Обід з яєць

Обід з яєць
Хочеться з’їсти чогось новенького і незвичайного, але немає бажання вибиратися з дому за продуктами або йти в ресторан, знайоме? Пропонуємо вам кілька рецептів для різноманітності меню, а саме розповімо, що приготувати на обід з яєць, щоб це було просто, швидко і цікаво! Настільки поширений продукт, звичайно ж, є в холодильнику кожної господині, тим більше що нам не завжди потрібен десяток, іноді вистачить і пари штук.

Є яйця дуже корисно, адже одних вітамінів в них міститься 12, включаючи холін, що не розпадається при термічній обробці – відмінну профілактику раку. Крім того вони містять незамінні амінокислоти і білок! Шкіра, волосся, нігті, кістки – ось що покращує цей продукт, будучи, безумовно, дієтичним.

Ті ж, хто побоюється великої кількості холестерину, що міститься в яйцях (майже 70% добової норми в 100 г), варто згадати, що жири в ньому ненасичені.

Додамо до цього приголомшливу варіативність смаків і сумішей, які ми можемо досягти, використовуючи яйця і простоту в приготуванні, і отримаємо воістину незамінний продукт!

Страви з печених яєць на обід

Навряд чи ми здивуємо когось яєчнею або омлетом, тому пропонуємо дещо цікавіше!

відкритий пиріг

Для нього нам знадобиться лист листкового тіста, 4 яйця, шинка, сметана і зелень. Шинку можна замінити на копчену курку або м’ясо, а можна, додати тільки овочі: броколі, шпинат або тушковані гриби.

  • У невелику силіконову форму укладаємо лист тіста, формуючи високі бортики, наколює виделкою, щоб воно пропеклося.
  • Заповнюємо форму начинкою: змішуємо сметану з зеленню і з порізаної скибочками шинкою, м’ясом або овочами.
  • Зверху розбиваємо яйця так, щоб жовток НЕ розтікся, і вийшла гарна яєчня.
  • За бажанням посипаємо все тертим сиром і ставимо в духовку.
  • Випікаємо хвилин 20 при 200 оС.

Вийде ситний корисний обід на двох чоловік!

Страви з печених яєць на обід

Це ж блюдо можна вдосконалити, відправивши пекти яйця збитими! Відокремлюємо білки від жовтків, перетворюємо міксером білок в круту піну, яку викладаємо на начинку. Розміщуємо всередину неї жовтки, що залишилися. Пиріг вийде приголомшливо повітряним!

запіканка

Якщо домашнім подобаються запіканки, то наступне блюдо то, що потрібно.

  1. Відварюємо 4 яйця, пасеруємо шинкованную цибулину, чистимо 1 зубчик часнику і дрібно рубаємо ½ пучка зелені.
  2. Тепер беремося за приготування соусу: розтоплюємо на сковороді 50 г вершкового масла з 2 ст.л борошна. Як тільки суміш зарум’яниться, вводимо молоко, перемішуючи все віночком. Повинна вийти консистенція сметани. Солимо, додаємо мускатний горіх.
  3. Варені яйця чистимо і розрізаємо на четвертинки.
  4. Укладаємо їх в глибокий посуд, посипаємо зеленню, луком і подрібненим часником.
  5. Зверху поливаємо соусом і висипаємо тертий сир (50 – 70 г).

Всі ставимо в духовку і випікаємо при 180 ° С до рум’яної скоринки.

Що можна приготувати на обід з яєць

«Вершковий» омлет

Для любителів класичного омлету пропонуємо його більш смачний і красивий варіант. Омлет виходить незвичайно пишним!

Складові

  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки 30% – ст.л.
  • Масло для смаження (можна взяти вершкове, так смак вийде більш глибоким і ніжним) – 2 ч.л.
  • Сіль, спеції, зелень – за смаком.

«Вершковий» омлет

Приготування

  1. Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо перші в круту піну з сіллю, а другі розмішуємо до однорідності, також присолити.
  2. На невеликій сковороді розігріваємо олію і виливаємо жовтки. Як тільки вони прихопили, заливаємо все вершками, а зверху викладаємо білкову піну. Тримаємо на невеликому вогні 3-5 хвилин, посипаємо зеленню і підвертаємо один край омлету, щоб вийшов кишеньку.

Подаємо гарячим відразу ж. Смачного!

Запіканка з гарбузом

Дуже смачною і дієтичної виходить запіканка з яєць з цибулею пореєм і гарбузом.

  1. У великій сковороді з високими бортиками обсмажуємо до напівготовності подрібнені овочі: великий стебло порею, пару кущиків зеленої цибулі, 200 г сирої тертої гарбуза.
  2. Все перчимо, додаємо мускатний горіх і знімаємо з вогню.
  3. 6 великих яєць збиваємо з ¾ склянки вершків (будь-якої жирності) і заливаємо сумішшю овочі.
  4. Відправляємо туди ж порізані кубиками фету або бринзу.
  5. Змащуємо об’ємну форму маслом, виливаємо в неї нашу запіканку і готуємо її при 180 оС близько 40 хвилин.

