Паста з куркою в сметанному соусі

Паста з куркою в сметанному соусі
Будь-гурман при питанні про те, за що він любить італійську кухню, негайно відповість – за піцу і спагетті. І якщо перша страва сьогодні ми зачіпати не будемо, то другий продукт розглянемо докладніше, оскільки будемо готувати таку страву, як паста з куркою в сметанному соусі. Це ситне блюдо володіє неймовірним ароматом і смаком, при цьому процес його готування настільки простий, що впоратися з ним зможе навіть самий недосвідчений кухар.

Класичний рецепт домашньої пасти з курячим філе і сметаною

Складові

  • Філе курки – 0,6 кг + –
  • Лук жовтий – 2 середніх головки + –
  • Паста – 450-500 г + –
  • Часник – 4 часточки + –
  • Соєвий соус – 50 мл + –
  • Гірчичний соус – 3 ч. Л. + –
  • Сметана 20% – 100 мл + –
  • Майонез – 150 мл + –
  • Запашний перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Прованські трави – 1 щіпка + –
  • Рослинна олія – ​​для варіння пасти і обсмажування курки з цибулею + –

Як правильно готується паста з курячою грудинкою в соусі зі сметани по кроках

Хоч дана рецептура і називається класичної, проте, в ній ми трохи відійдемо від традиційного способу приготування і замарінуем м’ясо.

Робиться це для того, щоб м’ясна складова блюда вийшла більш ніжною і при цьому позбулася неприємного білкового присмаку.

Маринуємо в соєво-гірчичному соусі з майонезом м’ясо птиці

  • Спершу підготуємо, а потім замарінуем м’ясо нашої птиці. Обмиваємо філе (якщо використовуєте грудку, то зніміть з неї шкіру і видаліть центральну кістку), злегка обсушуємо і видаляємо хрящики.
  • Нарізаємо м’ясо на невеликі кубики (з бічною гранню приблизно 2 см) і перекладаємо їх в глибоку миску.
  • Обидві цибулини очищаємо, але нарізаємо тільки одну кільцями, потім пересипаємо ароматні кільця до м’яса.

  • Сюди ж наливаємо соєвий соус, гірчицю і майонез. Присипаємо все перцем, перемішуємо і відправляємо в холодильник на півгодини.

Обсмажуємо в сковороді замариновану курку

  • Поки наша курочка маринується, ми очищаємо головки часнику від шкірки, а також подрібнюємо максимально дрібно другу цибулину.

Робити це краще за допомогою гострого ножа, щоб шматочки вийшли дрібними, але не перетворилися в пюре.

  • Виймаємо м’ясо з холодильника, а на сковороду вливаємо трохи рослинного масла. Нагріваємо його на середньому вогні і обсмажуємо в ньому подрібнений свіжий цибулька.
  • Перекладаємо всередину посудини шматочки філе (цибуля залиште в мисці, як і залишки маринаду).

Варимо пасту в каструлі до готовності

  • Паралельно з цим в каструлі кип’ятимо воду. Її слід трохи підсолити і влити пару столових ложок рослинного масла. У цій каструльці ми будемо варити нашу пасту. Робити це слід відповідно до інструкції на упаковці.

Змішуємо на тарілці тушковану курку з відвареної пастою і соусом

  • До цього моменту наша курочка вже повинна досить підрум’янитися. У сковороду всипаємо прованські трави, додаємо часникову кашку, яку ми отримуємо, пропускаючи зубчики через прес і сметану.
  • Тушкуємо м’ясо протягом пари хвилин при закритій кришці.

pasta-s-kuricej-v-smetannom-souse1

  • Паста вже повинна зваритися. Її ми викладаємо на тарілку першої, поверх неї кладемо шматочки м’яса, які поливаємо сметанним соусом.

Для прикраси ви можете використовувати свіжу гілочку кропу або петрушки.

Дуже смачна паста з курятиною в сметанному соусі з сиром

Важко уявити щось більш просте і при цьому не менш смачне, ніж звичайні макарони з тертим сиром, які ми звикли бачити на своїх столах ще з дитинства.

У цьому рецепті давайте трохи ускладнити цю страву і додамо в нього курку, а також сметанний соус. Таке частування вже вийде не просто смачним, але ще і гідним меню непоганого ресторану.

