Під час постів православні віряни добровільно відмовляються від скоромної їжі, тобто від продуктів, одержуваних від тварин. Тим більше бажаним поповненням на сильно збіднілих столі стануть печериці по-корейськи, в тому числі мариновані, які виходять дивно смачними. Готувати їх дивно просто – потрібно просто додати спеціальні приправи, а розходяться вони вліт, особливо в свята, які – вже на підході.
Рецепти печериць по-корейськи, які додаються, можна використовувати і для готування лісових грибів. Страви з них виходять надзвичайно ароматними, з глибоким і більш насиченим смаком. Тільки варити принесені з лісу рижики, боровики та інші грибочки потрібно трохи довше, не забуваючи при цьому зливати воду.
Печериці по-корейськи з кунжутної присипкою
Щоб наші грибочки вийшли саме такими, які ми бажаємо бачити на нашому столі в свята – гостренькі і ароматні, потрібно їх підготовку починати … з збору грибів! Цього разу діємо за принципом «краще менше, та краще». Якщо ж в нашому підвалі гриби не ростуть, доведеться їх купити.
Звичайно, великі теж можна готувати, якщо інших немає, попередньо порізавши їх, проте порційні маленькі будуть в самий раз! Краще брати біленькі і свіженькі – такі замаринується краще і будуть хрустіти.
Складові
- Грибочки-шампіньончікі – 300-400 г;
- Масло соняшнику – 100-150 г;
- Укропчик / петрушечку – 1 пучок;
- Часникові зубки – 3 шт .;
- Стручок перцю пекучого – 1 шт .;
- Лавр – 2 листочка;
- Коріандр (порошок) – 50 г;
- Насіння кунжуту білого – 10 г;
- Соус соєвий – 1 ст. л .;
- Яблучний оцет – 3 ст. л .;
- Кмин – 0,5 ст.л.
- Сіль / перець мелений – за смаком.
Приготування
- Перш за все, увагу приділяємо, звичайно ж, грибочками. Їх потрібно гарненько помити. Чистити зовсім необов’язково, якщо звичайно у нас – продукт, зібраний не де-небудь на галявині, а куплений в найближчому магазині.
- Гриби маленького розміру залишаємо цілі. Якщо попалися екземпляри побільше – можна порізати їх на пластинки (занадто подрібнювати не варто, ризикуючи перетворити гриби в кашу).
- Далі слід проварити наші шампіньончікі в присолені воді. Час варіння – хвилин 15-20. Як тільки закипить вода, вогонь слід зменшити.
- Озброївшись друшляком, відкинемо на нього наш напівфабрикат.
- Наступний крок в приготуванні маринованих шампіньйонів по-корейськи – маринад.
- Він неодмінно вийде, якщо ми змішаємо масло, соус, подрібнену зелень, часник і прянощі, включаючи лавр (листочки перед цим потрібно перетворити в порошок).
- Кунжутне насіння перед додаванням в маринад потрібно злегка прожарити на розпеченій сухій сковорідці.
- Додаємо його в гострий маринад і туди ж відправляємо грибочки, які в сторонці чекали своєї черги.
- Залишилося тільки перемішати їх і відправити в холод на 12 годин, щоб настоялися.
Печериці по-корейськи, приготовані за цим нехитрому рецептом, виходять не тільки смачні, але і дуже апетитні на вигляд – так і просяться в рот! Якщо присипати їх свіжою подрібненою зеленню, їм не буде рівних на святковому різдвяному столі …
Швидкі грибочки по-корейськи
Складові
- Печериці – 1 кг + –
- Вода – 0,5 л + –
- Оливкова (соняшникова) масло – 3 ст.л. + –
- Цукор – 1 ст.л. + –
- Збір приправ для овочів по-корейськи – 3 ст.л. + –
- Оцет столовий – 3 ст.л. + –
- Сіль – близько 1 ст.л. + –
Приготування
Це – один з багатьох рецептів печериць по-корейськи. Його особливість – в невитіюватість і швидкості приготування. Якраз можна встигнути все зробити до приходу гостей!
- У цьому рецепті печериць по-корейськи спочатку нам знадобляться приправи. Все, що приготували, кидаємо в каструлю з закипілої водою, залишивши на потім тільки гриби.
- Їх додаємо до загальної «компанії» тільки після закипання маринаду. Варимо хвилин 15, невпинно заважаючи ложкою вміст каструльки.
- Далі залишиться тільки остудити наші мариновані печериці по-корейськи.
Якщо ще є час і гості – не на порозі, то можна накрити грибочки дрібної тарілкою, погіршити її пресом (для цього можна використовувати звичайний камінь, добре промитий) і відправити на ніч в холодильник. Якщо е ось-ось пролунає дзвінок у двері, то гриби відправимо скоріше на стіл, виклавши в салатницю і прикрасивши ароматної зеленню. Ай да аромат, ай да смакота! ..