Нельма, смажена в борошні: рецепт з фото

Нельма – це одна з різновидів білої риби, між іншим, вона відноситься до делікатесів, а її м’ясо дуже ніжне на смак.

Зазвичай з рибної тушки виходять відмінні другі страви і закуски, ми вирішили перевірити це твердження – і приготували чудову гарячу закуску з рибою, іменовану «нельма, смажена в борошні». Основне правило, якого варто дотримуватися, якщо ви зібралися посмажити цю рибу на сковороді – обов’язкова нарізка рибної тушки на тонкі шматки, щоб її м’ясо прожарювалося однаково з усіх сторін.

Як посмажити нельму в борошні на сковорідці

День рибалки (друга неділя липня) Гарячі закуски з рибою
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Нельма смажена в борошні рецепт з фото
Нельма смажена в борошні рецепт з фото

Складові

  • Нельма – 1 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 1/2 ст. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Перед тим, як смажити будь-яку рибу, її треба правильно підготувати. Отже, перед вами лежить свіжа (размороженная) нельма.


  • Для початку її треба почистити від луски.


  • Розрізати у риби черевце, а потім вийняти з неї всі нутрощі. Не забудьте після всього ретельно промити рибу під струменем води.


  • Особливо великі плавники і хвіст можна обрізати кухонними ножицями, але це не обов’язкова умова при смаженні нельми.


  • Розрізати нельму на шматки (рівні 3 см) по ширині.


  • Потім кожен шматок розкрити, і розрізати навпіл.


  • Все, тепер нельма готова до смаженні на сковороді.


  • Кожен шматок риби посолити з двох сторін. Не бійтеся, що пересолити, оскільки вся основна сіль залишається на тонкій шкірці риби.


  • Після того, як посолити, треба кожен шматок обваляти в борошні з двох сторін.


  • Налити на сковороду достатню кількість масла і розігріти його. І тільки потім можна викласти шматки нельми на сковороду.


  • Смажити нельму треба на середньому вогні під кришкою протягом 5 хвилин з кожного боку.


  • Коли риба буде готова – варто негайно подавати її до столу, поки вона має смачну хрустку скоринку.


  • Найсмачніше їсти смажену нельму з будь-яким гострим соусом або яким-небудь солінням.


  • Смачного!