Оладки з картопляного пюре

Економні і ощадливі господарки ніколи не викидають продукти просто так, якщо їм можна дати «друге життя», то вони обов’язково використовують цей шанс.

Не всі страви з картоплі з’їдаються відразу, деякі на день-другий відправляються на зберігання в холодильник, а оскільки доїдати їх потім уже ніхто не хоче, то кращий спосіб – зробити оладки з картопляного пюре. Під часниковим соусом з дрібно рубаною зеленню такі оладки будуть просто приголомшливими на смак, а головне – те, що вийде нове частування, яке домочадці уплетут за обидві щоки.

Випікання оладок зі старого картопляного пюре: рецепт з фото

Оладки Страви з картоплі
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Оладки з картопляного пюре
Оладки з картопляного пюре

Складові

  • Картопляне пюре – 300 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Часник – 4 зубки + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Майонез – 2 ст.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Картопляне пюре перекладаємо в глибоку миску. Забиваємо в нього одне яйце і добре все розмішуємо.


  • Додаємо туди ж борошно і сіль з перцем.


  • Дуже добре все розмішуємо.


  • Смажити будемо на соняшниковій олії, але можна і на вершковому – за вашим бажанням.

    Розігріваємо олію на сковороді, після чого викладаємо в нього столовою ложкою картопляне пюре у вигляді невеликих кругляшек.


  • Смажимо на помірному вогні до утворення золотистої скоринки з обох сторін. Кришку сковорідки закривати не треба, інакше картопляні оладки НЕ прожаряться, а пропарити.


  • Готуємо майонезно-часниковий соус для оладок: часник чистимо, натираємо на дрібній тертці. Можете пропустити часник і через прес, принципової різниці в цьому немає.


  • Кріп промиваємо і просушуємо, потім – подрібнюємо.


  • Змішуємо кріп, часник і майонез в окремій тарілці.


  • Змащуємо цим соусом гарячу оладки з картопляного пюре з одного боку.


  • Так треба вчинити з усіма оладки, поки вони гарячі. Гарячі оладки з картопляного пюре краще вберуть укропно-часниковий соус на майонезі.


  • Як бачите, за зовнішнім виглядом абсолютно не зрозуміло, що ці оладки зроблені з вчорашнього картопляного пюре.


  • Часниковий аромат додасть оладок з картопляного пюре пікантний смак. Думаю, у вас більше ніколи не виникне питання: що можна приготувати з вчорашнього картопляного пюре.

    Смачного!