Окрошка на майонезі

Окрошка на майонезі
Нерідко ми, господині, в своєму прагненні кожен раз пригощати своїх домашніх чимось цікавим забуваємо про те, що все геніальне просто. Наприклад, якщо взяти добре відомий і улюблений рецепт окрошки на майонезі і злегка видозмінити його, вийде досить оригінально, а головне – смачно. Що б ми не поклали в холодний супчик, він залишиться освіжаючим і апетитним – тільки встигай підливати добавку і спостерігати, щоб усім вистачило!

Окрошка на воді з майонезом

Ця окрошка на майонезі, рецепт якої ми пропонуємо з фото для наочності, сподобається тим, хто не дуже переживає про свою фігуру і не рахує калорії.

Складові

  • Картопля (нерассипчатого сорти) – 3 шт .;
  • М’ясо варене (будь-яке) або ковбаса варена – 300 г;
  • Зварені круто яйця – 4 шт .;
  • Свіжий огірочок – 3 шт .;
  • Зелень цибулі – великий пучок;
  • Кріп (петрушка за бажанням) – 1 пучок;
  • Майонез типу «Європейський» – 200 г;
  • Невеликий лимон – 1 шт .;
  • Вода (фільтрована) – 1,5 л;
  • Сіль.

Окрошка на воді з майонезом

Приготування

  1. Почати слід з відварювання картоплі в кожушках. Інший варіант доведення його до потрібної кондиції – запікання в духовій шафі (в фользі) або ж в мікрохвильовій печі. Готові бульби обчищаємо і ріжемо кубиками довільного діаметру.
  2. Наступний крок – миття овочів. Обсушувати їх необов’язково, адже блюдо все одно робимо на водиці.
  3. Яйця акуратно обчищаємо, а потім дрібно-дрібно ріжемо.
  4. Далі дрібніше огірочки. До речі, якщо шкірочка на них занадто тверда або ж з гіркотою, її обов’язково потрібно обрізати.
  5. Звичайно ж, ріжемо і зелень, а також м’ясо, попередньо відкривши його.
  6. Всі інгредієнти кладемо в загальну ємність, заправляємо майонезом і гарненько все перемішуємо.
  7. Одержаний «салатик» злегка заливаємо холодною водою, так щоб тільки покрити його.
  8. Балакаємо все до повного розчинення майонезних грудок. Після цього виливаємо залишок води.
  9. Залишилося підкислити нашу окрошку на воді з майонезом, щоб смак її став по-справжньому насиченим і багатим. Для цього нам знадобиться лимонний фреш.
  10. Солимо наше коронна страва – і в холодильник мінімум на півгодини.

Перед подачею на стіл можна в кожну тарілку покласти по щіпці давленного молодого часнику. Він відрізняється пікантним і при цьому дуже м’яким смаком – те, що треба!

Окрошка на оцті з копченою ковбасою

Окрошка на оцті з копченою ковбасою

Складові

  • Яйце куряче – півдесятка + –
  • Огірок свіжий – 5 шт. + –
  • Картоплини невеликі – 5 шт. + –
  • Кріп – середній пучок + –
  • Цибуля зелена – середній пучок + –
  • Вода очищена холодна – 1,5 л + –
  • Оцет столовий 9% -й – 1 ст.л. + –
  • Майонезний соус – 200 г + –
  • Редис ка молода – 150 г + –
  • Ковбаса копчена – 150 г + –
  • Колбаса- – 20 г + –

Приготування

Другий варіант того, як можна приготувати окрошку на майонезі, візьмуть на свою замітку любителі копченостей. Так, в даному випадку в загальний «котел» кладеться не тільки «варенка», а й копчена ковбаска – для більшої ситності та ароматності.

Окрошка на оцті з майонезом – відмінне охолоджуючий засіб в літню спеку.

  1. Починаємо підготовку ситної окрошки на воді з майонезом з картоплі. Моєму, кладемо його в ємність з водою і варимо, поки не розм’якне.
  2. В іншій (можна і в цій же) каструльці готуємо яйця до «крутого» стану.
  3. Продукти охолоджуємо, обчищаємо і дрібніше.
  4. Помивши огірочки і зелень, ріжемо їх (кубиками і соломкою) і відправляємо в ємність, в якій будемо перемішувати наше блюдо, коли буде готово.
  5. Далі – черга ковбаси обох видів: її теж слід нарізати не дуже великими кубиками.
  6. Потрібно промити, злегка обсушити і порубати зелень.
  7. Цей рецепт окрошки на воді з майонезом допускає додавання редиски. Її найкраще різати кружками, якщо не надто велика, але кубиками теж буде непогано.
  8. Залишилося лише залити окрошку водою, додати в неї майонез і присмачити оцтом, присолити.

Окрошка на оцті з майонезом особливо смачна охолоджена. Тому її перед подачею до столу потрібно з півгодини потримати в холодильнику.

Як приготувати окрошку на пиві

І наостанок пропонуємо досить незвичайний рецепт, як ще можна приготувати окрошку на майонезі. Безалкогольне пиво і креветочні м’ясо додадуть в неї легку «Безуминка», і вона буде оцінена по достоїнству.

Складові

  • Огірок -1 шт .;
  • Редис – 100 г;
  • Зелена цибулька свіжіше – 150 г;
  • Варені креветки – 50 г;
  • Відварене яловиче м’ясо – 200 г;
  • Яйце велике – 1 шт .;
  • Картоплина варена – 1 шт .;
  • Пиво безалкогольне – 0,5 л;
  • Майонезний соус – 2-3 стол. ложки;
  • Сіль.

Як приготувати окрошку на пиві

Приготування

  1. Картоплину, яйце і креветки слід відварити, охолодити і подрібнити.
  2. Решту продуктів – помити і порізати.
  3. М’ясо креветок, якщо великі, дрібніше теж.
  4. Всю цю смакоту складаємо в одну каструльку, заливаємо пивом і надаємо йому майонезний смак.
  5. Залишиться тільки посолити і охолодити.

Ця незвичайна окрошка на майонезі, яку ми пропонуємо готувати за рецептом з фото, зробить честь будь-якій господині і привнесе різноманітність в звичне меню. Рекомендуємо спробувати!

​​