Оладки з курячої печінки

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Смажимо оладки з печінки на сковороді з борошном і яйцем. У нас їх називають «кнелі», і я чула, що цю просту страву готували ще в стародавньому римі. Печінкові частування, як ви знаєте, готуються швидко і часто бувають пересушеними. Але ми додамо у фарш секретний інгредієнт «майонез», завдяки чому наші оладки залишаться соковитими і м’якими як із борошняного тіста

Інгредієнти

  • Печінка – 500 г
  • Сметана 20% – 80 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Соєвий соус – 2 стіл. Л
  • Часник – 3 зубчики
  • Крохмаль – 100-120 г
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Рослинна олія

Рецепт рубаних печінкових оладок з рубленої печінки

миємо та сушимо печінку

Печінку потрібно добре помити та обсушити паперовими рушниками

нарізка печінки

Дрібно нарізаємо ножем перекладаємо в миску. Щоб зручніше було різати її можна підморозити

додаємо сметану з цибулею

фарш для оладок

Додаємо яйце, сметану, соєвий соус, зелену цибулю і роздавлений часник

додавання крохмалю

Просіюємо крохмаль і розпушувач для тіста

тісто з печінки

Вийшло не густе рожеве куряче тісто рожевого кольору

смажимо оладки

перевертання котлет

Приступаємо до обсмажування

Обсмажуємо на гарячій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку

оладки на рушнику

Знімаємо на паперовий рушник щоб прибрати надлишки жиру

страву стопкою

Такі оладки також можна готувати зі свинячої та яловичої печінки, але з курячої вони виходять ніжнішими та значно смачнішими

надрізання котлети

У січеному варіанті відчуваються шматочки печінки і хрускіт зеленої цибульки. Рекомендую спробувати вам цей рецепт, за смаком він відрізняється від інших

Печінкові оладки на сковороді з цибулею

оладки на сковороді з цибулею

Ця корисна і швидка страва підійде до будь-якого гарніру. А головне це просто і смачно

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 800 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 штука
  • Майонез – 1 ст. Ложка
  • Борошно – 3 ст. Л
  • Сіль, перець, олія для смаження

Приготування оладок із печінки

фарш із печінки

Прокручуємо через м’ясорубку печінку з цибулею

Цибулю прокручуйте першою і відіжміть від соку

яйце з майонезом

Додаємо яйце, майонез, перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком

додаємо борошно

Поступово всипаємо борошно, починаємо з однієї ложки. Борошна завжди йде по-різному, куряче тісто має бути не рідким і не густим

ставимо печінку в холодильник

У мене пішло рівно 3 столові ложки без гірки

Накриваємо миску плівкою, відправляємо в холодильник на 40 хвилин настоятися

обсмажуємо на сковороді

Смажимо оладки

Викладаємо по одній ложці на розігріту сковороду з олією

Олії не лийте забагато, а тільки змастіть, інакше куряча печінка може гірчити

обсмажуємо з іншого боку

Обсмажуємо оладки по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні

курячі оладки готові

Приготування закінчено, прості та швидкі оладки готові до вживання. Подавайте в гарячому вигляді зі сметаною або часниковим соусом

Рецепт печінкових оладок із манкою та сметаною

печінкові оладки з манкою

Інгредієнти

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста
  • Сметана – 2 ст. Л
  • Сіль – 1 чайна л
  • Перець чорний – 0,5 ч. Л. Л

Детальний опис

печінка з яйцями та цибулею

Пропускаємо печінку через м’ясорубку

Додаємо сіль, перець, яйця, сметану і, одну терту і віджату від соку цибулину

перемішуємо з манкою

Всипаємо півсклянки манки, перемішуємо до однорідного стану

Залишаємо на 15-20 хвилин щоб крупа набухла

викладаємо на сковороду

Розігріваємо сковорідку з олією, викладаємо по 1,5 столових ложки на одну оладку

смажимо оладки з двох боків

Смажимо по 3 хвилини з кожного боку. Можливо і менше так як печінка готується дуже швидко. Спробуйте першу партію

готові оладки з манкою

Оладки з манкою замість борошна залишаються м’якими та ніжними навіть із холодильника

Подаються вони як самостійна страва, так і з будь-яким гарніром. Це смачно не дорого і дуже корисно

Оладки, приготовані за цим простим рецептом із крупою, подобаються як дорослим, так і дітям