Оладки з печінки курячої

Оладки з печінки курячої
Коли немає часу стояти біля плити, і хочеться отримати незвичайне і смачне блюдо, на допомогу прийдуть наші сьогоднішні рецепти. Оладки з курячої печінки робляться дуже швидко, відмінно підходять для ситної вечері для всієї родини і хороші навіть в охолодженому вигляді на сніданок або перекус.Ніже ви знайдете кілька перевірених варіантів приготування цього нескладного страви, яке по праву займає лідируючі позиції в списках закусок-фаворитів багатьох господинь.

Для початку зробимо оладки з курячої печінки по найлегшому рецептом з мінімумом інгредієнтів.

Прості оладки з курячої печінки

Якщо печінка заморожена, даємо їй повністю відтанути, інакше вона не подрібнити до потрібної консистенції – нам знадобиться 400 г вже розмороженої печінки зі злитим соком.

  1. Перемелюємо її в блендері або перекручує через м’ясорубку, викладаємо в глибоку миску.
  2. Вбиваємо 1 яйце, солимо, перчимо і потихеньку підсипає борошно – її піде 2-3 ст.л. просто щоб зв’язати тісто.

Багато борошна додавати не варто, інакше смак у оладок вийде занадто хлібним і буде не так смачно і соковито.

Всі підготовлені продукти гарненько перемішуємо і приступаємо у випічці.

oladi-iz-pecheni-kurinoj

Як посмажити печінкові оладки

Найкраще оладки з печінки смажити в глибокій товстостінній чавунній сковороді – так вони будуть готуватися швидко, не пригорять і добре пропекутся всередині.

  • Наливаємо на дно 1-1,5 ст.л. рослинного масла і чекаємо, коли воно гарненько прогріється.
  • Викладаємо тісто порціями, як на звичайні оладки і смажимо спочатку з одного боку, потім – з іншого.

Увага! Пам’ятаємо, що друга сторона завжди готується швидше, тому встигаємо під час перевертати.

  • Оладки з курячої печінки смажимо або на маслі, потихеньку додаючи його і рівно розподіляючи, або на сухій сковороді – коли вона розігріється, горіти вони не будуть.

У першому випадку закуска вийде більш ніжною і соковитою, в другому – дієтичної і менш калорійною.

Щоб печінковий тісто краще піднялося і оладки вийшли більш повітряними, додамо в них негашене соду. На це кількість тесту її потрібно ½ ч.л.
Також, щоб надати ніжний вершковий смак, можна влити 50 г розтопленого вершкового масла.

Всім, кому не подобається ідея готувати оладки з борошном, пропонуємо зробити їх без неї!

Оладки з курячої печінки без борошна

Складові

  • Куряча печінка – 400 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Манна крупа – 1 ст.л. + –
  • Сіль – 1/2 ч .. або за смаком + –
  • Перець духмяний – на кінчику ножа + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –
  • Мускатний горіх – на кінчику ножа + –

Приготування домашніх оладок з курячої печінки

  1. Подрібнюємо печінку в блендері, як і в попередньому рецепті, але тільки вже разом з цибулею. Щоб він добре перемолола, спочатку нарізаємо його як зазвичай кубиками, потім відправляємо до вже подрібненої печінки і знову збиваємо на високій швидкості.
  2. Коли перед нами буде однорідна маса, всипаємо манку, додаємо сіль, спеції і розпушувач. Обов’язково даємо тесту постояти прикритим хвилин 15-20, щоб крупа набухла і надала обсяг.
  3. Починаємо випічку, як зазвичай, викладаючи оладки на розігріту сковороду з промасленим дном. Смажимо спочатку з обох сторін і викладаємо.

Якщо не лити масла занадто багато, обсушивать оладки на серветках або паперовому рушнику не доведеться – вони і так будуть досить сухими.

Як подати оладки з печінки курки

Подаємо з будь-яким гарніром або окремо із зеленню.

Оладки з курячої печінки, приготовані за цим рецептом, дуже смачно буде присмачити майонезом або сметаною. Для цього викладаємо їх в ту ж сковороду, на якій вони пеклися або в товстостінну жаровню шарами, промазуючи кожен невеликою кількістю майонезу.

Піде майонезу приблизно 3 ст.л., не більше. Потім закриваємо кришкою і тушкуємо на зовсім маленькому вогні хвилин 10-15.

Ну, а в завершенні пропонуємо рецепт для справжніх гурманів – печінкові оладки з грибами!

Оладки з курячої печінки і грибним колесо до воза

Для початку приготуємо сам колесо до воза, тобто грибну начинку.

  • Для цього пережарюють з 1 дрібно рубаною цибулиною порізані на часточки 200 г печериць і, поки вони остигають, беремося за приготування печінкового тесту.

oladi-iz-pecheni-kurinoj.jpg3

Приготування домашніх оладок з курячої печінки

Нам знадобиться 500 г печінки курячої, пару ложок манки або муки, адже зробити тісто можна за допомогою одного з наведених вище рецептів, головне, додати розпушувач або соду, щоб оладки піднімалися краще.

Також добре покласти подрібнені цибулю або часник, але можна обійтися і без цього, адже колесо до воза сам по собі доповнить смак, зробивши його багатшим і більш насиченою.

Випікаємо печінкові оладки наступним чином:

  • Викладаємо порції тесту на вже розігріту сковороду,
  • Зверху чайною ложкою кладемо гриби. Їх треба вмістити в центр, щоб вони не звисали по краях і трохи «втопити» всередину.
  • Зі зворотного боку оладки смажимо, як зазвичай, начинка на вивалиться і самі вони не розваляться.

Викладаємо оладки на блюдо і подаємо. Смачного!

Тепер ви знаєте кілька перевірених рецептів того, як приготувати млинці з курячої печінки і напевно впораєтеся з цим нехитрим стравою. Спробуйте приготувати його на вечерю або поставити на святковий стіл в якості закуски, ось побачите, як швидко оладки зникнуть з тарілки!