З усіх кухонь світу особливою популярністю повсюдно користується італійська, неможливо знайти куточок земної кулі, де б не чули ні про одне її блюді. Ось і ми хочемо представити вам рецепти одного з італійських страв – паста з куркою у вершковому соусі. Це, по-справжньому класичне блюдо вважається свого роду візитною карткою Італії, а тому правильно вміти його там готувати повинен кожен кухар, ну і нам ці навички не завадять.
Класичний рецепт пасти в вершково-часниковому соусі з курячим філе
Складові
- Помідори консервовані – 2-3 шт. + –
- Куряче філе з охолодженої грудинки – 0,6 кг + –
- Вершки середньої жирності – 100 мл + –
- Сметана 20% – 150 г + –
- Паста – 450 г + –
- Твердий сир – 50 г + –
- Петрушка свіжа – половина пучка + –
- Борошно пшеничне – 2 ст. л. + –
- Часник – 3 зубки + –
- Рослинна олія – для обсмажування і приготування пасти + –
- Сіль, мелений перець, прованські трави – за смаком + –
Готуємо пасту з м’ясом птиці в вершковому соусі за традиційним рецептом
Головна особливість даного рецепта – його неймовірна простота і доступність продуктів. Вам буде потрібно всього лише півгодини вільного часу, щоб приготувати це оригінальне італійське страву, яке ні в чому не буде поступатися страви з якогось тематичного ресторану.
Обмиваємо грудку курку і обсмажуємо до появи рум’янцю
- Курячу грудинку добре промиваємо під проточною водою, знімаємо шкіру і відокремлюємо м’ясо від кістки. Потім видаляємо хрящики і сухожилля, нарізаємо невеликим кубиком.
- З зубчиків часнику знімаємо шкірку і відкладаємо на час в сторону.
- У глибоку, досить велику сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо грітися посудину на середньому вогні.
- Через пару хвилин всипаємо в сковорідку шматочки нашої курочки і, помішуючи, обсмажуємо до зарум’янювання.
Додаємо до підсмаженої птиці помідори, вершки і сметану
- З томатів знімаємо шкірку і виделкою розминаємо в однорідну масу. Переливаємо її разом з соком в сковорідку. Сюди ж видавлюємо зубчики часнику, пропускаючи їх через спеціальний прес.
- Тушкуємо пару хвилин, акуратно вводимо борошно, а потім додаємо сметану і вершки, все добре перемішуємо. Всипаємо сіль, перець і прованські трави. Прикручуємо вогонь до мінімуму і залишаємо нудитися під кришкою.
Варимо пасту окремо від курки до готовності
- Паралельно з цим готуємо пасту – її ми відварюємо у великій кількості підсоленої води, в яку також слід налити трохи рослинного масла, щоб уберегти пасту від злипання.
Подаємо готову страву на стіл
- Готову пасту відкидаємо на друшляк, а потім переносимо в сковороду, добре все вимішуємо, тушкуємо хвилину і розкладаємо по тарілках.
Кожну порцію отриманого страви присипаємо зверху тертим на дрібній тертці твердим сиром і подрібненою зеленню петрушки.
Оригінальна і смачна паста з курятиною і креветками в вершках
Куряче м’ясо – один з найбільш універсальних продуктів. Воно відмінно поєднується практично з будь-яким гарніром, гармонує з фруктами, овочами і, що найцікавіше, може навіть бути сусідами в одній страві з морепродуктами.
Давайте скористаємося цією особливістю птиці і сфабрикувати домашню вершкову пасту з курячими грудками і креветками. До речі, якщо цільного м’яса під рукою не виявилося – не біда, можете використовувати фарш.
Складові
- Майонезний соус – 150 г;
- Вершки жирні – 200 мл;
- Куряча грудка – 0,4 кг;
- Паста – 450 г;
- Соус соєвий – 3-4 ст.л .;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Морква – 1 шт .;
- Сіль, перець і прованські трави – за смаком;
- Рослинна олія – для смаження;
- Свіжа зелень – половина пучка.
Як смачно приготувати пасту з куркою та креветками в вершках по-італійськи
- Грудку обробляв стандартним чином – видаляємо хрящі та сухожилля, а потім нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо м’ясо в глибоку миску.
- Очищаємо цибулину, ділимо її навпіл. Одну половину ріжемо півкільцями і всипаємо до м’яса, другу частину відкладаємо в сторону.
- У цю ж миску закладаємо майонез і вливаємо соєвий соус. Накриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник на півгодини маринуватися.
- Тим часом очищаємо моркву і натираємо її на середній терці.
- У сковорідку вливаємо трохи рослинного масла (майонез і так дасть жир), ставимо її грітися на середньому вогні. Засипаємо сюди лушпиння нарізку і морквяний стружку.
- Через кілька хвилин додаємо мариноване м’ясо (маринад і цибулю залишаємо в мисці). Смажимо до випаровування половини рідини.
- Паралельно з цим закладаємо варитися пасту в підсоленій і подмасленной воді.
- Вливаємо в сковороду вершки, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального.
- Чистимо креветки і перекладаємо їх до курки, сюди ж всипаємо прованські трави і свіжу зелень, яку попередньо слід дрібно нарубати.
- Млоїмо соус під кришкою 5 хвилин, після чого розкладаємо по тарілках готову пасту, а зверху поливаємо її масою.
Якщо у вас заморожені креветки, то їх слід спочатку відварити до напівготовності (щоб вони повністю розтанули в киплячій воді), а потім вже додати в соус.
Рецепт ситної пасти з куркою і овочами у вершковому соусі
Складові
- Морква – 2 шт .;
- Брокколі – 200 г;
- Зелений горошок заморожений – 200 г;
- Вершки жирні – 300 мл;
- Куряче філе – 0,4 кг;
- Твердий сир пармезан – 100 г;
- Вершкове масло – невеликий шматочок;
- Рослинна олія – для смаження;
- Часник – 2-3 зубки;
- Паста – 450 г;
- Лимон – половина фрукта;
- Сіль, перець і прованські трави – за смаком.
Як зробити пасту з курячими грудками і овочами з вершками по кроках
- Спершу готуємо нашу курочку. З філе вирізаємо хрящики і нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки.
- Перекладаємо в миску, куди видавлюємо сік половини лимона, а також всипаємо сіль, прованські трави і часник.
- Перемішуємо і даємо промаринуватися протягом чверті години.
- З моркви знімаємо шкірку і натираємо на середній тертці. Сирок ж натираємо на самій дрібній терочке.
- У сковороду наливаємо рослинне масло, додаємо шматочок вершкового. Перекладаємо мариновану курку всередину і обсмажуємо до появи скоринки.
- Всипаємо сюди ж морква, смажимо ще пару хвилин.
- Наступними закладаємо суцвіття брокколі (їх краще попередньо розділити), а також додаємо заморожений горошок.
- Через 5 хвилин вливаємо вершки, посипаємо тертим сиром, а також видавлюємо через прес часникові зубчики. Добре перемішуємо, накриваємо кришкою і Томім під кришкою на малому вогні.
- Тим часом відварюємо пасту стандартним чином і по готовності перекладаємо спочатку в друшляк, а потім – в сковороду. Добре промешівают і розкладаємо по порційних тарілках.
Така паста з куркою у вершковому соусі цілком може бути приготовлена і з іншими овочами. У будь-якому супермаркеті ви легко зможете знайти заморожену овочеву суміш, яку лише потрібно всипати після курки і дати їй протушкувати як слід.