Складові

  • Грудинка курки – 0,6 кг;
  • Сметана 20% – 200 мл;
  • Сир твердих або напівтвердих сортів – 250 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Паста – 450-500 г;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Сіль і перець – за смаком;
  • Соняшникова олія – ​​для смаження і пасти;
  • Італійські трави – щіпка.

pasta-s-kuricej-v-smetannom-souse

Як зробити смачну пасту з курячими грудками і сметаною по-домашньому

Оскільки тут в складі соусу також присутній сир, то вийде заправка досить жірновато. Щоб не перевантажувати блюдо, ми не пожарим куряче м’ясо, а відваром його.

Таким чином страву вийде живильним, але при цьому трохи менш калорійним.

Відварюємо куряче м’ясо для пасти

  • Грудинку швидко обполіскувати під проточною водою і відразу відправляємо варитися разом з шкірою і кісткою – так вона вийде соковитою і м’якшою.
  • Також варимо пасту, але в іншій каструльці. У неї ми всипаємо сіль і наливаємо рослинне масло.

Робимо сметанний соус з часником, сиром і спеціями

  • Поки все вариться, готуємо соус. Для цього цибулька ми очищаємо від лушпиння і нарізаємо меленьким кубиком. У сковорідку наливаємо рослинне масло і починаємо обсмажувати овоч.
  • Також знімаємо шкірку з часнику, розрізаємо на дві половинки і теж відправляємо в сковорідку.
  • Як тільки часник підсмажився, його виймаємо, а в сковороду додаємо сметану, спеції, трохи солі і тертий на дрібній тертці сир. Добре вимішуємо і Томім соус на повільному вогні, не забуваючи помішувати його до загустіння.

Підготовлені компоненти з’єднуємо в одне блюдо

  • Варене філе виймаємо з води, нарізаємо дрібними кубиками або рвемо на волокна.

pasta-s-kuricej-v-smetannom-souse4

  • Пасту переміщаємо в друшляк, а потім відправляємо в сковорідку разом з м’ясом на кілька хвилин.
  • Після кількох хвилин томління викладаємо пасту на тарілки і подаємо до столу.

Оригінальна паста з курячим м’ясом і помідорами в сметані

Складові

  • Куряче м’ясо – 0,4 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Томати – 2-3 шт .;
  • Печериці – 200 г;
  • Сметана – 200 мл;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Рослинна олія – ​​для смаження і пасти;
  • Паста – 400-500 г;
  • Сіль, перець і спеції – за смаком.

Як готувати вдома пасту з м’ясом курки, томатами і сметаною покроково

  1. Пасту поміщаємо в киплячу воду і варимо разом з сіллю і маслом до готовності, паралельно з цим займаємося підготовкою соусу.
  2. Очищаємо курячі філейкі від будь-яких сухожиль, а також плівочок. Нарізаємо на тонкі смужки.
  3. Цибулю чистимо від лушпиння і ріжемо тоненькими чверть кільцями.
  4. Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку. Потім розрізаємо навпіл і видаляємо місце кріплення до гілочки. За допомогою блендера перетворюємо в однорідну масу.
  5. Грибочки ми добре промиваємо і шаткуємо пластинками, на час отставляем в сторону.
  6. Вливаємо в сковороду олію і швидко обсмажуємо шматочки курки до золотистої скоринки. Після виймаємо їх і засипаємо подрібнений цибулька.
  7. Як тільки цибуля став прозорим, додаємо до нього гриби. Їх ми смажимо хвилин 5, а потім вливаємо томатну масу.
  8. Повертаємо м’ясо назад, все подсаливаем і перчимо. Натираємо сирок і засипаємо його в сковорідку.
  9. Вливаємо сметану і одночасно відкидаємо пасту на друшляк. Тушкуємо вміст сковороди протягом пари хвилин, потім відкриваємо кришку і відправляємо сюди ж пасту. Добре перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо настоятися 5 хвилин під закритою кришкою без нагрівання.

pasta-s-kuricej-v-smetannom-souse2

Прикрашається подібна паста з куркою в сметанному соусі дуже просто. Зверху її слід посипати тертим сиром, а також викласти кілька гілочок свіжої зеленушки.

З’їдати це чудове частування рекомендується відразу – так воно володіє найкращим смаком і ароматом.