Оладки на кефірі без яєць

Оладки на кефірі без яєць
Ті, хто вважає відсутність яєчного білка і жовтка в тесті недоліком, будуть розчаровані, отримавши після запікання смачні пишні коржі. Оладки на кефірі без яєць хоч і вважаються пісним стравою, однак вони зовсім не позбавлені пікантних смакових ноток і родзинки в приготуванні. Про те, як зробити класичні, пряні і вівсяні оладки – докладно розповімо в статті, а ви поспішіть втілити рецепти в життя і порадувати сімейство смакотою.

Приготування за класичним рецептом не займе більше півгодини. За цей час ви встигнете зробити 8 порцій повітряних оладок з пшеничного борошна, які зможете подати до сімейної трапези зі сметаною, джемом, згущеним молоком, фруктовим або сметанним соусом.

Класичні оладки без яєць

Складові

  • Пшеничне борошно – 100 г
  • Кефір – 200 г
  • Сода – 1 ч. Л.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – ​​1 ч. Л.
  • Цукор – 1 ч. Л.

Класичні оладки без яєць

Як приготувати пишні оладки

  1. Змішуємо кефір з цукром і сіллю.
  2. Додаємо борошно і соду.
  3. Заважаємо тісто віночком або міксером, поки борошняні грудочки НЕ розіб’ються.
  4. Додаємо рослинне масло і ще раз все перемішуємо, щоб тісто вийшло густе.
  5. Сковороду (з товстим дном) розігріваємо, додаємо в збиту тестову масу ще 1 ч. Л. масла, змішуємо її з тестом і поступово починаємо викладати оладки на розпечене дно.
  6. Тушкуємо оладки на повільному вогні під закритою кришкою. На стіл готові коржі подаємо гарячими.

Якщо у вас в будинку є діти, тоді просто необхідно робити оладки на кефірі без яєць з додаванням різних натуральних прянощів і ароматизаторів. Наступний рецепт саме такий.

Оладки на кефірі без яєць з яблуками і корицею

Оладки на кефірі без яєць з яблуками і корицею
складові

  • Кефір – 0,5 л + –
  • Сода – 0,5 ч.л. + –
  • Яблуко – 2 шт. середнього розміру + –
  • Цукор – 1 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки + –
  • Сіль – щіпка + –

Продукти для подачі

  • Мед – 100 г + –
  • Кориця мелена – 1 ч.л. + –

Приготування

Надати нотку пікантності пісним коржикам можна завдяки фруктової начинці і запашної прянощі. Готуватися вишукані ласощі буде не довше класичного, зате вийде на порядок смачніше.

  1. В окремій мисці змішуємо цукор, сіль, кефір.
  2. Додаємо соду і борошно в кефір, ретельно перемішуємо інгредієнти, але не збиваємо їх.
  3. Яблука нарізаємо дрібними кубиками.
  4. Втручаємося нарізку в тісто.
  5. Отримане пишне тісто столовою ложкою викладаємо в розпечену сковороду.
  6. Гарненько пропечённие з двох сторін оладки перекладаємо на тарілку, посипаємо їх корицею і поливаємо тонкою цівкою меду.

Замість яблук класти в тісто для пісних оладок можна сухофрукти (чорнослив, курага, родзинки), фініки, арахіс, горіхи, банани, виноград і т. Д. Наявність конкретної солодкої начинки визначається виключно смаковими уподобаннями господині.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити кефірів оладки

Вівсяні оладки: рецепт на кефірі без яєць

Пісні оладки – відмінний варіант для вегетаріанців і тих, хто постить. До того ж, дієтичні коржі дуже ніжні на смак.

Оладки стануть прекрасним доповненням до легкого сніданку, який зможуть не тільки прикрасити своїми рум’яними боками, але і надовго наситять організм.

Інгредієнти для рецепта

  • Борошно – 1 склянка;
  • Сухі дріжджі – 2,5 ч. Л .;
  • Кефір (з низьким% жирності) – 1 склянка;
  • Цукор – 1 ст. л .;
  • Вівсяні пластівці – 1 стакан;
  • Сіль – ¼ ч. Л .;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Вівсяні оладки - рецепт на кефірі без яєць

Приготування вівсяних оладок

  1. В одній каструлі змішуємо борошно, цукор, пластівці, сіль, дріжджі.
  2. Кефір трохи підігріваємо, потім переливаємо його в борошняну суміш.
  3. Перемішуємо тісто до однорідної маси, після чого ставимо його на 1 годину в тепле місце.
  4. Коли тісто підійде – запікаємо оладки на розпеченій сковороді. Печемо недовго і під закритою кришкою.

Дріжджове тісто має властивість швидко пригорати, тому під час приготування від плити краще надовго не відходити.

Якщо до цих пір ви не могли визначитися, який же випічкою порадувати своїх домочадців, то впевнені – зараз у вас просто не залишилося сумнівів, що пишні домашні оладки на кефірі без яєць – саме те, про що ви мріяли.

Оладки можна їсти як самостійну страву, або ж подати його як десерт. Однак, в будь-якому випадку, ви отримаєте масу приємних хвилин від поїдання смачних оладок власного приготування.