Які тільки оладки не готують господині за свою довгу кулінарну життя: на молоці, кефірі, кислому молоці та інших молочних продуктах. Однак сьогодні ми будемо робити інші оладки; рецепт на кислому сметані – той особливий варіант приготування, що дозволяє швидко отримати смачні пишні коржі. Зробити такі оладки дуже просто, ніяких труднощів під час готування у вас не виникне, складність буде лише в тому, як втриматися і не з’їсти все відразу.
Класичні млинці з кислої сметани: рецепт з содою
З кислим сметани робляться відмінні кислі коржі, і чим кисліше молочний продукт, тим більше кислими виходять самі оладки.
Якщо надмірна кислота в оладках вам не до душі – розбавте тісто достатньої порцією цукру, можете додати в нього солодкі фрукти, варення, сироп, мед або будь-яке домашнє повидло. Головна умова – натуральність добавок.
Складові
- Борошно – ½ склянки;
- Яйце – 2 шт .;
- Сода (гашене) – 1 ч.л .;
- Сметана – 220 мл (1 склянка);
- Рослинна олія (для смаження) – за смаком;
- Ванільний цукор – 1 ч.л .;
- Цукор – 1 ст.л .;
- Сіль – ½ ч.л.
Приготування
- Цукор і яйця змішуємо зі сметаною, вимішуємо ретельно, до однорідного стану.
- Додаємо в сметанно-яєчну масу гашене соду, сіль, ще раз все перемішуємо.
- Далі всипаємо борошно (заздалегідь обов’язково просіяне), кладемо ванільний цукор, замішуємо однорідне тісто без грудочок.
- Раскаліваем сковороду на рослинному маслі, викладаємо на дно підготовлене тісто. Обсмажуємо коржі з двох сторін до рум’янцю, потім викладаємо їх на паперову серветку, після чого перекладаємо оладки з кислим сметани на тарілку і подаємо до чаю разом зі всілякими солодощами.
Оладки на кислим сметані, безумовно, виходять м’якими, пишними повітряними, але при цьому вельми калорійними. Щоб якось знизити жирність молочного продукту – можете розвести сметану молоком або звичайною кип’яченою водою, довівши скислий молочний продукт до консистенції кефіру.
Оладки: рецепт на сметані і молоці з малиновим лікером
Якщо хочете спробувати дійсно незвичайні оладки, тоді вам обов’язково варто приготувати малинові оладки на кисле молокопродуктів. Коржі виходять ніжними і одночасно екзотичними на смак, такими оладки ви з радістю будете ласувати, не дивлячись навіть на їх високу калорійність.
Складові
- Борошно – 1,5 ст .;
- Яйце (куряче) – 1-2 шт .;
- Малина (свіжа або заморожена) – 150-200 г;
- Молоко – 50-100 мл;
- Прокисла сметана (чим вище жирність, тим краще) – 300 мл;
- Сода – 1,5 ч. Л. (Точна кількість дивіться на упаковці);
- Коричневий цукор – 1 ст. л .;
- Вершкове масло – 1,5 ст. л .;
- Малиновий лікер – 1-2 ст. л .;
- Сіль – 1 ч. Л.
Продукти для соусу
- Кленовий сироп – 100 мл;
- Подрібнений мигдаль (нарізаний шматочками) – ¼ ст.
Приготування оладок на сметані
- Викладаємо малину в сковороду, поливаємо її малиновим лікером і Томім на вогні до тих пір, поки ягоди не перетворяться в пюре. Важливо, щоб консистенція отриманої маси була однорідною.
- Окремо просіюємо борошно, змішуємо її з гашеного содою, коричневим цукром, сіллю.
- Молоко з яйцями збиваємо в окремій ємності, потім розбавляємо суміш кислим сметаною і вершковим маслом. Перемішуємо інгредієнти, з’єднуємо їх з борошняної сумішшю.
- Наостанок в тісто додаємо тепле пюре з малини, ретельно все перемішуємо і приступаємо до обжарке.
У розігрітій на маслі сковороді обсмажуємо оладки до золотистої скоринки, після чого поливаємо їх соусом. Готується соус просто: все, що потрібно – це змішати нарізаний мигдаль і кленовий сироп.
Оладки з кислої сметани з яблуками і бананом
Складові
- Борошно пшеничне – 1 склянка + –
- Цукор-пісок білий – 1-2 ст.л. + –
- Сметана – 250 г + –
- Рослинна олія – використовуємо для смаження + –
- Яйця перепелині – 3-4 шт. або 1 куряче + –
- Сіль – 1 щіпка + –
- Ванільний цукор – 1 пакетик + –
- Банан – 1 шт. + –
- Яблуко – 1 шт. + –
- Сода – 1 щіпка + –
Як приготувати оладки
Зробити оладки з кислим сметани можна не тільки з малиною. Підійдуть будь-які інші фрукти, але особливо добре виглядають в оладки банани і яблука. З ними ми і зробимо домашні коржики простим рецептом менше, ніж за годину.
- Виливаємо сметану в миску, збиваємо туди яйця (якщо немає перепелиних – візьміть 1 куряче), ретельно все перемішуємо.
- Додаємо в збиту масу сіль, ванільний цукор, цукровий пісок. Знову все заважаємо: для того, щоб цукор повністю розчинився.
Можете скористатися цукровою пудрою, вона швидше розчиняється, але ступінь солодощі дає таку ж, як і ванільний цукор.
Подивитися, як готуються вдома оладки з кислої сметани, можна в невеликому майстер-класі, де докладно описані всі кроки приготування і дані найнеобхідніші рекомендації по обсмажуванні оладок.
Секрети вдалих оладок
- Дуже важливо всипати борошно невеликими порціями, безперервно помішуючи масу, це врятує тісто від грудочок.
- Чи не викладайте тісто в НЕ розігріте масло, тому що оладки в результаті вийдуть надто маслянистими і такими, що втратили свою початкову пишність.
- Дістаючи рум’яні коржики з сковороди – не поспішайте їх укладати відразу на тарілку. Для початку викладіть оладки на столову серветку (або на багатошарове паперовий рушник), щоб вона ввібрала в себе зайвий жир з випічки, а потім приступайте до смачної трапези.
- Після того, як тісто буде замішано, дайте йому якийсь час, щоб воно могло «підійти». Хоча б 30 хвилин потрібно, щоб тісто піднялося і стало пишним.
Оладки на сметані (відео)
Приготувати домашні оладки просто. Рецепт на кислому сметані тому яскраве підтвердження. Оладки виходять незвичайними, повітряними і неймовірно смачними. Так що не поспішайте викидати зіпсований молочний продукт, краще з користю застосувати його в кулінарії, і тоді ви обов’язково отримаєте відмінне блюдо для всієї родини.
Смачного!