Смажимо оладки з печінки на сковороді з борошном і яйцем. У нас їх називають «кнелі», і я чула, що цю просту страву готували ще в стародавньому римі. Печінкові частування, як ви знаєте, готуються швидко і часто бувають пересушеними. Але ми додамо у фарш секретний інгредієнт «майонез», завдяки чому наші оладки залишаться соковитими і м’якими як із борошняного тіста
Інгредієнти
- Печінка – 500 г
- Сметана 20% – 80 г
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Соєвий соус – 2 стіл. Л
- Часник – 3 зубчики
- Крохмаль – 100-120 г
- Розпушувач – 5 гр.
- Сіль – за смаком
- Рослинна олія
Рецепт рубаних печінкових оладок з рубленої печінки
Печінку потрібно добре помити та обсушити паперовими рушниками
Дрібно нарізаємо ножем перекладаємо в миску. Щоб зручніше було різати її можна підморозити
Додаємо яйце, сметану, соєвий соус, зелену цибулю і роздавлений часник
Просіюємо крохмаль і розпушувач для тіста
Вийшло не густе рожеве куряче тісто рожевого кольору
Приступаємо до обсмажування
Обсмажуємо на гарячій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку
Знімаємо на паперовий рушник щоб прибрати надлишки жиру
Такі оладки також можна готувати зі свинячої та яловичої печінки, але з курячої вони виходять ніжнішими та значно смачнішими
У січеному варіанті відчуваються шматочки печінки і хрускіт зеленої цибульки. Рекомендую спробувати вам цей рецепт, за смаком він відрізняється від інших
Печінкові оладки на сковороді з цибулею
Ця корисна і швидка страва підійде до будь-якого гарніру. А головне це просто і смачно
Інгредієнти
- Печінка куряча – 800 г
- Цибулина – 1 шт.
- Яйце – 1 штука
- Майонез – 1 ст. Ложка
- Борошно – 3 ст. Л
- Сіль, перець, олія для смаження
Приготування оладок із печінки
Прокручуємо через м’ясорубку печінку з цибулею
Цибулю прокручуйте першою і відіжміть від соку
Додаємо яйце, майонез, перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком
Поступово всипаємо борошно, починаємо з однієї ложки. Борошна завжди йде по-різному, куряче тісто має бути не рідким і не густим
У мене пішло рівно 3 столові ложки без гірки
Накриваємо миску плівкою, відправляємо в холодильник на 40 хвилин настоятися
Смажимо оладки
Викладаємо по одній ложці на розігріту сковороду з олією
Олії не лийте забагато, а тільки змастіть, інакше куряча печінка може гірчити
Обсмажуємо оладки по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні
Приготування закінчено, прості та швидкі оладки готові до вживання. Подавайте в гарячому вигляді зі сметаною або часниковим соусом
Рецепт печінкових оладок із манкою та сметаною
Інгредієнти
- Печінка куряча – 500 гр.
- Крупа манна – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста
- Сметана – 2 ст. Л
- Сіль – 1 чайна л
- Перець чорний – 0,5 ч. Л. Л
Детальний опис
Пропускаємо печінку через м’ясорубку
Додаємо сіль, перець, яйця, сметану і, одну терту і віджату від соку цибулину
Всипаємо півсклянки манки, перемішуємо до однорідного стану
Залишаємо на 15-20 хвилин щоб крупа набухла
Розігріваємо сковорідку з олією, викладаємо по 1,5 столових ложки на одну оладку
Смажимо по 3 хвилини з кожного боку. Можливо і менше так як печінка готується дуже швидко. Спробуйте першу партію
Оладки з манкою замість борошна залишаються м’якими та ніжними навіть із холодильника
Подаються вони як самостійна страва, так і з будь-яким гарніром. Це смачно не дорого і дуже корисно
Оладки, приготовані за цим простим рецептом із крупою, подобаються як дорослим, так і дітям