Сьогодні ми приготуємо справжні ласощі, надзвичайно смачне, ароматне і, що важливо, зовсім просте! Оладки з родзинками виходять у всіх без винятку, головне – дотримуватися пропорції, не порушувати технологію приготування, і використовувати тільки найкращі продукти. У нашій статті ви знайдете кілька перевірених і улюблених багатьма господинями рецептів, оладки за якими не розчарують ні вас, ні домочадців або гостей.
При приготуванні оладок в першу чергу звертаємо увагу на родзинки: якщо він зовсім жорсткий, замочуємо на 30 хвилин в 1 склянці окропу. Якщо соковитий і м’який, можна обійтися без замочування і просто добре промити.
Оладки з родзинками класичні
Складові
- Борошно пшеничне – 6-7 ст.л. з гіркою + –
- Яйце – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст. л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Кефір – 1 стакан + –
- Сода – 1/2 ч.л. + –
- Ізюм – 1/2 склянки + –
Як приготувати оладки з родзинками
Десерт за таким рецептом виходить найшвидшим!
- Готуємо тісто: з’єднуємо кефір, яйце, борошно, цукор, сіль і соду.
- Все збиваємо до консистенції густої сметани.
- Залежно від того, наскільки кефір рідкий, додаємо ще муки або, навпаки, всипаємо її трохи менше, ніж зазначено в рецепті.
- Замочений ізюм зливаємо і додаємо в тісто. Перемішуємо ложкою і розігріваємо змащену маслом сковороду.
- Викладаємо тісто ложкою і смажимо до рум’яної скоринки хвилини 2 спочатку з одного боку, потім з іншого. Оладки повинні сильно піднятися.
Готові оладки з родзинками викладаємо на блюдо, подаємо зі згущеним молоком, сметаною чи вершками. Смачного!
Трохи довше готуються дріжджові оладки, але виходять не менш, а то і більше смачними.
Дріжджові оладки з родзинками
Робити їх ми будемо без опари, але часу на те, щоб вони піднялися, піде не менше години. Враховуємо це при приготуванні.
- Для початку зіб’ємо з 1 ст.л. цукру 2 яйця. Зробити це можна ручним віночком, а можна скористатися міксером – з ним маса вийде більш пишним.
- 120 – 150 г родзинок ретельно промиваємо і обсушуємо на рушник.
У цьому рецепті родзинки годі й замочувати, так як він встигне набрякнути, поки тісто буде підніматися.
- В окремому посуді в 500 мл теплої (35-37 ° С) воді розчиняємо 20 г свіжих дріжджів. Всипаємо 1 ч.л. цукру і перемішуємо.
- Поступово вводимо до дріжджів 500 г борошна, солимо до смаку.
- Заважаємо до повної однорідності, вводимо яєчну суміш і 50 г розтопленого вершкового масла. Стежимо, щоб воно не було занадто гарячим, інакше дріжджі можуть не піднятися.
Коли консистенція тесту повністю нас влаштує, додаємо висушений ізюм. Втручаємося його в масу і ставимо її в тепле місце, потрібно, щоб дріжджі «заробили». Піде на це близько години.
Коли побачимо, що тісто значно збільшилася в розмірі, стало повітряним, а на поверхні з’явилися великі бульбашки, приступаємо до випікання.
- У сковороду з глибокими бортами наливаємо рослинне масло шаром в 2-3 мм і, коли воно гарненько прогріється, викладаємо столовою ложкою порції тесту.
- Обсмажуємо оладки з родзинками з обох сторін до зарум’янювання. Подаємо зі сметаною і цукровою пудрою.
Але не всім можна їсти смажені страви, а відмовляти собі в ласощах не хочеться. Вихід є – зробимо десерт в духовці!
Оладки з родзинками: рецепт в духовці
У цьому рецепті ізюмних оладок ми також будемо використовуватися дріжджі.
- У 150 мл теплого молока розводимо 1 ч.л. дріжджів. Прикриваємо і даємо постояти 10 хвилин.
- Потім додаємо 150 г борошна, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, сіль за смаком і добре перемішуємо.
- Накриваємо кришкою, закутують і даємо постояти в теплому місці 1 годину.
- Тим часом приготуємо родзинки – замочимо 150 г в окропі, дамо постояти 40 хвилин, потім злити і залишити стікати в ситі.
- Тепер ми можемо на вибір викладати піднялося тісто на змащене деко ложкою або наповнити їм на 1/3 силіконові формочки. Зверху на кожен оладок чайною ложкою прямо в середину викладаємо гірку родзинок, а потім покриваємо невеликою порцією тесту.
Воно не розтечеться, якщо не додавати поверх занадто багато, навіть якщо випікати оладки з родзинками ми будемо без форм прямо на деку.
Ставимо їх в розігріту до 190 ° С духовку на 15 хвилин. Готові тут же змащуємо вершковим маслом, знімаємо з дека і подаємо!
Тепер ви знаєте, як приготувати млинці з родзинками на дріжджах або без, в духовці або на плиті. Вибираємо рецепт в залежності від своїх уподобань і насолоджуємося спочатку приготуванням, а потім чудовим ласощами!
Приємного апетиту, друзі!