Огірки з кетчупом «Чілі»

Огірки з кетчупом чилі
Сьогодні ми дізнаємося, як зробити надзвичайно смачну і екзотичну заготовку на зиму з абсолютно звичайних продуктів. Приготуємо смачну закрутку – огірки з кетчупом «Чілі», так, звучить незвично, навіть дивно, але, повірте, спробувати варто, рецепт потім запитають все друзі. Готуючи звичний маринад з додаванням томатного соусу, ми отримуємо більш насичений і яскравий смак, ніж просто додаючи сіль.

Огірки в томатної заливки виходять набагато більш ароматними, ніж залиті традиційним розсолом. Ми можемо на свій розсуд використовувати спеції або відмовитися від них зовсім і взяти тільки кетчуп з сіллю і цукром, воду і огірки.

Так як прибрати завжди простіше, ніж додати, представляємо вам основний, найбільш повний рецепт консервації огірків з томатним соусом.

Банки краще взяти літрові, так як в менший обсяг огірочки вмістити буде проблематично.

Огірки з кетчупом чилі: рецепт з прянощами

Огірки з кетчупом чилі

Складові

  • Огірки – 1,5-2 кг + –
  • Часник – 4-6 зубків + –
  • Лавровий лист – 4-6 листочків + –
  • Кріп – 2 парасольки + –
  • Листя хрону – 4 шт. + –

для розсолу

  • Вода – 3,5-4 склянки + –
  • Оцет столовий 9% – 100 мл + –
  • Цукор – 100 г + –
  • Сіль – 1 ст.л. + –
  • Кетчуп «Чилі» – 4 ст.л. + –

Як приготувати огірки в кетчупу

Всі пропорції дані з розрахунку на 2 літрові банки.

  1. Огірки як зазвичай добре промиваємо, видаляємо, якщо потрібно занадто гострі пухирці, зробити це можна за допомогою рушники, і замочуємо на 3-4 години в холодній воді. Так вони будуть більш хрусткими і соковитими.
  2. Банки годі й стерилізувати, а просто вимити з содою, так як ми все одно будемо пастеризувати нашу заготовку. А ось кришками краще не ризикувати і продезінфікувати, як годиться паром або в духовці.
  3. Зелень миємо, часник чистимо і ріжемо на пелюстки.
  4. Тепер розкладаємо по чистим банкам порівну зелень, часник, щільно закладаємо огірочки і приступаємо до маринаду.
  5. Ставимо на вогонь воду, розводимо в ній потрібну кількість кетчупу, додаємо цукор і сіль. Чекаємо, коли вони повністю розчиняться, доводимо все до кипіння, додаємо оцет, і тут же заливаємо розсіл в банки.

Закручуємо огірки кришками і ставимо стерилізувати в каструлю з теплою водою. Стерилізувати їх, після закипання води, треба на невеликому вогні не менше 8-10 хвилин. Головним індикатором буде потемніння огіркової шкірки – з смарагдово зеленій вона стане оливковою.

Банки, як правило, перевертаємо, укутуємо і тримаємо так, поки температура не зрівняється. Після охолодження ставимо заготовку в прохолодне місце.

Домашні огірки з кетчупом «Чілі»

Як ми вже сказали вище, існує ще більш легкий рецепт закрутки огірків в томатної заливки. Нам знадобляться маленькі огірочки і 3-4 літрових банки в залежності від розміру плодів.

  • Овочі і банки моєму, кришки стерилізуємо.
  • Огірки розрізаємо вздовж на 4 частини і розкладаємо, а точніше розставляємо по банкам.

Як приготувати огірки в томатному соусі

Приступаємо до приготування маринаду:

  • на вогні прогріваємо 1 л води,
  • насипаємо туди 1 склянку цукру і 2 ст.л. солі.
  • як тільки все розчиниться, додаємо 300 г кетчупу і 150 мл оцту.
  • Як тільки все ще раз закипить, заливаємо маринадом огірки, закручуємо їх і ставимо в воду на стерилізацію.

Тримаємо 10 хвилин, виймаємо, перевертаємо і вкутуємо. Готово!

Такі незвичайні огірки з кетчупом чилі оцінять друзі і домочадці і в свята, і в будні. Спробуйте приготувати і діліться враженнями в коментарях, друзі!