Оселедець під шубою дотримуються вегетаріанського харчування

Оселедець під шубою дотримуються вегетаріанського харчування
Улюблені страви на наших столах з’являються значно частіше за інших, тому іноді хочеться їх урізноманітнити, додати їм оригінальності. Вегетаріанська оселедець під шубою – нове «прочитання» відомого салату, який можна приготувати з яблуками або замінити головний інгредієнт морської капустой.В підсумку трохи набридла закуска заграє зовсім новими смаковими відтінками і завдяки новим компонентам подарує відчуття новизни.

Специфіка вегетаріанського варіанту улюбленого декількома поколіннями салату полягає в тому, що майонез для її заправки використовується незвичайний, а той, в якому немає навіть натяку на яйця.

Інший варіант вегетаріанської «шуби» – відсутність в ній оселедця, що стане справжнім подарунком для тих, хто не любить солоної риби або не їсть її, так би мовити, з ідейних міркувань. До речі, обидва варіанти улюбленого салату можна вживати в пісні дні, крім тих, коли риба – під забороною.

Оселедець під шубою з яблуком

Цей варіант салату оцінять любителі морської капусти і яблук. Готувати його можна в будь-який час року і зберігати довше, ніж класичну оселедець під шубою.

Складові

  • Оселедець середньої солоності – 300 г
  • Буряк – 2 середніх коренеплоду
  • Морквина – 1 великий плід
  • Картопля – 3-4 невеликих бульби
  • Яблука без шкірки – 300 г
  • Лук білий – 150 г
  • Соєвий майонез – 150 г
  • Оцет 9-відсотковий – 2 стол. ложки
  • Вода – 6 стіл. ложок
  • Цукор-пісок – 2/3 чайн. ложки

Оселедець під шубою з яблуком

Приготування

  1. Картоплю варимо, а морквину і буряк запікаємо в духовці, поки не стануть м’якими.
  2. Готові овочі чистимо і подрібнюємо, озброївшись теркою з великої насадкою. Їх поки розкладемо по різним тарілках.
  3. Лук звільняємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.
  4. Наступний етап – маринування ріпчастої. Злив в одну посудину воду і оцет, додаємо в нього цукор – маринад готовий. Ним заливаємо цибулька і відставляємо на 15-20 хвилин.
  5. Оселедчик обезголовлював, очищаємо від шкірки і відокремлюємо філе від кісток.
  6. З яблук знімаємо шкірку і теж натираємо на тертці з великими отворами.
  7. У глибоку салатницю (тарілку, судок) викладаємо шар картоплі і малюємо на ньому майонезну «сіточку», помістивши його в шприц для кондитера. Якщо такого немає, можна просто розкласти майонез по картоплі і акуратно, за допомогою ножа або кухонної лопатки рівномірно розмазує його.
  8. Наступний шар – дрібно порубана селедочка, яку покриваємо замаринованим цибулькою.
  9. Настала черга морквини, яку також слід покрити майонезной «сіточкою».
  10. Наступний шар – незвичайний. Між морквою і буряковим шаром викладаємо яблука.
  11. Завершальний шар – буряковий. Його щедро змащуємо соєвим майонезом. Оселедець під шубою з яблуками готова!

Поради кухарчуком

  • Піч овочі найкраще, загорнувши їх в фольгу. Так вони збережуть всі свої корисні якості і відмінний смак
  • Оселедець, яка викликає захоплення не у всіх, абсолютно безболісно можна замінити такою ж кількістю морської капусти. У цьому випадку її можна і не покривати маринованою цибулею, особливо якщо вона досить гостра
  • Якщо соєвий майонез відшукати не вдалося, його цілком можна замінити сметаною
  • Яблука найкраще видирати кисло-солодкі, щоб закуска вийшла пікантною, а не кислому
  • Прикрашати листковий салат можна консервованим горошком, зеленню, лимонами і маслинами

Салат з оселедця «під лисячій шубою»

Салат з оселедця «під лисячій шубою»

Складові

  • Оселедець – 250 г + –
  • Гриби (печериці або гливи) – 0,5 кг + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Морква – 2 коренеплоду + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст. л. + –
  • Ядерця волоських горіхів – 5-10 шт. + –

Приготування

Пропонуємо дуже цікавий варіант приготування вегетаріанської оселедця під шубою, та не тієї, до якої ми встигли звикнути. Називається вона лисячій через характерного рудого окрасу. Правильно, цей варіант блюда виключає використання в ньому буряка. Його оцінять ті, хто з якоїсь причини не може вживати буряк.

Приготування

  1. Варимо, чистимо, натираємо на крупній тертці овочі.
  2. Грибочки моєму, подрібнюємо і обсмажуємо на маслі.
  3. Очищаємо рибину, дрібно ріжемо.
  4. Лучок нарізаємо полуколечкамі і прожарюємо окремо від грибів.
  5. Колем горіхи.
  6. Викладаємо наш салатик шарами: оселедець, грибочки, картопелька, цибулька, а зверху – золотиста морквина. Всі верстви злегка промазуємо майонезом.
  7. Останній штрих – прикраса салату цільними горіховими ядерця. Салат з оселедця під лисячій шубою готовий!

Ніщо так не надихає на творчість, як наявність всіх необхідних продуктів, вільний час і бажання приємно здивувати гостей черговим кулінарним шедевром. Вегетаріанська оселедець під шубою – благодатний матеріал для прояву власного кухарської майстерності. Варіантів старовинного рецепту – безліч, і який з них краще, можна сказати, тільки перепробувавши їх.