Оладки на скисле кефірі

Оладки на скисле кефіріЯкщо в холодильнику застоявся кефір, не поспішайте відразу його викидати, адже з цього продукту можна приготувати пишні і апетитні оладки! Оперативно змішавши прості компоненти і виконавши кілька елементарних кулінарних дій, приготуємо смачний десерт для всієї родини.

Оладки з кислого кефіру нічим не відрізняються від звичайних – прострочений кисломолочний продукт зовсім не псує смак страви! А багато кулінарів і зовсім вважають, що з кислим кефіром оладки виходять набагато краще. Спробуйте приготувати і оціните результат самі! Впевнені, оладки на скисле кефірі припадуть вам до смаку!

Складові:Оладки на скисле кефірі

  • кислий кефір – 250 мл;
  • яйце – 1 шт .;
  • цукор – 2 ст. ложки (або за смаком);
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – пучку;
  • харчова сода – ½ ч. ложки;
  • борошно – близько 200 г;
  • рослинне масло – 4-5 ст. ложок.

Оладки з кислого кефіру рецепт з фото

Як зробити оладки на скисле кефірі

  1. Цукровий пісок, дозування якого сміливо можна варіювати, оперативно збиваємо з великим яйцем. Кидаємо пучку солі, для посилення смаку додаємо ванільний цукор. Енергійно працюємо віночком, об’єднуючи білок і жовток, а також розчиняючи цукрові крупинки.Оладки на скисле кефірі
  2. Вливаємо скислемед кефір, попередньо підігрів його в мікрохвильовій печі. Кисломолочний продукт повинен бути теплим, але не гарячим!Оладки на скисле кефірі
  3. Частинами підсипає просіяне борошно, змішане з содою.Оладки на скисле кефірі
  4. Замішуємо тягуче, в міру щільна тісто, що нагадує сметану. Дозування борошна може варіюватися – тут багато що залежить від її якості, а також від жирності застосовуваного кефіру, тому орієнтуємося по консистенції борошняної маси. Чим густіше буде тісто, тим вище піднімуться при смаженні наші оладки з кислого кефіру.Оладки на скисле кефірі
  5. Прогріваємо сковороду з рафінованою олією. Ложкою викладаємо тісто у вигляді коржів. Смажимо на помірному вогні до появи рум’яної скоринки на нижньому боці.Оладки на скисле кефірі
  6. Підчепивши кулінарної лопаткою, перевертаємо коржі на іншу сторону. Знову чекаємо появи «засмаги». Далі формуємо наступну партію і так до тих пір, поки не закінчиться тісто.Оладки на скисле кефірі
  7. Якщо оладки вийшли занадто маслянистими, промаківаем їх паперовими серветками. Подаємо зі сметаною, джемами або будь-якими іншими добавками. Для ласунів можна присипати готові оладки на скисле кефірі просіяного цукровою пудрою. Не забуваємо доповнити десерт чаєм або іншими напоями.Оладки на скисле кефірі

Оладки з кислого кефіру повністю готові! Смачного!