Економні і ощадливі господарки ніколи не викидають продукти просто так, якщо їм можна дати «друге життя», то вони обов’язково використовують цей шанс.
Не всі страви з картоплі з’їдаються відразу, деякі на день-другий відправляються на зберігання в холодильник, а оскільки доїдати їх потім уже ніхто не хоче, то кращий спосіб – зробити оладки з картопляного пюре. Під часниковим соусом з дрібно рубаною зеленню такі оладки будуть просто приголомшливими на смак, а головне – те, що вийде нове частування, яке домочадці уплетут за обидві щоки.
Випікання оладок зі старого картопляного пюре: рецепт з фото
Оладки Страви з картоплі
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Картопляне пюре – 300 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Борошно пшеничне – 1 ст.л. + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Часник – 4 зубки + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Майонез – 2 ст.л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Картопляне пюре перекладаємо в глибоку миску. Забиваємо в нього одне яйце і добре все розмішуємо.

Додаємо туди ж борошно і сіль з перцем.

Дуже добре все розмішуємо.

Смажити будемо на соняшниковій олії, але можна і на вершковому – за вашим бажанням.
Розігріваємо олію на сковороді, після чого викладаємо в нього столовою ложкою картопляне пюре у вигляді невеликих кругляшек.

Смажимо на помірному вогні до утворення золотистої скоринки з обох сторін. Кришку сковорідки закривати не треба, інакше картопляні оладки НЕ прожаряться, а пропарити.

Готуємо майонезно-часниковий соус для оладок: часник чистимо, натираємо на дрібній тертці. Можете пропустити часник і через прес, принципової різниці в цьому немає.

Кріп промиваємо і просушуємо, потім – подрібнюємо.

Змішуємо кріп, часник і майонез в окремій тарілці.

Змащуємо цим соусом гарячу оладки з картопляного пюре з одного боку.

Так треба вчинити з усіма оладки, поки вони гарячі. Гарячі оладки з картопляного пюре краще вберуть укропно-часниковий соус на майонезі.

Як бачите, за зовнішнім виглядом абсолютно не зрозуміло, що ці оладки зроблені з вчорашнього картопляного пюре.

Часниковий аромат додасть оладок з картопляного пюре пікантний смак. Думаю, у вас більше ніколи не виникне питання: що можна приготувати з вчорашнього картопляного пюре.
Смачного!