Обід холостяка

обід холостяка
Коли жінка живе одна, їй немає необхідності затівати з серйозною цим – вистачає перехоплених дрібниць. Але от коли мова йде про чоловіка, сирком і шоколадкою не обійтися, значить, потрібна серйозна їжа – що приготувати на обід холостяку? Для того щоб трапеза була не тільки щільною, але смачною, різноманітною і навіть корисною – так-так, це можливо – не обов’язково чергувати біля плити.

Не важливо, про кого йде мова, про чоловіка або про жінку, в харчуванні важливо співвідношення білків, жирів і вуглеводів, але для сильної половини, звичайно, ж, перша складова куди як важливіше незалежно від фізичних навантажень.

Якщо ж чоловік займається спортом, то нехтувати протеїнами ніяк не можна, тому упор в нашому меню буде зроблений на них. Але і про вуглеводи не забудемо, адже це чиста енергія, яка так потрібна в середині дня. А ось жири краще вибрати рослинного походження, на відміну від тварин вони дуже корисні, оскільки містять ненасичені жирні кислоти.

Тепер, коли зі складом раціону розібралися, визначимося зі стравами! Адже якщо потрібні білок і рослинні жири, зовсім не обов’язково кожен день смажити яєчню на оливковій олії.

У вихідний день, коли можна витратити трішки часу на приготування обіду, зробимо ставку на італійську пасту. Важко знайти більш вдалий варіант, в якому «все включено»!

Паста для холостяка

Для початку приготуємо знамениту карбонара – вона робиться найпростіше!

Складові

  • Спагеті (пір’я, метелики або ріжки) – 400 г;
  • Бекон (грудинка, корейка) – 200 г;
  • Сир твердий – 80 г;
  • Яйце – 3 шт .;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сіль, спеції (білий і запашний перець, базиліки, чебрець) – за смаком.

Що приготувати на обід холостяку

Приготування

  1. Доводимо до кипіння літр підсоленої води і відварюємо в ній спагетті аль денте (вони повинні бути трохи дещо жорстким) – так макарони вийдуть не тільки ситними, але і корисними!
  2. На сковороду з невеликою кількістю оливкової олії (якщо немає, беремо звичайну соняшникову) викладаємо спочатку тонкі скибочки бекону, а потім, через 2 – 3 хвилини рубаний часник. Безперервно помішуючи, обсмажуємо до золотистого, але не довше 5 хвилин.
  3. Знімаємо сковороду з вогню, викладаємо в неї пасту, вбиваємо туди ж 1 жовток і пару яєць перемішуємо. Сиплемо тертий сир, знову як слід заважаємо і подаємо!

Як бачите, нічого складного!

Паста з морепродуктами

Аналогічним чином приготуємо пасту з морепродуктами.

  1. Поки макарони варяться, викладаємо на сковороду 500 г розморожених і промитих морепродуктів. Тушкуємо їх, поки рідина не випарується.
  2. 2 помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на тертці прямо в сковорідку з мідіями і креветками.
  3. Перчимо, солимо, підсипає сухого базиліка, рубленого часнику і тушкуємо хвилин 5.
  4. Вливаємо склянку вершків будь-якої жирності, перемішуємо, Томім на маленькому вогні пару хвилин і викладаємо в соус пасту.

Заважаємо, викладаємо на тарілку і посипаємо тертим сиром. Виходить неймовірно смачно!

Паста з морепродуктами

Спагеті з куркою

Таким же чином можна готувати спагетті з куркою – просто дрібно рубаємо не до кінця розморожені філе, обсмажуємо на маслі з часником.

Після обсмажування вливаємо вершки і насипаємо тертий сир, з грибами або з фаршем. У цьому випадку нам знадобляться не вершки, а помідори або томатна паста.

obed-xolostyaka3

Салат з помідорів чері з базиліком

Варіантів італійського блюда для обіду холостяка незліченна безліч, а в якості доповнення відмінно підійде салат з помідорів чері з базиліком.

Миємо й нарізаємо на половинки 300 г помідорів, «Обскубують» руками ½ пучка зеленого і фіолетового базиліка, солимо, скроплюємо бальзамічним, оцтом, заправляємо оливковою олією і готово!

Салат з помідорів чері з базиліком

За бажанням туди ж можна додати листя салату (руколи або айсберга) і нарізаний кубиками сир фета. Так смак стане багатшим.

Ну а якщо ми додамо в салат скибочки червоної риби, кілька четвертинок вареного яйця і кукурудзу, він стане повноцінним холодним блюдом!

Сирний суп з Шпикачки

Для неодружених, які звикли їсти на обід найперше, пропонуємо рецепти швидких і смачних супів.

М’ясну складову можна варіювати як завгодно – мисливські ковбаски, сардельки і навіть копчені реберця або крильця – все до наших послуг!

Складові

  • Шпикачки – 250 г;
  • Картопля – 3 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Плавлений сир – 300 г (або 3 пачки);
  • Вода (або бульйон) – 1,5 л;
  • Вершкове масло – 1 ст.л .;
  • Зелень – ½ пучок;
  • Сіль, перець – за смаком.

