Сьогодні ми дізнаємося, як зробити надзвичайно смачну і екзотичну заготовку на зиму з абсолютно звичайних продуктів. Приготуємо смачну закрутку – огірки з кетчупом «Чілі», так, звучить незвично, навіть дивно, але, повірте, спробувати варто, рецепт потім запитають все друзі. Готуючи звичний маринад з додаванням томатного соусу, ми отримуємо більш насичений і яскравий смак, ніж просто додаючи сіль.
Огірки в томатної заливки виходять набагато більш ароматними, ніж залиті традиційним розсолом. Ми можемо на свій розсуд використовувати спеції або відмовитися від них зовсім і взяти тільки кетчуп з сіллю і цукром, воду і огірки.
Так як прибрати завжди простіше, ніж додати, представляємо вам основний, найбільш повний рецепт консервації огірків з томатним соусом.
Банки краще взяти літрові, так як в менший обсяг огірочки вмістити буде проблематично.
Огірки з кетчупом чилі: рецепт з прянощами
Складові
- Огірки – 1,5-2 кг + –
- Часник – 4-6 зубків + –
- Лавровий лист – 4-6 листочків + –
- Кріп – 2 парасольки + –
- Листя хрону – 4 шт. + –
для розсолу
- Вода – 3,5-4 склянки + –
- Оцет столовий 9% – 100 мл + –
- Цукор – 100 г + –
- Сіль – 1 ст.л. + –
- Кетчуп «Чилі» – 4 ст.л. + –
Як приготувати огірки в кетчупу
Всі пропорції дані з розрахунку на 2 літрові банки.
- Огірки як зазвичай добре промиваємо, видаляємо, якщо потрібно занадто гострі пухирці, зробити це можна за допомогою рушники, і замочуємо на 3-4 години в холодній воді. Так вони будуть більш хрусткими і соковитими.
- Банки годі й стерилізувати, а просто вимити з содою, так як ми все одно будемо пастеризувати нашу заготовку. А ось кришками краще не ризикувати і продезінфікувати, як годиться паром або в духовці.
- Зелень миємо, часник чистимо і ріжемо на пелюстки.
- Тепер розкладаємо по чистим банкам порівну зелень, часник, щільно закладаємо огірочки і приступаємо до маринаду.
- Ставимо на вогонь воду, розводимо в ній потрібну кількість кетчупу, додаємо цукор і сіль. Чекаємо, коли вони повністю розчиняться, доводимо все до кипіння, додаємо оцет, і тут же заливаємо розсіл в банки.
Закручуємо огірки кришками і ставимо стерилізувати в каструлю з теплою водою. Стерилізувати їх, після закипання води, треба на невеликому вогні не менше 8-10 хвилин. Головним індикатором буде потемніння огіркової шкірки – з смарагдово зеленій вона стане оливковою.
Банки, як правило, перевертаємо, укутуємо і тримаємо так, поки температура не зрівняється. Після охолодження ставимо заготовку в прохолодне місце.
Домашні огірки з кетчупом «Чілі»
Як ми вже сказали вище, існує ще більш легкий рецепт закрутки огірків в томатної заливки. Нам знадобляться маленькі огірочки і 3-4 літрових банки в залежності від розміру плодів.
- Овочі і банки моєму, кришки стерилізуємо.
- Огірки розрізаємо вздовж на 4 частини і розкладаємо, а точніше розставляємо по банкам.
Приступаємо до приготування маринаду:
- на вогні прогріваємо 1 л води,
- насипаємо туди 1 склянку цукру і 2 ст.л. солі.
- як тільки все розчиниться, додаємо 300 г кетчупу і 150 мл оцту.
- Як тільки все ще раз закипить, заливаємо маринадом огірки, закручуємо їх і ставимо в воду на стерилізацію.
Тримаємо 10 хвилин, виймаємо, перевертаємо і вкутуємо. Готово!
Такі незвичайні огірки з кетчупом чилі оцінять друзі і домочадці і в свята, і в будні. Спробуйте приготувати і діліться враженнями в коментарях, друзі!