Дуже зручне швидке блюдо! У мене вийшло 14 немаленьких оладків. М’ясні оладки це дуже вдала знахідка для швидкого обіду або вечері. Соковиті, пишні котлетки, які не треба ліпити руками.
Відрізняються від котлет з вівсянкою тим, що готуються на кефірі, і додається його чимало – цілий стакан на 400 г фаршу, та й пластівців цілий стакан. До останнього не вірила, що смак буде м’ясної :)) Але вийшло дуже добре. Найсмачніше їсти їх гарячими, прямо зі сковороди.
необхідно:
- Фарш м’ясний (у мене курячий від стегенець) – 400 г
- Вівсяні пластівці швидкої варіння – 1 скл.
- Кефір (рідкий йогурт, кисле молоко) – 1 скл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сода – 1/4 ч.л.
- Часник – 1 ч.л. сухого або 2-3 зубки свіжого
- Спеції – на ваш смак
- Масло для смаження
приготування:
Кефір змішати з сіллю, содою і вівсяними пластівцями.
Додати м’ясний фарш, яйце, часник і інші спеції. Вимішати. Дати постояти хвилин 5.
Смажити на сковороді, як і звичайні оладки.
Викладати ложкою, змоченою у воді і злегка приплюснути.
Першу сторону з відкритою кришкою на середньому вогні, а другу під закритою кришкою і вогонь зробити тихіше.
Покласти оладки на серветку для вбирання зайвого масла.
Подавати з улюбленим гарніром.
А ТУТ смачні і соковиті млинці з курячого філе.
Смачного!