Цікаво, чому більшість господинь вважає за краще готувати смачну їжу з філе, ніжок, крилець і стегон птиці, а не з інших частин? Ось, наприклад, печеня з курячих потрухів з картоплею – це поживно і не менш смачно, ніж класичні варіації м’ясного рагу, та й часу на його приготування піде дуже мало. Давайте спробуємо освоїти цей чудовий і незвичайний рецепт разом, і ви особисто переконаєтеся в тому, що він дійсно вартий.
Для цієї страви знадобиться все – шлуночки, печінку, курячі сердечка – одним словом, будь-які тельбухи птиці.
Частини курочки краще брати охолодженими, а не замороженими – так вони не розваляться під час готування і не зіпсують вид нашого кулінарного шедевра.
Печеня з курячих потрухів
Складові
- Курячі потрухи – 700-800 г + –
- Картопля – 6-8 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Огірки солоні – 2 шт. + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Петрушка – 20 г + –
- Томатна паста – 2 ст.л. + –
- Оцет – 1,5 ч.л. + –
- Сухе червоне вино – 0,5 склянки + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Приправа для курки – 1 ч.л. + –
- Чорний перець за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Як смачно приготувати печеню з курячих потрошки
- Курячі потрухи ми миємо, а потім замочуємо у воді на одну годину.
- Після того, як потрошка «відмочити», знову промиваємо їх проточною водою, обсушуємо паперовими рушниками, а потім ріжемо: шлуночки і печінка – на 3-4 частини, сердечка – навпіл уздовж, видаливши з них судини.
- Лук моєму, чистимо і нарізаємо на красиві полуколечкамі, промитий і очищений картопля – на невеликі кубики, а солоні огірочки з часником і петрушку – рубаємо дрібно.
- Беремо глибоку сковороду з товстими стінками, ставимо її на сильний вогонь, наливаємо рослинне масло і, коли воно нагріється, відправляємо на жарку тельбухи, але по черзі. Спочатку будемо п’ять хвилин обсмажувати шлуночки, потім додамо сердечка, а ще через пару-трійку хвилин печінку. Після додавання печінки смажимо, постійно помішуючи, близько трьох хвилин, а потім кладемо курячу приправу, мелений чорний перець і трохи солі.
- Тепер будемо додавати овочі. Спочатку кладемо в сковорідку цибулю і смажимо його разом з потрохами ще три-чотири хвилини.
- Виливаємо в сковороду вино, оцет і томатну пасту, добре перемішуємо, зменшуємо вогонь до середньо-слабкої, через пару хвилинок додаємо трохи окропу, знову перемішуємо, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо наші потрошка приблизно півгодини.
- Через півгодини відправляємо в сковороду картопля, додаємо трохи гарячої води – так, щоб вона злегка прикривала курку з овочами, але не створювала «ефект супу». Тушкуємо десять хвилин.
- Тепер додамо солоні огірки і часничок. Тушкуємо блюдо до готовності картоплі (зазвичай це займає хвилин 15-20).
Коли печеня з курячих потрухів з картоплею буде готово, посипаємо його подрібненою петрушкою, даємо постояти ще десять хвилин на вимкненій плиті і подаємо до столу.