Омлет в лаваші з петрушкою і кропом

Омлет в лаваші з петрушкою і кропом
Для багатьох з нас яєчня «яєчня» вже давно стала невід’ємною і улюбленою частиною ранкової трапези в буденні дні.

А ось у вихідні дні, коли з ранку більше часу, можна приготувати смачний і ароматний омлет в лаваші (рецепт варто того, щоб бути внесеним до кулінарної книги). Ця страва готується з простих і недорогих продуктів, які можна купити в найближчому магазині, правда, виходить воно незвичайним, а тому їм можна приємно здивувати членів своєї сім’ї.

Лаваш в цій страві встигає підсмажитися і стати хрустким, а омлет – не пересихала і залишається дуже ніжним. Щоб приготувати смачний омлет в лаваші, рецепт якого досить простий, можна використовувати в якості доповнення будь-які продукти з холодильника: сир, шинку, томати, сосиски, що залишилася з учорашнього вечері варену або смажену курочку.

Ну а якщо блюдо ще й прикрасити свіжою зеленню, присипати маринованою цибулею або кільцями гострого перцю чилі – сніданок буде виглядати по-королівськи!

Ніжний омлет в лаваші: рецепт з зеленню

Складові

  • Вірменський лаваш – 1 упаковка + –
  • Сосиски – 6 шт. + –
  • Яйця курячі – 12 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Твердий сир – 50 г + –
  • Вершки жирністю 25% – 150 г + –
  • Томатний соус (гострий) – 50 мл + –
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування + –
  • Свіжа зелень (кріп і петрушка) – 4 гілочки + –
  • Сіль – 1 щіпка (або за смаком) + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –

Як приготувати омлет в лаваші із зеленню

  1. Розрізати лаваш на невеликі порційні шматочки.
  2. У великій мисці збити яйця з додаванням вершків, солі і меленого перцю. Можна в суміш додати свіжу зелень, залишивши трохи для прикраси блюда при подачі, тоді у вас вийде не просто смачний, але і гарний омлет в лаваші з петрушкою і кропом.
  3. Добре змастити олією форму, яку можна поставити в духову шафу, не забуваючи промазати і її боки. Викласти листи лаваша в форму таким чином, щоб його краї трохи звисали з боків. Розігріти духовку до температури 180 градусів.
  4. Нарізати помідори невеликими шматочками, додати до яєць. Туди ж відправити подрібнені сосиски або шинку. Буде ще смачніше, якщо томати обсмажити в сковороді разом з ріпчастою цибулею і зубком часнику.

omlet-v-lavashe-s-petrushkoj-i-ukropom.2jpg

5. Вилити яєчну суміш з овочами в форму на лаваш, присипати тертим сиром, прикрити звисаючими окраєць лаваша і поставити в духовку. Запікати до тих пір, поки на поверхні лаваша не з’являться золотисті «прігарінкі».

Розрізати на порційні шматочки, схожі на піццерійного, і подавати до столу з гострим томатним соусом, прикрасивши свіжою зеленню.

Корисні поради з приготування омлету в лаваші

  1. Для приготування рекомендується використовувати свіжі яйця: вони повинні бути холодними (тільки з холодильника), що дозволить досягти особливої ​​пишності при збиванні.
  2. Страву можна приготувати в звичайній сковороді, в духовці або задіяти мультиварку.

Чи варто закривати кришкою сковорідку при приготуванні на плиті? Якщо ви будете додавати в яйця молоко, вершки або вершкове масло, то доведеться прогріти блюдо під кришкою; якщо використовуєте тільки яйця, то в цьому немає необхідності.

3. Не варто сильно розжарювати сковороду перед тим, як починати приготування. Безумовно, і холодної вона бути не повинна – досить її просто добре розігріти на середньому вогні.

omlet-v-lavashe-s-petrushkoj-i-ukropom.1jpg

4. У духовці можна приготувати і трохи інший варіант сніданку: для цього збиту омлетную суміш з будь-яким наповнювачем (бажано, щоб був присутній сир для зв’язки інгредієнтів) потрібно вилити на покладений в листі лаваш, і як тільки маса трохи схопиться – його можна діставати з духовки і згортати.

Після цього отриманий рулет з лаваша з омлетом відправляємо запікатися далі, поки він не покриється золотистою скоринкою.

5. Якщо в яйця при збиванні були додані молочні продукти, то для додання соковитості і пишності в масу можна додати трохи харчової соди. Але не варто додавати багато: на 12 яєць буде досить однієї невеликої щіпки.