Якщо в холодильнику застоявся кефір, не поспішайте відразу його викидати, адже з цього продукту можна приготувати пишні і апетитні оладки! Оперативно змішавши прості компоненти і виконавши кілька елементарних кулінарних дій, приготуємо смачний десерт для всієї родини.
Оладки з кислого кефіру нічим не відрізняються від звичайних – прострочений кисломолочний продукт зовсім не псує смак страви! А багато кулінарів і зовсім вважають, що з кислим кефіром оладки виходять набагато краще. Спробуйте приготувати і оціните результат самі! Впевнені, оладки на скисле кефірі припадуть вам до смаку!
Складові:
- кислий кефір – 250 мл;
- яйце – 1 шт .;
- цукор – 2 ст. ложки (або за смаком);
- ванільний цукор – 10 г;
- сіль – пучку;
- харчова сода – ½ ч. ложки;
- борошно – близько 200 г;
- рослинне масло – 4-5 ст. ложок.
Оладки з кислого кефіру рецепт з фото
Як зробити оладки на скисле кефірі
- Цукровий пісок, дозування якого сміливо можна варіювати, оперативно збиваємо з великим яйцем. Кидаємо пучку солі, для посилення смаку додаємо ванільний цукор. Енергійно працюємо віночком, об’єднуючи білок і жовток, а також розчиняючи цукрові крупинки.
- Вливаємо скислемед кефір, попередньо підігрів його в мікрохвильовій печі. Кисломолочний продукт повинен бути теплим, але не гарячим!
- Частинами підсипає просіяне борошно, змішане з содою.
- Замішуємо тягуче, в міру щільна тісто, що нагадує сметану. Дозування борошна може варіюватися – тут багато що залежить від її якості, а також від жирності застосовуваного кефіру, тому орієнтуємося по консистенції борошняної маси. Чим густіше буде тісто, тим вище піднімуться при смаженні наші оладки з кислого кефіру.
- Прогріваємо сковороду з рафінованою олією. Ложкою викладаємо тісто у вигляді коржів. Смажимо на помірному вогні до появи рум’яної скоринки на нижньому боці.
- Підчепивши кулінарної лопаткою, перевертаємо коржі на іншу сторону. Знову чекаємо появи «засмаги». Далі формуємо наступну партію і так до тих пір, поки не закінчиться тісто.
- Якщо оладки вийшли занадто маслянистими, промаківаем їх паперовими серветками. Подаємо зі сметаною, джемами або будь-якими іншими добавками. Для ласунів можна присипати готові оладки на скисле кефірі просіяного цукровою пудрою. Не забуваємо доповнити десерт чаєм або іншими напоями.
Оладки з кислого кефіру повністю готові! Смачного!