Огірковий сік

Сік з огірків
А чи можна приготувати цілющий напій, що виводить токсини, насичує організм мікроелементами з самого звичного для нас овоча? Звичайно, якщо ми робимо сік з огірків, адже він не тільки живить нас вітамінами і мінералами, а й постачає тіло «структурованою водою». Це надзвичайне природне засіб, що дозволяє відновити баланс рідини в організмі і попереджає виникнення багатьох захворювань.

Для чого застосовується сік з огірків

Склад огіркового соку сам по собі такий, що відновлює баланс калію і натрію, що дуже важливо не тільки в спеку, а й у звичайні дні для людей з серцево-судинними захворюваннями, так як виводить з організму натрій, завдяки своєму сечогінній дії.

  • Корисний сік і людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту з порушеним кислотно-лужний баланс. Особливо добре допомагає він при печії.
  • Також сік незамінний в якості м’якого проносного засобу – для усунення запорів його найкраще поєднувати з кефіром.
  • Сік огірків благотворно впливає на стінки судин, підтримуючи концентрацію магнію в клітинах, і нормалізує кров’яний тиск. Тобто всім, хто страждає і гіпо-, і гіпертонією пити його необхідно як відмінного профілактичний засіб.
  • А змішавши Огурцова сік з медом в пропорції 1: 6, ми отримаємо прекрасний відхаркувальний засіб. Воно допоможе відходити мокроті і застосовується в якості супутньої терапії при бронхітах.
  • Суміш соків шпинату і огірка використовується при ревматичних захворюваннях – подагрі, артриті, так як виводить з організму сечову кислоту.

Досить вагомі аргументи на користь вживання цього цілющого напою, чи не так? Дізнаємося тепер, як його зробити і зберегти, тим більше, що при консервації його властивості анітрохи не слабшають.

Як приготувати огірковий сік

Як приготувати огірковий сік

Складові

  • Огірки – 10 шт. + –
  • Кріп свіжий – 100 г + –
  • Хрін свіжий (корінь) – 50 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Запашний перець горошком – 3 шт. + –

Варіант 1

Цей сік зробимо смачним – з сіллю і спеціями, щоб пити його було не тільки корисно, але й дуже приємно!

  1. Огірочки ретельно миємо й перевіряємо на наявність пошкоджень. Якщо вони є, повністю вирізаємо і також прибираємо носики. Зелень також промиваємо.
  2. Ріжемо овочі на бруски і подрібнюємо в блендері. Потім проціджуємо все через кілька шарів марлі, покладеної в велике сито, і добре віджимаємо.
  3. Хрін також подрібнюємо в блендері або натираємо на тертці і віджимають в огірковий сік.
  4. Кріп дрібно рубаємо і заливаємо сокової сумішшю разом з горошинами перцю. Солимо, прикриваємо чистою тканиною і залишаємо бродити в теплому місці. Температура повинні бути 18-20 ° С.
  5. Через 2-3 дня закриваємо баночку капронової або кришкою, що загвинчується і ховаємо в холодильник.

Варіант 2

Зробимо за цим рецептом на пробу невелику порцію соку.

Готуємо сік з домашніх огірків

  • Відмиваємо губкою 1,5 кг молодих огірків, ріжемо їх на шматочки і замочуємо в солоному розчині, приготованому з розрахунку 1 ст.л. без гірки крупної солі на 1 літр води і залишаємо на 3-4 години.
  • Поки огірки замочуються, займемося спеціями: корінь хрону в 3 см і 1 пекучий червоний перець миємо й дрібно рубаємо. Змішуємо їх з чорним перцем (за смаком), кмином і сушеним кропом – по 1 ч.л.
  • За цей же час стерилізуємо літрову банку з кришкою, що загвинчується. Коли вона висохне і остигне, складаємо в неї спеції.
  • Через 3 години розсіл зливаємо в окремий посуд, огірки дістаємо, подрібнюємо в блендері або перекручує через м’ясорубку і віджимають сік до розсолу.
  • Заливаємо приправи і зелень соком з огірка, прикриваємо кришкою і залишаємо бродити на пару днів при температурі не вище 20 ° С.
  • Потім закручуємо кришку і ставимо сік в холодильник.

Перед вживанням наливаємо необхідну кількість в чашку і даємо зігрітися при кімнатній температурі.

варіант 3

Як і в першому рецепті відбираємо молоді щільні огірочки без пошкоджень, моєму їх, промаківаем рушником і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері. Віджимаємо сік і заливаємо його в невеликі поліетиленові пакети або силіконові форми.

Ставимо в морозилку і залишаємо до повного замерзання. Потім огірковий лід з формочок можна розкласти по пакетах і залишити до вживання. Краще розморожувати сік природним способом, скажімо, залишати на ніч в чашці, а вранці натщесерце приймати.

Якщо ж в наші плани не входить тривале зберігання огіркового соку, робимо його за допомогою невеликої соковижималки або також, подрібнюючи блендером і віджимаючи. Вживати його добре в поєднанні з іншими овочами.

Коктейлі з соку огірків

  • З селерою

Наприклад, оптимальними будуть мікси з огірка, селери і салату.

Для цього віджимаємо сік 1 свіжого огірка разом з коренем в 1 см селери. Додаємо до них 1 ст.л соку салату і ставимо охолоджуватися. П’ємо такий сік натщесерце за півгодини до їди.

Коктейлі з соку огірків

  • З морквою

Щоб приготувати суміш огіркового та морквяного соку, нам знадобиться 2 огірка і 1 велика морква. За допомогою невеликої соковижималки робимо з них сік і даємо охолонути. Пити його також краще натщесерце.

  • зі шпинатом

Користь цього поєднання складно переоцінити. Такий «союз» дає справжню живу воду, що дозволяє прибрати безліч проблем, від набряків, до порушення обміну речовин.

Беремо 300 г шпинату і 1 стиглий огірок. Все пропускаємо через соковижималку і п’ємо вранці перед сніданком. Результат в прямому сенсі слова відбитися на обличчі після першого ж тижня застосування.

Найкраще пити таку суміш курсами по 10 днів з перервою на місяць.

sok-iz-ogurcov4

  • З кефіром

Також дуже корисно додавати огірковий сік в кефір в пропорції 1: 1. Це зробить смачний кисломолочний напій ще більш освіжаючим. Ну, а в найспекотніші дні спробуємо заморозити сік огірка в формочках для льоду і додавати по 3-4 кубика на 1 склянку кефіру.

Збиваємо все занурювальним блендером, додаємо дрібку солі, 1 ч.л. рубаної зелені і перед нами чудовий прохолодний, неймовірно корисний напій!

Ось бачите, яким смачним і корисним може бути сік з огірків, друзі! Якщо вживати його регулярно, позитивні зміни не змусять себе чекати. Пробуйте і відписуйтеся в коментарях!