Нельма – це одна з різновидів білої риби, між іншим, вона відноситься до делікатесів, а її м’ясо дуже ніжне на смак.
Зазвичай з рибної тушки виходять відмінні другі страви і закуски, ми вирішили перевірити це твердження – і приготували чудову гарячу закуску з рибою, іменовану «нельма, смажена в борошні». Основне правило, якого варто дотримуватися, якщо ви зібралися посмажити цю рибу на сковороді – обов’язкова нарізка рибної тушки на тонкі шматки, щоб її м’ясо прожарювалося однаково з усіх сторін.
Як посмажити нельму в борошні на сковорідці
День рибалки (друга неділя липня) Гарячі закуски з рибою
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Нельма – 1 шт. + –
- Борошно пшеничне – 1/2 ст. + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Перед тим, як смажити будь-яку рибу, її треба правильно підготувати. Отже, перед вами лежить свіжа (размороженная) нельма.
Для початку її треба почистити від луски.
Розрізати у риби черевце, а потім вийняти з неї всі нутрощі. Не забудьте після всього ретельно промити рибу під струменем води.
Особливо великі плавники і хвіст можна обрізати кухонними ножицями, але це не обов’язкова умова при смаженні нельми.
Розрізати нельму на шматки (рівні 3 см) по ширині.
Потім кожен шматок розкрити, і розрізати навпіл.
Все, тепер нельма готова до смаженні на сковороді.
Кожен шматок риби посолити з двох сторін. Не бійтеся, що пересолити, оскільки вся основна сіль залишається на тонкій шкірці риби.
Після того, як посолити, треба кожен шматок обваляти в борошні з двох сторін.
Налити на сковороду достатню кількість масла і розігріти його. І тільки потім можна викласти шматки нельми на сковороду.
Смажити нельму треба на середньому вогні під кришкою протягом 5 хвилин з кожного боку.
Коли риба буде готова – варто негайно подавати її до столу, поки вона має смачну хрустку скоринку.
Найсмачніше їсти смажену нельму з будь-яким гострим соусом або яким-небудь солінням.
Смачного!