Оладки на кисле кефірі

Оладки на кислим молоком
Не завжди зіпсовані продукти потрібно викидати, нерідко з них вдається приготувати відмінні і вельми різноманітні страви. Одним із прикладів таких страв є оладки на кисле кефірі, саме прострочений кисломолочний продукт надає випічці пишність і пікантний смак. Домашні оладки на кислому молоці з начинкою у вигляді фруктів, ароматного меду або варення приємно доповнять ваше чаювання, зробивши його незабутнім.

Коржі, приготовлені на кислому молоці, вийдуть в рази смачніше, якщо в тісто додати шматочки свіжих фруктів. Це можуть бути будь-які кислі, солодкі і навіть вельми екзотичні на смак плоди, що саме додати – вирішувати вам.

Однак нам би хотілося запропонувати вам улюблений і перевірений багатьма рецепт оладок з бананової начинкою. Отримати цілу порцію такої смакоти можна всього за якусь годину. І повірте, вже ці ласощі напевно збере всю вашу сім’ю за обіднім столом.

Оладки на прострочений кефірі

Готуємо оладки на кислому кефірі

Складові

  • Кефір (прострочений) – 250 мл (1 склянка) + –
  • Сода – 1 ч.л. + –
  • Цукор – 3 ст.л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Борошно пшеничне – 12 ст.л. з гіркою + –
  • Яйце – 2 шт. + –
  • Банан – 1 шт. + –

Як приготувати оладки

  1. В окремій мисці збиваємо яйця, сіль, цукор.
  2. Додаємо в яєчну суміш кефір, ретельно все перемішуємо.
  3. Пересипаємо просіяне борошно в кефіру яєчну масу, додаємо в неї 1 ч. Л. соди і заважаємо все віночком. Важливо, щоб тісто перетворилося в однорідну масу (без грудочок) і по консистенції стало схожим на густу сметану. Саме в густоті тесту криється секрет пишних і смачних оладок.
  4. Нарізаємо очищений банан на дрібні шматочки, після чого перекладаємо нарізку в тісто.
  5. Коли тісто досягне необхідної консистенції – залишаємо його на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно настоялося, і встигла набрякнути клейковина.
  6. Розігріваємо сковороду на рослинному маслі і вже на розпечене дно по черзі викладаємо оладки на кисле кефірі.
  7. Печемо оладки 1-2 хвилини під закритою кришкою, на помірному вогні, до легкого рум’янцю. Як тільки одна сторона «підзолотившись» – перевертаємо коржі на іншу сторону. Так чинимо з усією порцією оладок.

Є новоспечені оладки з старого кефіру можна зі сметаною, згущеним молоком, варенням, джемом або медом. Подаємо випічку не тільки до гарячих напоїв, на зразок чаю або кави, але і до всіляких фруктових соків, смузі, киселів, компотів і т. Д.

Поради кухарчука: рецепт з секретом

У приготованих на скисле молоці оладок є кілька незамінних секретів успіху. Полягають вони в тонкощах замісу тіста, в правильному співвідношенні основних інгредієнтів, температурі кефіру і багато інших нюансів, без яких приготування повітряних оладок неможливо.

Як правильно готувати млинці з кислого молока

  1. Тісто для оладок робимо виключно на теплому кефірі. Кімнатна t ° C кислого молока – найбільш оптимальний варіант для створення пишних коржів. Що стосується ступеня кислоти, то пам’ятайте, чим довше кефір простоїть в холодильнику, тим «старіше» він стане, а значить – оладки на його основі вийдуть краще.
  2. Секрет гарного тесту – його густота. Щоб її досягти – необхідно класти більше борошна. Якщо для приготування оладок ви використовуєте 1 літр кислого молока, то 1-1,5 склянки борошна буде недостатньо. Беріть мінімум 2 великих склянки, але пам’ятайте, що головне – не переборщити.
  3. Заважати тісто потрібно ретельно, однак недовго. Якщо занадто активно збивати борошно, то пишних оладок не вийде.
  4. Коли для приготування оладок ви використовуєте фрукти – не забувайте враховувати ступінь їх солодощі. Якщо плоди самі по собі досить солодкі, то цукру кладіть по мінімуму, інакше – страва вийде надто терпким.

Як правильно готувати млинці з кислого молока

Чим замінити продукти в рецепті

Кожна господиня рано чи пізно стикається з тим, що в її арсеналі продуктів в найпотрібніший момент не надається необхідних інгредієнтів. Щоб не відкладати приготування страви на потім – просто замініть відсутні в будинку компоненти складу на наявні.

Отже, що можна замінити в рецепті оладок на кислому молоці.

  1. Соду можна замінити на розпушувач, винятком є ​​той випадок, коли в тісто для оладок додається мед. При наявності меду – сода в складі тесту обов’язкове. В інших же випадках розпушувач спокійно можна використовувати.
    Ідеальною пропорцією вважається не більше 10 г порошку на 400 г борошна.
  2. Цукор в складі оладок замінити можна будь солодкістю: джемом, варенням, медом, шоколадом (солодкими), згущеним молоком, йогуртом і т. П.
  3. В якості начинки виступати можуть не тільки всілякі фрукти, але а також овочі, ягоди, сухофрукти, гриби, горіхи, вівсянка, сир і багато іншого.

Спробуйте зробити оладки на кисле кефірі – і ви переконаєтеся, наскільки це смачне і нехитре в приготуванні блюдо. Печені на сковороді коржі з зіпсованого кефіру, безсумнівно, стануть прекрасним показником вашого кулінарної майстерності, на аромат якого збіжаться всі домочадці.

Готуйте оладки з кислого молока якомога частіше, балуйте себе і своїх рідних смаколиками домашнього приготування.

Смачного!