Нерідко ми, господині, в своєму прагненні кожен раз пригощати своїх домашніх чимось цікавим забуваємо про те, що все геніальне просто. Наприклад, якщо взяти добре відомий і улюблений рецепт окрошки на майонезі і злегка видозмінити його, вийде досить оригінально, а головне – смачно. Що б ми не поклали в холодний супчик, він залишиться освіжаючим і апетитним – тільки встигай підливати добавку і спостерігати, щоб усім вистачило!
Окрошка на воді з майонезом
Ця окрошка на майонезі, рецепт якої ми пропонуємо з фото для наочності, сподобається тим, хто не дуже переживає про свою фігуру і не рахує калорії.
Складові
- Картопля (нерассипчатого сорти) – 3 шт .;
- М’ясо варене (будь-яке) або ковбаса варена – 300 г;
- Зварені круто яйця – 4 шт .;
- Свіжий огірочок – 3 шт .;
- Зелень цибулі – великий пучок;
- Кріп (петрушка за бажанням) – 1 пучок;
- Майонез типу «Європейський» – 200 г;
- Невеликий лимон – 1 шт .;
- Вода (фільтрована) – 1,5 л;
- Сіль.
Приготування
- Почати слід з відварювання картоплі в кожушках. Інший варіант доведення його до потрібної кондиції – запікання в духовій шафі (в фользі) або ж в мікрохвильовій печі. Готові бульби обчищаємо і ріжемо кубиками довільного діаметру.
- Наступний крок – миття овочів. Обсушувати їх необов’язково, адже блюдо все одно робимо на водиці.
- Яйця акуратно обчищаємо, а потім дрібно-дрібно ріжемо.
- Далі дрібніше огірочки. До речі, якщо шкірочка на них занадто тверда або ж з гіркотою, її обов’язково потрібно обрізати.
- Звичайно ж, ріжемо і зелень, а також м’ясо, попередньо відкривши його.
- Всі інгредієнти кладемо в загальну ємність, заправляємо майонезом і гарненько все перемішуємо.
- Одержаний «салатик» злегка заливаємо холодною водою, так щоб тільки покрити його.
- Балакаємо все до повного розчинення майонезних грудок. Після цього виливаємо залишок води.
- Залишилося підкислити нашу окрошку на воді з майонезом, щоб смак її став по-справжньому насиченим і багатим. Для цього нам знадобиться лимонний фреш.
- Солимо наше коронна страва – і в холодильник мінімум на півгодини.
Перед подачею на стіл можна в кожну тарілку покласти по щіпці давленного молодого часнику. Він відрізняється пікантним і при цьому дуже м’яким смаком – те, що треба!
Окрошка на оцті з копченою ковбасою
Складові
- Яйце куряче – півдесятка + –
- Огірок свіжий – 5 шт. + –
- Картоплини невеликі – 5 шт. + –
- Кріп – середній пучок + –
- Цибуля зелена – середній пучок + –
- Вода очищена холодна – 1,5 л + –
- Оцет столовий 9% -й – 1 ст.л. + –
- Майонезний соус – 200 г + –
- Редис ка молода – 150 г + –
- Ковбаса копчена – 150 г + –
- Колбаса- – 20 г + –
Приготування
Другий варіант того, як можна приготувати окрошку на майонезі, візьмуть на свою замітку любителі копченостей. Так, в даному випадку в загальний «котел» кладеться не тільки «варенка», а й копчена ковбаска – для більшої ситності та ароматності.
Окрошка на оцті з майонезом – відмінне охолоджуючий засіб в літню спеку.
- Починаємо підготовку ситної окрошки на воді з майонезом з картоплі. Моєму, кладемо його в ємність з водою і варимо, поки не розм’якне.
- В іншій (можна і в цій же) каструльці готуємо яйця до «крутого» стану.
- Продукти охолоджуємо, обчищаємо і дрібніше.
- Помивши огірочки і зелень, ріжемо їх (кубиками і соломкою) і відправляємо в ємність, в якій будемо перемішувати наше блюдо, коли буде готово.
- Далі – черга ковбаси обох видів: її теж слід нарізати не дуже великими кубиками.
- Потрібно промити, злегка обсушити і порубати зелень.
- Цей рецепт окрошки на воді з майонезом допускає додавання редиски. Її найкраще різати кружками, якщо не надто велика, але кубиками теж буде непогано.
- Залишилося лише залити окрошку водою, додати в неї майонез і присмачити оцтом, присолити.
Окрошка на оцті з майонезом особливо смачна охолоджена. Тому її перед подачею до столу потрібно з півгодини потримати в холодильнику.
Як приготувати окрошку на пиві
І наостанок пропонуємо досить незвичайний рецепт, як ще можна приготувати окрошку на майонезі. Безалкогольне пиво і креветочні м’ясо додадуть в неї легку «Безуминка», і вона буде оцінена по достоїнству.
Складові
- Огірок -1 шт .;
- Редис – 100 г;
- Зелена цибулька свіжіше – 150 г;
- Варені креветки – 50 г;
- Відварене яловиче м’ясо – 200 г;
- Яйце велике – 1 шт .;
- Картоплина варена – 1 шт .;
- Пиво безалкогольне – 0,5 л;
- Майонезний соус – 2-3 стол. ложки;
- Сіль.
Приготування
- Картоплину, яйце і креветки слід відварити, охолодити і подрібнити.
- Решту продуктів – помити і порізати.
- М’ясо креветок, якщо великі, дрібніше теж.
- Всю цю смакоту складаємо в одну каструльку, заливаємо пивом і надаємо йому майонезний смак.
- Залишиться тільки посолити і охолодити.
Ця незвичайна окрошка на майонезі, яку ми пропонуємо готувати за рецептом з фото, зробить честь будь-якій господині і привнесе різноманітність в звичне меню. Рекомендуємо спробувати!