Оладки з кабачків рецепт без яєць

oladi-iz-kabachkov-recept-bez-yaic
Будь-який продукт можна приготувати мільйоном способів, адже м’ясо – не завжди стейк, а спагетті – не те ж саме, що макарони по-флотськи.

Так що сьогодні ми приготуємо не просто кабачки, а справжні пишні і ароматні, але разом з тим абсолютно вегетаріанські оладки з кабачків без яєць. Все, що нам потрібно – це овочі, ручна терка і 15 хвилин часу, а в результаті вийде смачний гарнір або самостійне блюдо.

Користь кабачка не викликає ні в кого сумнівів. Овоч містить велику кількість мінералів і корисних речовин, сприяє поліпшенню травлення, нормалізації роботи кишечника, благотворно впливає на шкіру і нервову систему.

Крім того, в них міститься зовсім мало калорій, що, погодьтеся, дуже зручно для тих, хто стежить за своєю фігурою і дотримується системи здорового харчування.

Звичайно, назва рецепта звучить дещо незвично, адже ми звикли, що оладки – це як раз яйця, кефір і борошно, але це далеко від легкої і здорової їжі.

Однак запевняємо, варто один раз спробувати, і вам не захочеться чогось більш важкого. Так що готуйте на нашу пошаговому рецептом і насолоджуйтеся користю цього чудесного овоча частіше.

Оладки з кабачків: рецепт без яєць

Складові

  • Кабачки – 5 шт + –
  • Борошно пшеничне – 3 ст.л. + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Зелень – пучок + –

Як приготувати оладки з кабачків без яєць

Як нескладно здогадатися, саме від кабачків буде в першу чергу залежати смак оладок. Овочі повинні бути молодими, пружними, з тонкою шкіркою і маленькими насінням, зараз такі можна купити практично цілий рік.

Якщо ж вибору немає і нам дістався зрілий екземпляр, обов’язково очищаємо його від насіння і грубої шкурки.

  1. Добре моєму, а потім натираємо підготовлені кабачки. Використовувати велику або дрібну тертку – залежить тільки від вашого смаку. Дрібна додасть м’якість і додаткову легкість оладок, однак великі шматочки підкреслять смак і текстуру овоча.
  2. Тепер кабачкам необхідно дати хвилин 15 постояти. За цей час вони пустять сік, який необхідно буде ретельно віджати. Чим менше залишиться соку, тим менше знадобиться муки, а значить оладки будуть ще більш корисними.
  3. В цей час зелень добре промиваємо і обсушуємо рушником, а потім нарізаємо. Її кількість можна навіть збільшити, зайвою вона не буде.
  4. У кабачки додаємо сіль і перець за смаком, зелень, а також 3-4 столові ложки борошна з гіркою. Обсяг може трохи змінюватися, це залежить і від соковитості овоча, і, звичайно, від його розміру, так що дивимося по консистенції: основа для оладок повинна вийде досить рідкої, але разом з тим тримати форму.
  5. Добре розігріваємо сковороду і наливаємо на неї трохи рослинного масла.
  6. За допомогою ложки формуємо наші оладки і викладаємо на сковорідку. Смажимо на невеликому вогні до рум’янцю, це займе близько хвилини. Потім перевертаємо і точно так же смажимо на іншій стороні.

Найпишнішими вийдуть оладки з пшеничного борошна вищого гатунку, одна якщо ми хочемо зробити їх ще корисніше, тоді повністю або частково використовуємо борошно грубого помелу з висівками. Але зверніть увагу, в цьому випадку оладки вийдуть досить щільними і плоскими.

Оладки з кабачків без яєць готові. Нічого складно або витратного за часом в цій страві немає, а хороші вони будуть як в гарячому, так і в холодному вигляді. Такі оладки припадуть до смаку як вегетаріанцям, так і тим, хто вирішив доповнити основне блюдо незвичайним гарніром.

В останньому випадку подавайте їх з нежирною сметаною або натуральним йогуртом і насолоджуйтеся корисним обідом!