Олів’є з ковбасою і зеленим огірком

Олів'є з ковбасою і свіжим огірком
Сьогодні ми приготуємо усіма улюблену закуску за класичним радянському рецептом, давно стала хітом будь-якого святкового столу. Салат олів’є з ковбасою і свіжим огірком виходить якраз таким, яким кожен з нас пробував його в дитинстві, тому приготувати його не складе труднощів. Наш перевірений часом і багатьма господинями рецепт вийде освоїти навіть у початківця кулінара, так як не вимагає ніяких особливих продуктів і хитрощів.

Отже, чого і скільки буде потрібно для приготування 6-7 порцій салату олів’є і як його правильно приготувати і подати?

Олів’є з ковбасою і свіжим огірком

Як приготувати салат олів'є з ковбасою і свіжим огірком

Складові

  • Варена ковбаса – 200 г + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Яйця – 3 шт. + –
  • Горошок зелений – 1 банка + –
  • Огірок свіжий – 1 шт. + –
  • Майонез – 3-4 ст.л. + –
  • Сіль – 1/3 ч.л. або за смаком + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –
  • Свіжа зелень – за смаком (петрушка, кріп) + –

Приготування салату олів’є з ковбасою і огірком

Спочатку займемося овочами і яйцями.

  1. Як випливає відмиванням губкою картопля і морква, складаємо в киплячу воду так, щоб вона їх повністю покрила і, трохи присолити, залишаємо варитися до готовності.

Перевірити овочі можна просто проткнув їх виделкою. Якщо вона входить легко, значить можна зливати воду і залишати остигати їх вже без кришки. Головне не переварити коренеплоди, інакше в салаті вони будуть розсипатися.

  1. Як рука буде терпіти, очищаємо картоплю і моркву від шкірки і дрібними кубиками ріжемо. Складаємо в глибокий посуд.
  2. Також відварюємо яйця. Через 20 хвилин після закипання заливаємо холодною водою і витримуємо до повного охолодження. Потім чистимо і ріжемо яйцерезка або рубаємо ножем.
  3. Свіжий огірок моєму і витираємо. Якщо шкірка гірчить, краще почистити її, щоб не зіпсувати весь салат. Дрібненько рубаємо огірочок і відправляємо до інших овочів.
  4. Найкраще вибрати ковбасу без шпику, інакше салат вийде занадто жирним. А так смак його буде насиченим, але не перевантаженим.
  5. Якщо ковбаса буде подкопченной, олів’є стане більш ароматним, і ще краще буде поєднуватися з огірком.
  6. Відкриваємо горошок, зливаємо рідину і викладаємо зернятка в салат. В принципі знадобиться 6-7 ст.л., якщо в банку горошин більше, краще залишити до іншого разу, щоб не перевантажити салат.

Все заправляємо майонезом або його сумішшю 1: 1 зі сметаною. За бажанням в неї можна додати 1 ч.л. гірчиці і гарненько перемішати.

Для заправки ви можете вибрати і інший соус або домашній майонез, їх добірку ми висвітлили в окремій статті.

  • Чим замінити майонез в салаті олів’є
  • Домашній майонез: рецепт міксером
  • Сироедческій майонез: добірка рецептів

Тепер солимо салатик, додаємо чорного перцю і, якщо хочеться додати смаку річний відтінок, рубаною свіжої зелені.

Приготування салату олів'є з ковбасою і огірком

Гарненько перемішуємо і ставимо в холодильник. Попередньо закуску можна перекласти в красивий салатник, прикрасити гілочками петрушки, скибочками огірка і половинками варених перепелиних яєць.

Прикриваємо олів’є тарілкою або плівкою, щоб він не заветріться. Охолоджуємо хвилин 25-30 і подаємо на стіл.

Смачного!

Читайте ще схожі записи:


Класичний олів’є з мовою
Як готувати олів’є з курочкою

Секрети вдалого домашнього олів’є

Як бачите, олів’є з ковбасою і огірком за класичним рецептом готується просто і швидко. Єдине, на що потрібно деякий час, це варіння овочів, але це важливий момент.

Правильне приготування овочів для салат олів’є

Якщо не зварити їх так, як описано вище – в шкірці, в підсоленій воді і під час злити, в салаті вони розваляться в кашу. Якщо ж дотримуватися всіх рекомендацій, вони залишаться в ньому красивими і акуратними кубиками.

Ви також можете зварити або запекти овочі іншими способами, їх ми висвітлювали також в окремій статті.

Як правильно зварити картоплю і моркву для олів’є

Як варити картоплю і моркву для олів'є

Додаємо в салат цибулю або часник

Всім же любителям гострих смаків рекомендуємо додати в олів’є з ковбасою ½ ріпчастої цибулі. Її ми покришимо дрібніше, ніж інші інгредієнти і якщо цибулька молодий, краще ошпарити його окропом, щоб прибрати гіркоту.

Зробити це потрібно після того, як ми поріжемо його.

Також гостроту салату можна додати за допомогою часнику. Він непогано поєднується з класичним олів’є, хоча і надає йому незвичайну нотку.

Для цього пропускаємо через прес 1-2 зубчики, втручаємося їх в 4 ст.л. майонезу, солимо і заправляємо цією сумішшю салат.

Інші додаткові інгредієнти

Як бачите, навіть традиційний рецепт олів’є з ковбасою і свіжим огірком дозволяє відійти від правил в сторону оригінальності. Спробуйте приготувати його так, як ми запропонували або присмачити додатковими інгредієнтами, начебто свіжого зеленого яблука, оливок або копченої ковбаси.

  • Як приготувати олів’є з яблуком
  • Незвичайне олів’є з креветками
  • Домашній салат олів’є з кальмарами
  • Французький рецепт домашнього олів’є

Салат олів'є з ковбасою і свіжим огірком - покроковий рецепт

Друзі, експериментуйте з рецептурою домашнього олів’є і обов’язково в коментарях діліться враженнями!

Смачного!