Оладки: рецепт на кислому сметані

Оладки на кислому сметані
Які тільки оладки не готують господині за свою довгу кулінарну життя: на молоці, кефірі, кислому молоці та інших молочних продуктах. Однак сьогодні ми будемо робити інші оладки; рецепт на кислому сметані – той особливий варіант приготування, що дозволяє швидко отримати смачні пишні коржі. Зробити такі оладки дуже просто, ніяких труднощів під час готування у вас не виникне, складність буде лише в тому, як втриматися і не з’їсти все відразу.

Класичні млинці з кислої сметани: рецепт з содою

З кислим сметани робляться відмінні кислі коржі, і чим кисліше молочний продукт, тим більше кислими виходять самі оладки.

Якщо надмірна кислота в оладках вам не до душі – розбавте тісто достатньої порцією цукру, можете додати в нього солодкі фрукти, варення, сироп, мед або будь-яке домашнє повидло. Головна умова – натуральність добавок.

Складові

  • Борошно – ½ склянки;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Сода (гашене) – 1 ч.л .;
  • Сметана – 220 мл (1 склянка);
  • Рослинна олія (для смаження) – за смаком;
  • Ванільний цукор – 1 ч.л .;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Сіль – ½ ч.л.

oladi-recept-na-kisloj-smetane.jpg4

Приготування

  1. Цукор і яйця змішуємо зі сметаною, вимішуємо ретельно, до однорідного стану.
  2. Додаємо в сметанно-яєчну масу гашене соду, сіль, ще раз все перемішуємо.
  3. Далі всипаємо борошно (заздалегідь обов’язково просіяне), кладемо ванільний цукор, замішуємо однорідне тісто без грудочок.
  4. Раскаліваем сковороду на рослинному маслі, викладаємо на дно підготовлене тісто. Обсмажуємо коржі з двох сторін до рум’янцю, потім викладаємо їх на паперову серветку, після чого перекладаємо оладки з кислим сметани на тарілку і подаємо до чаю разом зі всілякими солодощами.

Оладки на кислим сметані, безумовно, виходять м’якими, пишними повітряними, але при цьому вельми калорійними. Щоб якось знизити жирність молочного продукту – можете розвести сметану молоком або звичайною кип’яченою водою, довівши скислий молочний продукт до консистенції кефіру.

Оладки: рецепт на сметані і молоці з малиновим лікером

Якщо хочете спробувати дійсно незвичайні оладки, тоді вам обов’язково варто приготувати малинові оладки на кисле молокопродуктів. Коржі виходять ніжними і одночасно екзотичними на смак, такими оладки ви з радістю будете ласувати, не дивлячись навіть на їх високу калорійність.

Складові

  • Борошно – 1,5 ст .;
  • Яйце (куряче) – 1-2 шт .;
  • Малина (свіжа або заморожена) – 150-200 г;
  • Молоко – 50-100 мл;
  • Прокисла сметана (чим вище жирність, тим краще) – 300 мл;
  • Сода – 1,5 ч. Л. (Точна кількість дивіться на упаковці);
  • Коричневий цукор – 1 ст. л .;
  • Вершкове масло – 1,5 ст. л .;
  • Малиновий лікер – 1-2 ст. л .;
  • Сіль – 1 ч. Л.

Продукти для соусу

  • Кленовий сироп – 100 мл;
  • Подрібнений мигдаль (нарізаний шматочками) – ¼ ст.

oladi-recept-na-kisloj-smetane.jpg3

Приготування оладок на сметані

  1. Викладаємо малину в сковороду, поливаємо її малиновим лікером і Томім на вогні до тих пір, поки ягоди не перетворяться в пюре. Важливо, щоб консистенція отриманої маси була однорідною.
  2. Окремо просіюємо борошно, змішуємо її з гашеного содою, коричневим цукром, сіллю.
  3. Молоко з яйцями збиваємо в окремій ємності, потім розбавляємо суміш кислим сметаною і вершковим маслом. Перемішуємо інгредієнти, з’єднуємо їх з борошняної сумішшю.
  4. Наостанок в тісто додаємо тепле пюре з малини, ретельно все перемішуємо і приступаємо до обжарке.

У розігрітій на маслі сковороді обсмажуємо оладки до золотистої скоринки, після чого поливаємо їх соусом. Готується соус просто: все, що потрібно – це змішати нарізаний мигдаль і кленовий сироп.

Оладки з кислої сметани з яблуками і бананом

Складові

  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Цукор-пісок білий – 1-2 ст.л. + –
  • Сметана – 250 г + –
  • Рослинна олія – ​​використовуємо для смаження + –
  • Яйця перепелині – 3-4 шт. або 1 куряче + –
  • Сіль – 1 щіпка + –
  • Ванільний цукор – 1 пакетик + –
  • Банан – 1 шт. + –
  • Яблуко – 1 шт. + –
  • Сода – 1 щіпка + –

Як приготувати оладки

Зробити оладки з кислим сметани можна не тільки з малиною. Підійдуть будь-які інші фрукти, але особливо добре виглядають в оладки банани і яблука. З ними ми і зробимо домашні коржики простим рецептом менше, ніж за годину.

  1. Виливаємо сметану в миску, збиваємо туди яйця (якщо немає перепелиних – візьміть 1 куряче), ретельно все перемішуємо.
  2. Додаємо в збиту масу сіль, ванільний цукор, цукровий пісок. Знову все заважаємо: для того, щоб цукор повністю розчинився.

Можете скористатися цукровою пудрою, вона швидше розчиняється, але ступінь солодощі дає таку ж, як і ванільний цукор.

  • Всипаємо просіяне борошно, потім додаємо дрібку соди, це забезпечить нам «легкість» оладок.
  • На розпечене дно сковороди викладаємо невеликі коржі, зверху на кожну кладемо або шматочок яблука (очищеного від серцевини і шкірки), або тоненький кружечок банана (чергуйте фрукти). Зверху заливаємо коржі невеликою порцією тесту. Обсмажуємо оладки з двох сторін і подаємо їх до чаю ще гарячими.
  • Подивитися, як готуються вдома оладки з кислої сметани, можна в невеликому майстер-класі, де докладно описані всі кроки приготування і дані найнеобхідніші рекомендації по обсмажуванні оладок.

    Секрети вдалих оладок

    1. Дуже важливо всипати борошно невеликими порціями, безперервно помішуючи масу, це врятує тісто від грудочок.
    2. Чи не викладайте тісто в НЕ розігріте масло, тому що оладки в результаті вийдуть надто маслянистими і такими, що втратили свою початкову пишність.
    3. Дістаючи рум’яні коржики з сковороди – не поспішайте їх укладати відразу на тарілку. Для початку викладіть оладки на столову серветку (або на багатошарове паперовий рушник), щоб вона ввібрала в себе зайвий жир з випічки, а потім приступайте до смачної трапези.
    4. Після того, як тісто буде замішано, дайте йому якийсь час, щоб воно могло «підійти». Хоча б 30 хвилин потрібно, щоб тісто піднялося і стало пишним.

    Оладки на сметані (відео)

    Приготувати домашні оладки просто. Рецепт на кислому сметані тому яскраве підтвердження. Оладки виходять незвичайними, повітряними і неймовірно смачними. Так що не поспішайте викидати зіпсований молочний продукт, краще з користю застосувати його в кулінарії, і тоді ви обов’язково отримаєте відмінне блюдо для всієї родини.

    Смачного!