередині, ще раз МакНДІ в цукор і складемо навпіл, МакНДІ в цукор останній раз. Покладемо печиво на деко.
Для збільшення натисніть на картинку
Таким чином обробимо всі тісто.
Випікаємо печиво при 160 градусах 20-25 хвилин до рум’яності.
Готове печиво знімаємо з дека, охолоджуємо і сідаємо пити чай.
Смачного.