Сирний суп з Шпикачки

Приготування

  1. Кладемо нарізану картоплю в киплячу воду або бульйон і, поки вона вариться, чистимо і ріжемо цибулю, моркву натираємо на тертці.
  2. На сковороді обсмажуємо, безперервно помішуючи, до легкої скоринки порізані на скибочки шпикачки, відправляємо їх до картоплі. У цьому ж маслі доводимо до золотистого кольору цибулю і моркву і також кладемо в суп.
  3. Доводимо все до кипіння і, якщо сир твердий, ріжемо його на брусочки, якщо м’який, ложками перекладаємо в суп. Варимо, поки він повністю не розчиниться – 10 – 12 хвилин. Вимикаємо, розливаємо по тарілках і посипаємо зеленню.

Подаємо з сухариками або грінками.

шурпа

Коли на обід хочеться чогось екзотичного і незвичного, приготуємо шурпу. Напевно ви пробували її в самих різних «громадського харчування», але домашня вона виходить набагато смачніше!

  1. Замість баранини можна взяти яловичину. Нарізаємо 400 г м’яса на невеликі шматки, солимо, перчимо і тушкуємо в глибокому посуді.
  2. Через 15 – 20 хвилин відправляємо до нього одну порізану на півкільця цибулину, потім, порізану на скибочки морква. Все перемішуємо і через 5 – 7 хвилин кладемо в м’ясо 2 крупно порізаних помідора без шкірки.
  3. Млоїмо 5-7 хвилин і додаємо 1 порізаний болгарський перець.
  4. Помішуючи, тримаємо його 3-4 хвилини, а потім викладаємо порізаний на четвертинки картоплю (3 шт.), Заливаємо все водою на 2 пальці.
  5. Досолюємо, кладемо пару горошин запашного перцю, цілий зубчик часнику і пучок кінзи або петрушки (його можна не розв’язувати, оскільки зелень потрібна для смаку – потім ми її дістанемо).

Тушкуємо все до готовності картоплі, потім виймаємо зелень і розливаємо по тарілках! Неймовірно просте і таке ж ситне і смачне блюдо готове!

шурпа

куряча локшина

Ще простіше і швидше готується куряча локшина.

  • Стегенце заливаємо 2 літрами води, доводимо до кипіння і кладемо цілком цибулину морква, лавровий лист і запашний перець, солимо.
  • Варимо, поки м’ясо не почне відділятися від кісток – приблизно 30 – 35 хвилин.
  • Виловлюємо курку та овочі, і засипаємо локшину.
  • Через 5-7 хвилин, після того, як вона закипить, відправляємо за бажанням назад нарізану скибочками варену моркву (цибулину викидаємо) і подрібнене м’ясо.

Доводимо до кипіння, вимикаємо. Подаємо зі сметаною і рубаною зеленню.

куряча локшина

Сирна запіканка

Що ж, коли є і перше і друге, саме час подумати про десерті! Раптом ви з тих, хто вважає обід без смачненького марною тратою місця в шлунку. Зробимо просту сирну запіканку – швидко і просто, а, головне, солодко і навіть корисно!

  1. Змішуємо півкіло сиру з 100 г цукру, 2 яйцями, 2 ст.л. вершкового масла, 100 г манки і ¼ склянки молока.
  2. Збиваємо міксером або перемішуємо прямо ложкою. Можна залишити масу настоятися (крупа повинна набрякнути), а можна пекти відразу.
  3. Невелику форму для випікання змащуємо маслом, наповнюємо її сирною масою і ставимо пектися в розігріту духовку при 180 ° C до золотистої скоринки. Приблизно 30 – 35 хвилин.

Готової запіканці даємо подостить і подаємо зі сметаною або ягодами.

Сирна запіканка

Само собою в сирну масу можна додавати будь-які сухофрукти від родзинок до фініків або сушених бананів. Тільки пам’ятаємо, що великі потрібно порізати, занадто сухі заздалегідь замочити, а якщо додаємо дуже солодкі, урізати кількість цукру в тесті.

Але що приготувати на обід холостяку в разі гострого браку часу, адже те, що ми описали, вимагає мінімум одного вільного години.

паштет

До наших послуг всілякі варіанти обіду з яєць, а також всілякі доповнення та намазки для тостів.

з тунця

Приготуємо заздалегідь сирний паштет з тунця: змішуємо в рівних пропорціях м’який сир без грудочок і банку консервованої риби. Солимо, перчимо, додаємо суху зелень і збиваємо блендером або доведемо до однорідності ложкою.

Перекладаємо все в контейнер і використовуємо в міру необхідності, намазуючи на рум’яні гарячі тости.

obed-xolostyaka9

З консервованої квасолі

Також можна зробити паштет з консервованої квасолі: подрібнюємо її з зеленню та бринзою, перчимо. Пропорції можуть бути будь-якими, в залежності від смакових уподобань. Поверх паштету укладаємо кружечки помідора і скибочки сиру або шинки.

Тости з намазками можна перетворити в повноцінний обід, поклавши зверху два окремо підсмажених яйця. Разом з вівсяно-банановим смузі вони допоможуть протриматися до вечері.

смузі

Для смузі складаємо в блендер 1 банан, 2 ст.л вівсяних пластівців, ложку меду і склянку натурального йогурту або молока. Все збиваємо до однорідності – щільний і корисний десерт готовий!

smusi

Обід холостяка може бути дуже смачним і корисним незалежно від витраченого на його приготування часу, друзі! Головне, спробувати приготувати щось нове і цікаве! Пробуємо і насолоджуємося!