Кокос, горіхи, шоколад – і все це в повітряному ванільному безе, ну, як таке можна забути? Але «забути» доведеться. Приготування цього печива займає всього хвилин 10, але з маленькою обмовкою. Вишукані ласощі для ранкової кави і не тільки. Важко тільки його «забути»))
необхідно:
- Білок яєчний (сирої) – 1 шт.
- Шоколад (нарізаний шматочками) – 0,5 скл.
- Горіхи (нарубати не дуже дрібно) – 0,5 скл.
- Кокосова стружка – 2/3 скл.
- Цукрова пудра – 0,5 скл.
- Ванілін – за смаком
приготування:
Ставимо духовку, щоб вона нагрілася до 250 гр.
Самі починаємо готувати «тісто».
Горіхи нарубати ножем або, як зробила я – завернула в щільний пакет і прокатати качалкою.
У мене в основному волоські горіхи і трохи мигдалю.
Шоколад нарізати шматочками. Прямо ножем, якщо не з холодильника, то він легко ріжеться.
Змішуємо горіхи, стружку і шоколад.
Яєчний білок збиваємо спочатку без пудри, а потім висипаємо пудру з ваніліном і збиваємо ще.
У мене вийшла густувата маса, але не «міцні піки», хоча без пудри білок добре збили. Мабуть, в цьому рецепті пропорції пудра / білок дають саме таку консистенцію.
Додаємо в білок з пудрою стружку і все інше.
Перемішуємо, виходить густа маса, трохи розсипається.
Чайною ложкою викладаємо на деко, який застилає фольгою, змащувати не треба. Саме фольгу, пергаментом. Так написано в першоджерелі, я не стала мудрувати і пішла рекомендації.
Виходить 15-20 шт. печенек.
Ставимо деко в духовку.
Закриваємо дверцята і тримаємо вогонь включеним рівно 1 (одну, так-так) хвилину.
Після чого вимикаємо духовку і «забуваємо» про печиво на 10-12 годин. Дверцята не відкривати!
Саме тому краще готувати його на ніч, а дегустувати вранці. Так можна уникнути спокуси, тому як пахне воно дуже смачно!
Нижче вже ранкове фото.
Печиво збільшується в розмірі, зверху все сухе, серединка зовсім небагато вологим. Колись я готувала схоже печиво, але довго сушила його, як безе.
У мене вийшло біле печиво, але воно може бути і злегка бежевим, залежить від духовки.
Печиво дуже смачне, тримайте себе в руках, особливо дівчатка! :)))
Це разломчік.
Це печиво дуже доречно подарувати друзям, такий «хенд мейд» виглядає більш, ніж гідно.
Смачного!
Любіть випічку з кокосом?
Печиво «Кокосанка» тут.