Печериці по-корейськи

Печериці по-корейськи
Під час постів православні віряни добровільно відмовляються від скоромної їжі, тобто від продуктів, одержуваних від тварин. Тим більше бажаним поповненням на сильно збіднілих столі стануть печериці по-корейськи, в тому числі мариновані, які виходять дивно смачними. Готувати їх дивно просто – потрібно просто додати спеціальні приправи, а розходяться вони вліт, особливо в свята, які – вже на підході.

Рецепти печериць по-корейськи, які додаються, можна використовувати і для готування лісових грибів. Страви з них виходять надзвичайно ароматними, з глибоким і більш насиченим смаком. Тільки варити принесені з лісу рижики, боровики та інші грибочки потрібно трохи довше, не забуваючи при цьому зливати воду.

Печериці по-корейськи з кунжутної присипкою

Щоб наші грибочки вийшли саме такими, які ми бажаємо бачити на нашому столі в свята – гостренькі і ароматні, потрібно їх підготовку починати … з збору грибів! Цього разу діємо за принципом «краще менше, та краще». Якщо ж в нашому підвалі гриби не ростуть, доведеться їх купити.

Звичайно, великі теж можна готувати, якщо інших немає, попередньо порізавши їх, проте порційні маленькі будуть в самий раз! Краще брати біленькі і свіженькі – такі замаринується краще і будуть хрустіти.

Складові

  • Грибочки-шампіньончікі – 300-400 г;
  • Масло соняшнику – 100-150 г;
  • Укропчик / петрушечку – 1 пучок;
  • Часникові зубки – 3 шт .;
  • Стручок перцю пекучого – 1 шт .;
  • Лавр – 2 листочка;
  • Коріандр (порошок) – 50 г;
  • Насіння кунжуту білого – 10 г;
  • Соус соєвий – 1 ст. л .;
  • Яблучний оцет – 3 ст. л .;
  • Кмин – 0,5 ст.л.
  • Сіль / перець мелений – за смаком.

Приготування

  1. Перш за все, увагу приділяємо, звичайно ж, грибочками. Їх потрібно гарненько помити. Чистити зовсім необов’язково, якщо звичайно у нас – продукт, зібраний не де-небудь на галявині, а куплений в найближчому магазині.
  2. Гриби маленького розміру залишаємо цілі. Якщо попалися екземпляри побільше – можна порізати їх на пластинки (занадто подрібнювати не варто, ризикуючи перетворити гриби в кашу).
    shampinony-po-korejski1
  3. Далі слід проварити наші шампіньончікі в присолені воді. Час варіння – хвилин 15-20. Як тільки закипить вода, вогонь слід зменшити.
  4. Озброївшись друшляком, відкинемо на нього наш напівфабрикат.
  5. Наступний крок в приготуванні маринованих шампіньйонів по-корейськи – маринад.
  6. Він неодмінно вийде, якщо ми змішаємо масло, соус, подрібнену зелень, часник і прянощі, включаючи лавр (листочки перед цим потрібно перетворити в порошок).shampinony-po-korejski3
  7. Кунжутне насіння перед додаванням в маринад потрібно злегка прожарити на розпеченій сухій сковорідці.shampinony-po-korejski2
  8. Додаємо його в гострий маринад і туди ж відправляємо грибочки, які в сторонці чекали своєї черги.shampinony-po-korejski4
  9. Залишилося тільки перемішати їх і відправити в холод на 12 годин, щоб настоялися.shampinony-po-korejski5

Печериці по-корейськи, приготовані за цим нехитрому рецептом, виходять не тільки смачні, але і дуже апетитні на вигляд – так і просяться в рот! Якщо присипати їх свіжою подрібненою зеленню, їм не буде рівних на святковому різдвяному столі …

Швидкі грибочки по-корейськи

Складові

  • Печериці – 1 кг + –
  • Вода – 0,5 л + –
  • Оливкова (соняшникова) масло – 3 ст.л. + –
  • Цукор – 1 ст.л. + –
  • Збір приправ для овочів по-корейськи – 3 ст.л. + –
  • Оцет столовий – 3 ст.л. + –
  • Сіль – близько 1 ст.л. + –

Приготування

Це – один з багатьох рецептів печериць по-корейськи. Його особливість – в невитіюватість і швидкості приготування. Якраз можна встигнути все зробити до приходу гостей!

  1. У цьому рецепті печериць по-корейськи спочатку нам знадобляться приправи. Все, що приготували, кидаємо в каструлю з закипілої водою, залишивши на потім тільки гриби.
  2. Їх додаємо до загальної «компанії» тільки після закипання маринаду. Варимо хвилин 15, невпинно заважаючи ложкою вміст каструльки.
  3. Далі залишиться тільки остудити наші мариновані печериці по-корейськи.

Якщо ще є час і гості – не на порозі, то можна накрити грибочки дрібної тарілкою, погіршити її пресом (для цього можна використовувати звичайний камінь, добре промитий) і відправити на ніч в холодильник. Якщо е ось-ось пролунає дзвінок у двері, то гриби відправимо скоріше на стіл, виклавши в салатницю і прикрасивши ароматної зеленню. Ай да аромат, ай да смакота! ..