Яйця з овочами готові!

Що приготувати з яєць на обід

Супи з яєць на обід

Однак, раз в обід можна обійти увагою перші страви, пропонуємо спробувати ніжний яєчний крем-суп.

Для нього нам знадобиться 500 – 600 мл курячого бульйону, запасемося їм заздалегідь.

  • У каструлі, де в подальшому залишиться суп, прогріваємо до злегка золотистого кольору 2 ст.л. борошна з 1 ст.л. вершкового масла.
  • Додаємо на кінчику ножа запашний перець і тонкою цівкою вливаємо бульйон. Робимо це маленькими порціями, а щоб не залишилося грудочок перемішуємо бульйон віночком, залишаємо закипати, попередньо покришивши туди куряче м’ясо, якщо воно залишилося.
  • Тим часом збиваємо в окремому посуді 3 жовтки зі склянкою вершків будь-якої жирності. Коли суміш стане однорідною, потихеньку вводимо в неї гарячий бульйон. Додаємо по 1-ій столовій ложці і не більше 5-6.
  • Знімаємо киплячий суп з вогню і акуратно, дуже поступово вливаємо в нього жовткову суміш, весь час заважаючи.

Супи з яєць на обід

Важливо! Більше суп прогрівати не можна, щоб яйця не згорнулися! Розливаємо по порційних тарілках, смачного!

Яєчний суп по-французьки

Тим, хто не любить кремоподібну консистенцію напевно підійде рецепт яєчного супу з картоплею.

Складові

  • Курка (можна з кісточкою, щоб бульйон був більш наваристим) – 400 г
  • Картопля – 300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Плавлений сир (твердий або м’який) – 200 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Спеції, сіль, лавровий лист, зелень – за смаком

Яєчний суп по-французьки

Приготування

  1. Варимо бульйон: у 2-х літрову каструлю поміщаємо курку і заливаємо водою. Як тільки вона почне закипати, додаємо лавровий лист і горошини перцю. Варимо ще 20 хвилин, м’ясо виймаємо остигати.
  2. Поки курка вариться, чистимо картоплю, ріжемо його кубиками і відправляємо варитися в бульйон.
  3. На невеликій кількості масла робимо зажарку: дрібно ріжемо цибулю, моркву натираємо на тертці, все зарум’янюється, відправляємо в каструлю.
  4. Якщо сир твердий, дрібно ріжемо його або трьом, якщо м’який, викладаємо в суп ложкою.
  5. Все варимо ще 20 хвилин і додаємо мелкорубленое м’ясо.
  6. Збиваємо в окремому посуді яйце і виливаємо його в киплячий суп, безперервно помішуючи.

Подаємо гарячим з сухариками з білого або житнього хліба.

Крем брюле

Як відомо з яєць можна приготувати безліч солодких страв. Приготуємо смачний крем-брюле. Для нього нам знадобляться цілих 6 яєць!

Крем брюле

  1. Для початку спечемо бісквіт за класичною схемою: змішуємо 3 яйця з ½ склянки цукру і такою ж кількістю борошна.
  2. Все збиваємо і ставимо випікатися при 180 оС.
  3. Готовий корж охолоджуємо.
  4. Приступаємо до рідкої начинці: 400 мл жирних вершків ставимо на вогонь з ваніліном. Поки вони прогріваються, збиваємо 3 жовтки з 80 г цукру до білого кольору. Тепер вливаємо дуже тонкою цівкою гарячі вершки в жовткову піну. Весь час заважаємо, щоб яйця не згорнулися. Крем готовий.
  5. Застеляємо форму папером для випічки, залишивши високі бортики, ставимо в неї бісквітний корж. За бажанням просочуємо його сиропом для соковитості або залишаємо так.
  6. Знову невеликими порціями наливаємо поверх крем. Якщо зробити це швидко, сухий повітряний бісквіт спливе.
  7. Занурюємо форму з крем-брюле в глибоке деко, куди наливаємо воду – стежимо, щоб рівень був приблизно до середини висоти форми.
  8. Випікаємо при 180 ° С до золотистої скоринки близько півгодини.
  9. Прикрашаємо ягодами зі збитими вершками, цукровою пудрою або тертим шоколадом.

Смачного!

Шоколадний мус

На завершення приготуємо чудовий рецепт шоколадного мусу, адже складно знайти що-небудь більш просте і, в той же час, надзвичайно смачне!

Для нього нам буде потрібно 100 г шоколаду (бажано гіркого), 1 ст.л. вершкового масла і 1 яйце.

  • На водяній бані розтоплюємо шоколад разом з маслом, а в окремому посуді збиваємо яйце.
  • Вводимо яєчну суміш в прогрітий шоколад дуже акуратно, все перемішуємо і наливаємо в силіконові форми.
  • Ставимо їх в наповнений до середини водою глибоке деко і випікаємо 15 – 17 хвилин при 180 ° С. І все!

Шоколадний мус

Тепер ми знаємо, що приготувати з яєць, щоб обід вийшов не тільки ситним, але і незвичайним! Пробуйте і насолоджуйтеся новими смаками, друзі!