Сьогодні ми приготуємо усіма улюблену закуску за класичним радянському рецептом, давно стала хітом будь-якого святкового столу. Салат олів’є з ковбасою і свіжим огірком виходить якраз таким, яким кожен з нас пробував його в дитинстві, тому приготувати його не складе труднощів. Наш перевірений часом і багатьма господинями рецепт вийде освоїти навіть у початківця кулінара, так як не вимагає ніяких особливих продуктів і хитрощів.
Отже, чого і скільки буде потрібно для приготування 6-7 порцій салату олів’є і як його правильно приготувати і подати?
Олів’є з ковбасою і свіжим огірком
Складові
- Варена ковбаса – 200 г + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Яйця – 3 шт. + –
- Горошок зелений – 1 банка + –
- Огірок свіжий – 1 шт. + –
- Майонез – 3-4 ст.л. + –
- Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Свіжа зелень – за смаком (петрушка, кріп) + –
Приготування салату олів’є з ковбасою і огірком
Спочатку займемося овочами і яйцями.
- Як випливає відмиванням губкою картопля і морква, складаємо в киплячу воду так, щоб вона їх повністю покрила і, трохи присолити, залишаємо варитися до готовності.
Перевірити овочі можна просто проткнув їх виделкою. Якщо вона входить легко, значить можна зливати воду і залишати остигати їх вже без кришки. Головне не переварити коренеплоди, інакше в салаті вони будуть розсипатися.
- Як рука буде терпіти, очищаємо картоплю і моркву від шкірки і дрібними кубиками ріжемо. Складаємо в глибокий посуд.
- Також відварюємо яйця. Через 20 хвилин після закипання заливаємо холодною водою і витримуємо до повного охолодження. Потім чистимо і ріжемо яйцерезка або рубаємо ножем.
- Свіжий огірок моєму і витираємо. Якщо шкірка гірчить, краще почистити її, щоб не зіпсувати весь салат. Дрібненько рубаємо огірочок і відправляємо до інших овочів.
- Найкраще вибрати ковбасу без шпику, інакше салат вийде занадто жирним. А так смак його буде насиченим, але не перевантаженим.
- Якщо ковбаса буде подкопченной, олів’є стане більш ароматним, і ще краще буде поєднуватися з огірком.
- Відкриваємо горошок, зливаємо рідину і викладаємо зернятка в салат. В принципі знадобиться 6-7 ст.л., якщо в банку горошин більше, краще залишити до іншого разу, щоб не перевантажити салат.
Все заправляємо майонезом або його сумішшю 1: 1 зі сметаною. За бажанням в неї можна додати 1 ч.л. гірчиці і гарненько перемішати.
Для заправки ви можете вибрати і інший соус або домашній майонез, їх добірку ми висвітлили в окремій статті.
- Чим замінити майонез в салаті олів’є
- Домашній майонез: рецепт міксером
- Сироедческій майонез: добірка рецептів
Тепер солимо салатик, додаємо чорного перцю і, якщо хочеться додати смаку річний відтінок, рубаною свіжої зелені.
Гарненько перемішуємо і ставимо в холодильник. Попередньо закуску можна перекласти в красивий салатник, прикрасити гілочками петрушки, скибочками огірка і половинками варених перепелиних яєць.
Прикриваємо олів’є тарілкою або плівкою, щоб він не заветріться. Охолоджуємо хвилин 25-30 і подаємо на стіл.
Смачного!
Читайте ще схожі записи:
Класичний олів’є з мовою
Як готувати олів’є з курочкою
Секрети вдалого домашнього олів’є
Як бачите, олів’є з ковбасою і огірком за класичним рецептом готується просто і швидко. Єдине, на що потрібно деякий час, це варіння овочів, але це важливий момент.
Правильне приготування овочів для салат олів’є
Якщо не зварити їх так, як описано вище – в шкірці, в підсоленій воді і під час злити, в салаті вони розваляться в кашу. Якщо ж дотримуватися всіх рекомендацій, вони залишаться в ньому красивими і акуратними кубиками.
Ви також можете зварити або запекти овочі іншими способами, їх ми висвітлювали також в окремій статті.
Як правильно зварити картоплю і моркву для олів’є
Додаємо в салат цибулю або часник
Всім же любителям гострих смаків рекомендуємо додати в олів’є з ковбасою ½ ріпчастої цибулі. Її ми покришимо дрібніше, ніж інші інгредієнти і якщо цибулька молодий, краще ошпарити його окропом, щоб прибрати гіркоту.
Зробити це потрібно після того, як ми поріжемо його.
Також гостроту салату можна додати за допомогою часнику. Він непогано поєднується з класичним олів’є, хоча і надає йому незвичайну нотку.
Для цього пропускаємо через прес 1-2 зубчики, втручаємося їх в 4 ст.л. майонезу, солимо і заправляємо цією сумішшю салат.
Інші додаткові інгредієнти
Як бачите, навіть традиційний рецепт олів’є з ковбасою і свіжим огірком дозволяє відійти від правил в сторону оригінальності. Спробуйте приготувати його так, як ми запропонували або присмачити додатковими інгредієнтами, начебто свіжого зеленого яблука, оливок або копченої ковбаси.
- Як приготувати олів’є з яблуком
- Незвичайне олів’є з креветками
- Домашній салат олів’є з кальмарами
- Французький рецепт домашнього олів’є
Друзі, експериментуйте з рецептурою домашнього олів’є і обов’язково в коментарях діліться враженнями!
Смачного!